Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Februari 2016

Hej!

Under februari månad försvann eleverna (!!)... Ja, eller riktigt så var det ju inte. I februari startade vi upp för längre praktik. Flera har hittat praktikplats och några har fortsatt med jobtaste. Det betyder att vi endast måndagar och fredagar är samlade allihop. Vi inleder och avslutar veckan som vanligt i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler centralt i Örebro. Medan tisdagar, onsdagar och torsdagar är avsatta för praktik fram till avslutningen i maj. Några av eleverna kommer ni att få bekanta er med i våra nyhetsbrev framöver. Först ut är Josefin. 


Josefin trivs i köket

Josefin är en av eleverna som funnit en praktikplats. Tre dagar i veckan är hon på plats vid personalmatsalen vid Frövifors. En jobtaste under hösten ledde vidare till en längre praktik. För Josefin som bor i Frövi är det dessutom nära att kunna ta sig dit.

Hur känns det att vara igång med praktik?

Det är jätteroligt och jag är glad över att få komma ut i praktik. Jag trivs verkligen bra.

Vad gör du om dagarna på Frövifors?

Jag hjälper till i köket, förbereder mat, gör fint kring borden och ställer i ordning. Vi förbereder mat för över 200 personer varje dag.

Läs mer om våra olika praktikplatser på vår hemsida


Kommunstyrelsens ordförande Kenneth Nilsson på bild tillsammans med Maria Östby, Björn Brunnberg och Anna-Lena Thornberg.

Kenneth Nilsson får en uppdatering

Redan under våren 2014 var Kenneth Nilsson på besök hos SV Kulturcollege, då som kommunalråd med ansvar för barn och utbildning. Vid årsskiftet tillträdde han som ny ordförande i kommunstyrelsen och vi bjöd givevis in honom för att uppdatera honom om SV Kulturcolleges nutid och framtid.


Projekt A27

SV Arena 2016

Johannes Nilsson, Charlotta Edfalk Sundler, Susanne Karlsson och Jessika Edetun Falk.

Studieförbundet Vuxenskolan har verksamhet över hela landet med syfte att minska utbildningsklyftor, bidra till att människor kan påverka sin livssituation och öka demokratin.

Ibland bedrivs arbetet i projektform likt SV Kulturcollege. Uppe i Bollnäs har projektet A27 precis inlett ett viktigt och omfattande arbete. De kom på besök och fick träffa projektledning och elever

Läs mer om A27 på projektsidan hos Arvsfonden.

Denna månad var det dags för vårens SV Arena. Det blev en god dialog kring boendeformer inom LSS samt kontaktperson och ledsagare.

Handläggare och politiker i berörda kommuner bjöds in och fick besvara frågor och samtala kring bland annat, vad boendet ska erbjuda och hur insatserna påverkar vardagen.

På bild, Johannes Nilsson, Charlotta Edfalk Sundler, Susanne Karlsson och Jessika Edetun Falk.

Läs och se mer från SV Arena på vår FacebooksidaPrenumererar du inte redan på vårt nyhetsbrev?

Börja göra det nu

Kontakt SV Kulturcollege

info@svkulturcollege.se,

tfn: 070-62 67 095.


Om projektet SV Kulturcollege

SV Kulturcollege är ett projekt som är finansierat av Arvsfonden och Studieförbundet Vuxenskolan. Huvudman för projektet är Studieförbundet Vuxenskolan i Örebro län och utbildningen bedrivs i våra lokaler på Fabriksgatan i Örebro.

Läs mer om projektet här


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.