Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV FEBRUARI 2016

När det är så här grått, trist och blött ute är det ju perfekt att kila ner på chicago, glömma rusket för en stund och dansa, dricka en Champis och lyssna på jazz. Februari bjuder på solojazzläger, swingdanskvällar, kurser också Syltklubben förstås. Håll till godo!

Följ Chicago på hemsidan och på Facebook.


NÄSTA KURSSTART ÄR I MARS

Kursomgång 1 pågår en hel månad till men redan nu går det fint att anmäla sig till kursomgång 2 och till omgång 3 med för den delen. Kursschemat kommer vara sig likt och som vanligt föregås kurstarten av gratis Öppet Hus. Bjud med vänner och bekanta!  Läs mer om anmälan och kurser här.


RHYTHM SESSION 6 FEBRUARI - WORKSHOP

Om drygt en vecka är det dags för den sjätte upplagan av solojazzlägret Rhythm Session. Och det finns fortfarande plaser kvar i båda nivåerna. Det blir en lördag fylld med rytmer, klassiska jazzsteg, nya stegkombinationer, koregrafier och charleston. Som instruktörer kommer vi få se dansare från showgruppen the Harlem Hot Shots; Fatima, Sacke, Fredrik och MimmiAnmälan och mer information här >>


SWINGA UT PÅ CHICAGO VARJE ONSDAG

Onsdagskvällarna med prova-på-kurs och danskväll rullar stadigt på precis som vanligt. Våra swingjockeys står för musiken de flesta av dessa socialdanskvällar men åtminstånde en gång i månaden intas etablissemanget av livs levande jazzmusiker. Den 24/2 kommer Tommy Löbel Swing band och förgyller kvällen för oss.

I vårt kalendarium på hemsidan kan du se vilken DJ som spelar respektive onsdag.


SYLTKLUBBEN 7 FEBRUARI

Den 7 februari är det vårpremiär för Syltklubben. Chicago tar som vanligt ingen entréavgift den här kvällen och husbandet står till allas förfogande. Datum här >>


PÅSKLÄGRET - LINDY HOP WORKSHOP

Bered er på ett episkt Påskläger på Chicago! Peter Loggins med ursprung i USA men numera gårdsägare på Österlen och Katja Završnik från Slovenien kommer tillsammans med Jenny Shirar och Christian Frommelt båda hemmahörande i USA att stå för undervisningen hela helgen. Det blir workshops, socialdans, liveorkestrar, grymma DJs och såklart det årliga Stockholm Open Swing Dance Contest. Detta får helt enkelt inte missas. Se till att boka en plats genast!
Mer information samt anmälan här >>


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Januari avslutas med Jazz Noir och en hyllning till "jazzklubben" -sett ur ett filmiskt perspektiv. Målet med den här klubben är att lyfta dig rakt in i en scen från någon av filmhistoriens mystiska och "farliga" jazzklubbar. Februari har sedan en handfull intressanta och roliga teman att se fram emot. Mer om alla teman här >>

30/1 Jazz Noir
6/2 Elevdans
13/2 Club Hot-Cha
20/2 Live på Chicago
27/2 Filmvisning och Elevdans


TEMAKLASSER PÅ SÖNDAGAR

Den sena tiden på söndagarna (20.00-22.00) vigs åt temaklasser av olika karaktär. Här ges möjlighet att grotta in sig lite extra i olika dansrelaterade ämnen. Läs mer om temaklasserna här >>

31/1 Shim Sham Shimmy
7/2  Syltklubben (ej temaklass)
14/2 Swingout i Lindy Hop
21/2 Charleston i Lindy Hop
28/2 Trunkey Doo


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

På lördagarna mellan 11.00 och 13.00 är det möjligt att träna för egen maskin. Det enda som krävs är att du, och om du tränar med en partner ni, har ett för kursomgången giltigt kurskort. Vi står för musik och lokal, du står för dansandet.


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsklubben bjuder upp till dans varje måndag. Dessa kvällar dansas det foxtrot och bugg till livejazz 20.15-23.00. Höstens datum samt vilka orkestrar som spelar när finns i sin helhet på hemsidan.


SALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och tango på fredagar. Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida och i broschyren.


SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.


Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.