Telegramblad med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

NYHETSBREV SEPTEMBER 2015

Verksamheten på Chicago är igång igen och vi ser fram emot en händelserik höst på Chicago med danskurser, socialdans och diverse workshops och musiktillställningar. Håll till godo! 

Följ Chicago på hemsidan och på Facebook.


KURSERNA I FULL GÅNG

Kursomgång 1 pågår för fullt men redan nu vill vi dock slå ett slag för kursomgång 2 som startar från och med den 27 september. Kursomgången föregås som vanligt av gratis Öppet Hus. Läs mer om anmälan och kurser här.


UNGDOMSKURS I HÖST

På onsdagar, från och med den 23 september mellan 16.00-16.45, börjar en ny omgång med kurser som riktar sig till lite yngre dansare. Återigen är det Fatima som håller i trådarna och kursen kommer innehålla en blandning av autentisk jazz och charleston. Hjälp oss gärna att sprida den här informationen.

Kursstart: 23/9
Dag och tid: Onsdagar 16.00-16.45
Kurslängd: 5 veckor
Kostnad: 500 kr
Åldersgrupp: 9 - 14 år


SYLTKLUBBEN 6 SEPTEMBER

Missa inte höstpremiären av Syltklubben, denna musikaliska tillställning designad att tilltala såväl musiker som dansare och såklart de som föredrar att sitta ner, lyssna och njuta. Boka från och med nu in den första söndagen i månaden, med start 6 september! Datum här >>


SWINGA UT PÅ CHICAGO VARJE ONSDAG

Onsdagskvällarna rullar på som vanligt med prova-på-kurs i Lindy hop 18.45-20.00 och socialdans 20.00-23.00. Våra eminenta swingjockeys står för musiken de flesta av dessa kvällar men sista onsdagen i månaden kommer Tommy Löbel Swing band och förgyller kvällen för oss. Det ryktas även på stan att Hornsgatan Ramblers kommer förbi den 16/9.

I vårt kalendarium på hemsidan kan du se vilken DJ som spelar respektive onsdag.


LÖRDAGARNA PÅ CHICAGO

Lördagsdanserna med respektive teman är tillbaka och samtliga för närmsta månaden presenteras nedan. Det mesta är bekant sedan tidigare men med några små ändringar. The Mooche Club, som tidigare varit Nicos ögonsten drivs numera i samarbete med Frida Häggström Gerdt då Nico har lämnat Stockholm för Madrid. Närmast ut är Club Hot-Cha nu på lördag, missa inte det!

29/8 Club Hot-Cha
5/9 Imperial Club
12/9 Live på Chicago
19/9 The Mooche Club
26/9 Elevdans + Filmvisning


RHYTHM SESSION 19 SEPTEMBER - WORKSHOP

Autentisk jazz och Charleston står i centrum på denna endagsworkshop. Under tre timmar kommer du att få träffa medlemmar från showgruppen The Harlem Hot Shots som var och en kommer drilla klasserna i olika jazzsteg, stegkombinationer och musikaliska rörelsemönster.

Boka din plats redan nu!


TEMAKLASSER PÅ SÖNDAGAR

Den sena tiden på söndagarna (20.00-22.00) viks som oftats åt temaklasser av olika slag. Här ges möjlighet att grotta in sig lite djupare och mer koncentrerat i olika dansrelaterade ämnen. Nu på söndag är det jazzrutinen Shim Sham Shimmy som står på tur, en koreografi som enkelt uttryckt är ett måste för alla som dansar lindy hop.  Håll utkik på hemsidan och i nästa nyhetsbrev för att få veta vilka teman som hägrar framöver.

30/8 Shim Sham Shimmy
13/9 Charleston i Lindy Hop 
20/9 Jig Walk
27/9 Parakrobatik i Lindy Hop


EGEN TRÄNING PÅ LÖRDAGAR

På lördagarna mellan 11.00 och 13.00 är det möjligt att träna för egen maskin. Det enda som krävs är att du, och om du tränar med en partner ni, har ett för kursomgången giltigt kurskort. Vi står för musik och lokal, du står för dansandet.


MOGENDANS OCH JAZZ PÅ MÅNDAGAR

Måndagsklubben kommer tillbaka den 7 september och det är orkestern Only on a Monday som inleder. Dessa måndagskvällar bjuder på livejazz och mogendans 20.15-23.00. Höstens datum samt vilka orkestrar som spelar när  finns på hemsidan.


Onsdag 23/9
18.45 Lindy hop

Lördag 26/9
13.00 Stepp
13.30 Charleston/Jazz
14.00 Lindy hopSALSA & TANGO

Som bekant kan man på Chicago dansa salsa på torsdagar och tango på fredagar. Mer information om dessa externa aktörer och deras evenemang hittar du på vår nätsida och i broschyren.


SERVERING

Chicagos café erbjuder som vanligt en hel del godsaker, matnyttigt och olika dryckesalternativ under de flesta tider då kurs- eller dansverksamhet pågår i salongen.


Du får detta telegramblad eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.