Nyhetsbrev 2 2021

 

Verksamhetsåret 2020

Samordningsförbundets verksamhet under 2020 har påverkats i olika delar och omfattning av pandemin som många andra verksamheter.

Förra året finansierade förbundet fyra individinriktade insatser:

  • MIA
  • Alis
  • Samspråk 
  • Rehabarenan/Torekällberget

Insatserna nådde 440 deltagare, 60% kvinnor och 40% män. Av de som avslutade en arbetslivsinriktad rehabiliteringsinsats (190 personer) hade 65 % gjort en positiv stegförflyttning och ca 25 % hade börjat arbeta eller studera. Könsfördelningen för de som gick ut i arbete eller studier är 30 kvinnor och 17 män.

En stor andel av deltagarna i insatserna uppger att stödet de får är till stor nytta för dem.

Sammantaget deltog omkring 1500 medarbetare i olika strukturövergripande insatser, främst i de välbesökta webbinarierna.

 

Aktuella arbetslivsinriktade rehabiliteringsinsatser som förbundet finansierar:

MIA Vidare 

MIA Vidare är till för personer som i dagsläget inte kvalificerar sig för ordinarie arbets-förberedande insatser och som är i behov av samordning och förrehabilitering.

👉 Det är ingen kö för närvarande. 

 

Alis

Alis riktar sig till unga som går ut gymnasiet och som behöver extra stöd för att få ett arbete eller påbörja studier.  

👉 Intervju med Karin Karlberg, projektledare i Alis

 

Arbetsträning på Torekällberget

Arbetsträning på Torekällberget är till för personer som har försörjningsstöd , varit utan arbete under en längre tid och behöver arbetsträna.

 

Aktivitetsarenan

Insatsen riktar sig till personer som uppger att de av hälsoskäl inte kan ta del av olika arbetsmarknadsinsatser som kommun eller Arbetsförmedlingen anordnar. Insatsen har som syfte att bryta eller vända de negativa mönster som stillasittande och inaktivitet ger upphov till genom ökad kunskap och fysisk aktivitet.

I samarbete med Läsfrämjarinstitutet (LFI).

 
 

Intervju med avgående förbundschef Kjell Sjundemark.

Kjell Sjundemark har varit förbundschef på Samordningsförbundet i 4 år och tar nu klivet vidare för att förverkliga andra idéer efter ett långt yrkesliv! Kjell reflekterar över utmaningarna och framstegen under sin tid i förbundet. Han delar även med sig av sina tankar om Samordningsförbund och berättar varför han väljer att sluta.

"Människorna! Det har varit roligast. Att få träffa olika företrädare, alltifrån politiker till tjänstemän för att skapa en kommunikation och förståelse för det man jobbar med"

Så svarar Kjell på frågan om vad som varit roligast. 

 

26 april kl. 08.30-10.00

 

8 september kl.08.30 - 09.45

Arrangeras av Samordningsförbundet Huddinge Botkyrka Salem.

 

 

20 maj kl. 08.30 -11.30

 

Save the date

5 oktober kl.08.00 - 12.00

Tjejer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

Föreläsare: Lotta Borg Skoglund, specialist inom allmänmedicin och psykiatri, SMART Psykiatri.

Fler webbinarier i länet!

Besök www.finsamstockholmslan.se

 

Länktips!

👉 Debattartikel om mäns våld mot kvinnor - Zandra Kanakaris, generalsekreterare för 1000 Möjligheter där www.ungarelationer.se ingår 

👉 Webbsändningen Försäkringsmedicin i pandemins tid - erfarenheter och kunskap hittills - SKR, Sveriges Kommuner och Regioner  Sändningen finns tillgänglig i 2 veckor efter sändningsdatum 22 april.

 

       Tillsammans gör vi skillnad!

 
Home PageLinkedIn

Vill du inte längre ha våra nyhetsbrev?
Du får det här mailet för att du anmält intresse till att prenumerera på nyhetsbrev från Samordningsförbundet i Södertälje. Samordningsförbundet upprättar en lista över de personer som anmält intresse av att få våra nyhetsbrev. Vi använder enbart listan i administrativt syfte. Du kan när som helst begära att uppgifter om dig tas bort:

Avsluta prenumeration.