Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Det här är ett nyhetsbrev som Svenska Orienteringsförbundet skickar till landets samtliga föreningar.

Snart kommer värmen!

Den tredje vågen av coronasmittan fortsätter att plåga Sverige och regeringen har alldeles nyss meddelat att nuvarande restriktioner fortsatt gäller ett par veckor in i maj.

Nyligen meddelades att O-Ringen Uppsala återigen skjuts framåt ett år i tiden, ett beslut som till slut var oundvikligt.

När det gäller mindre orienteringsarrangemang tycker Svenska Orienteringsförbundet fortsatt att sådana borde kunna existera i någon form, det svåra smittläget till trots. Från myndighetshåll har det uttryckts förståelse för vår situation, men smittan bedöms vara alltför hög för att man ska våga lätta på någon restriktioner överhuvudtaget i nuläget.

Därmed vill jag upprepa det som nästan har blivit ett mantra: håll i, håll ut - håll igång!

Nu är det viktigare än någonsin att vi tar vara på alla möjligheter som trots allt finns. Att träna coronasäkert har vi blivit fenor på vid det här laget - fortsätt med det!

Snart kommer värmen och när vaccinationstakten också ökar är det inte långt kvar!

Till skillnad från oss vanliga motionärer kan lyckligtvis eliten tävla under vissa villkor. Passa på att njuta av kommande underhållning i Norrtälje. På söndag sänds tidernas första SM i knockout-sprint, gratis och på orienteringsmagasinet.se

Lite längre fram vankas ett sprint-EM i Schweiz, som direktsänds på SVT. Och snart, precis runt hörnet finns det några tävlingar även för oss glada amatörer.

Som vanligt vill jag avslutningsvis be er att läsa genom nyhetsbrevet och vidareförmedla det som känns viktigt för just din förening.

Vårhälsningar

Susanne Söderholm, förbundschef


facebookinstagramtwitterlinkedin

Följ våra sociala medier!


Påminnelse om kompensationsstödet

• Föreningar kan ansöka om stöd 7–19 maj.
• Ansökan avser perioden 1 januari till och med 30 april.

Liksom tidigare ansöker ni om stöd för ekonomiska konsekvenser av corona. Ansökan görs inloggad i IdrottOnline under fliken Idrottsmedel.

Mer om kompensationsstödet


Föreningsenkät – ett år med corona

Riksidrottsförbundet (RF) arbetar löpande med att kartlägga idrottens utmaningar kopplade till corona. Nu vill RF ha er hjälp! I en ny enkät kan ni beskriva er förenings vardag och verklighet genom krisen.

Enkäten har fasta svarsalternativ och tar cirka 10 minuter att fylla i. Era svar är viktiga för att få rätt bild av olika idrotters utmaningar och framtida behov.

Enkäten hittas i IdrottOnline. Använd dina vanliga inloggningsuppgifter till IdrottOnline för att fylla i enkäten.
Behöriga att fylla i enkäten är de i IdrottOnline registrerade rollerna Ordförande, Kassör, Idrottsmedel firmatecknare, LOK-stödsansvarig firmatecknare eller Huvudadministratör.

Vill ni delta ska svaren vara inne senast 2 maj.

Till enkäten i IdrottOnline


Ny digital infoträff om corona och arrangemang

Måndagen den 26 april klockan 20.00 bjuder SOFT in till en ny digital infoträff om senaste status för corona och arrangemang. Träffen är öppen för alla att anmäla sig till.

Läs mer om träffen och anmäl dig HÄR.


Välkommen till Stjärnkampen!

Nu har fjolårets succé Stjärnkampen startat! 

Stjärnkampen är till för att alla ungdomar 13-16 år som vill anta utmaningen om vilken träningsgrupp som samlar flest stjärnor. Tillsammans i gruppen genomför ungdomarna olika uppdrag med fokus på glädje, gemenskap och utveckling.

Efter avslutad säsong har gruppen chans att vinna ett besök av landslagsstjärnorna Lina Strand och Max Peter Bejmer, som är två av Stjärnkampens ambassadörer. Andra säsongen startade den 1 april och pågår fram till och med den 30 september 2021. Läs mer HÄR.


Mycket på spel i Norrtälje – tv-sändning från knockout-SM

Det ligger mycket i potten på sprinthelgen i Norrtälje den 24-25 april. Dels finns EM-biljetter att slåss om, dels ska tidernas första svenska mästare i knockout-sprint koras. Läs mer HÄR - och se söndagens SM-tävling live på orienteringsmagasinet.se - klicka HÄR - från 11.00!


O-Ringen Uppsala flyttas till 2022

För andra året i rad får orienterarna klara sig utan O-Ringen och återigen är det coronapandemin som stoppar folkfesten. O-Ringen Uppsala skjuts nu fram till 2022. "Jättetråkigt, men vi ser inget alternativ", säger O-Ringens ordförande Linda Take.

Läs mer HÄR.


Försäkrat klubbhus och utrustning?

Din förening har automatiskt ett grundskydd hos Folksam, tack vare att ni är anslutna till Svensk Orientering. Men den täcker inte saker som klubbhus eller utrustning. Se till att föreningen är försäkrad vid oförutsedda händelser som inbrott, brand eller vattenskada. Läs mer HÄR om utökat skydd hos Folksam.


Nominera kandidater för Hugo Levin-priset

Hugo Levin-priset ska årligen utdelas till unga framstående idrottsledare eller idrottsorganisatörer för utmärkt engagemang och stort ledarskap till svensk idrotts bästa.

2021 års pristagare ska vara född 1989 eller senare. Nominera din kandidat senast den 31 maj. Läs mer HÄR.


Så kan din förening komma till tals!

Antalet prenumeranter på Orienteringsmagasinet Skogssport ökar. Nu breddas satsningen ytterligare och fler delar adderas på orienteringsmagasinet.se. Delar där er förening kan vara med och skriva och tycka till.

Från och med nu finns tre nya avdelningar på orienteringsmagasinet.se: junior, debatt och Sverige runt.

Vill ni i er klubb debattera någon orienteringsrelaterad fråga mejla er insändare eller ert debattinlägg HIT.

Under vinjetten Sverige runt kan ni bidra med redaktionellt material i övrigt. Skriv ihop en text och skicka med en eller ett par bilder till vår mejladress.Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765360. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.svenskorientering.se 


Orienteringsföreningar och orienteringsdistrikt får detta nyhetsbrev eftersom er förening/ert distrikt är medlemmar i Svenska Orienteringsförbundet.

Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.