Var med och håll ut!

En mil söder om staden Rumonge ligger Mugara,  ett område med en snabbt växande befolkning. På grund av infekterade brunnar och vattendrag har inte den nya befolkningen tillgång till rent vatten, med svåra sjukdomar som följd.

Med stöd från Burundi-Hjälpen, fick området ett nytt vattensystem 2012 som ger ca 67 000 människor färskvatten från friska källor uppe i bergen. På grund av den ökande befolkningen, startade 2019 en utbyggnad med vatten från ytterligare ett källområde. Ett arbete man hoppas kunna avsluta under juni/juli i år.

Att ge tillgång till rent vatten är en av våra viktigaste prioriteringar. Det ger tydliga resultat, dödstalen minskar dramatiskt, mindre sjukfrånvaro och barnen får mer tid i skolan och de får bättre studieresultat. Vi kämpar för att öka människors tillgång till rent vatten, där alla får ett rimligt avstånd till sin vattenkran.

Arbetet genomförs av lokala partners, som är en viktig del av arbetet och en investering i samhällets framtid. Genom att inkludera lokalbefolkningen, föräldrar, lärare, i utformningen av arbetet, bidrar vi till en mer välmående miljö, friskare barn med ljusare framtidsutsikter.

Var med och stöd Burundi-Hjälpen och gör det möjligt för oss bygga vidare så att barn och vuxna kan få ett bättre liv. En friskare befolkning och ett gladare samhälle.

Vill du se var gåvomedlen hamnat och hur de förändrat människors liv? Klicka här.

Tack för att du är med oss i det viktiga arbetet. Din gåva gör skillnad!

 

Swish 123 582 01 05    eller    Bankgiro 473-1584

Din gåva är avgörande för vårt arbete. Ingen administration dras från insamlade medel. 100% av varje skänkt krona går direkt till arbetet i Burundi.

 

Bli månadsgivare hos Burundi-Hjälpen. Vill du bidra till en mer hållbar värld och förändra livet för människor i utsatthet, varje månad, året runt? Du bestämmer själv månadsbeloppet och kan avsluta ditt månadsgivande när du vill. Bli månadsgivare här!

 

Tillsammans är vi en utsträckt hand till människor som behöver hjälp. En kan inte hjälpa alla, men tillsammans kan vi hjälpa många! Du är en viktig och värdefull del av vårt arbete.

En fjärdedel av alla dödsfall bland barn under fem år beror på förorenat vatten. För 50 kr. pr individ, kan vi under 2021 ge ytterligare tusentals människor tillgång till rent vatten. 

 

Corona-viruset. Vi hör inte om några stora förändringar i landet. Samhället fungerar, affärer och marknader är öppna som vanligt. Man sitter med avstånd i kyrkor och samlingslokaler och handtvätt innan man går in. Vårt arbete i Burundi påverkas inte av Corona.

 

Vi besöker er gärna! På vår Hemsida finns information om vårt arbete, men påminner om att vi gärna besöker er och berättar om Burundi-Hjälpen:s arbete. Låter det intressant? Kontakta oss på burundihjalpen@hotmail.com eller ring 070-233 79 41