Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV NR 3 2021

Det fanns en förhoppning om att rådande restriktioner skulle lättas för orienteringssporten och liknande verksamhet den 11 april, men nya besked gör gällande att det tidigast kan bli aktuellt den 3 maj.  

Orienteraren är dock inte den som misströstar utan söker, och finner lösningar. Allt eftersom våren rullat in har också Eventor fyllts med massvis av alternativa orienteringsaktiviteter såsom veckans bana och kretsträningar. De flesta klubbarna har också startat upp och kommit igång med vårens ungdomsträningar. Så visst springs det mycket orientering även i avsaknad av tävlandet. Mycket positivt!

Vill också passa på att uppmana föreningar att fortsatt arrangera vad som går och är ok enligt rådande restriktioner, Naturpass, Hittaut, veckans banor och klubbträningar, mm, för som det fortsatt ser ut är det det bästa sättet för alla att få åtnjuta #merskärmtid under vårveckorna. Stort tack för era insatser!

Med vänliga hälsningar
Magnus Sundmark
magnus.vof@vgidrott.se
0725-447736


Ledare: Det är bara en som kör?

Johan Larsson, ny ordförande i Västergötlands OF, skriver i sin ledare om sitt nya uppdrag och om humor som nödgat redskap för glädjen i det man gör.

Läs mer


Inbjudan och anmälan till träningsdagar i april

Nu är det klart för genomförandet av två nya träningsdagar i april. Det blir en i Ulricehamn 18/4 och en i Främmestad 25/4. Landslagslöparna Lina Strand och Tove Alexandersson medverkar med föreläsningar och frågestund.

Läs mer


Halv8 hos oss - Ledarskapsveckan

Ledarskapsveckan Halv8 hos oss genomförs den 19e till 22a april. Måndag till torsdag, en föreläsning per kväll med start klockan 19.30. I år har vi ett fantastiskt startfält för olika målgrupper men samtliga med inriktning på temat ledarskap.

Mer info och anmälan hos RF-SISU Västra Götaland som arrangerar ledarskapsveckan.

Läs mer


Så förändras upplägget i Ungdomens Tiomila

Ungdomens Tiomila 40-årsjubilerar i sommar.

Nu görs förändringar när det gäller tävlingsupplägget, detta då de tidigare tre klasserna nu bytts till två mixade klasser; HD14 och HD20.

- Det är viktigt för oss som ett arrangemang som riktar oss mot ungdomar att vi erbjuder ett likvärdigt tävlingsupplägg, säger tävlingsledaren Maria Sahlén.

Nyhet från Orienteringsmagasinet Skogsport


Anmälan till O-CAMP 2021

Här kommer nu glädjande nyheter från O-CAMPs ledargäng:
Inbjudan till året läger finns nu ute på hemsidan OCH anmälan har öppnat!
Lägret planeras till den 20-24 juni och(!) ...det kikas även på lite alternativa genomförande ifall pandemiläget fortsatt sätter stopp för ett fullskaligt läger.

Så anmäl dig! Vad det än blir vill du inte missa det!
...men självklart hoppas vi på ett riktigt läger! 

Här finns O-CAMPs hemsida

Direkt till inbjudan

Direkt till anmälan


Kompensationsstöd till idrottsföreningar 2021

Ändrade datum för ansökan om kompensationsstödI slutet av förra veckan kom regeringen med besked om ytterligare stöd till idrotten på 1 miljard kronor. Med anledning av detta gör RF vissa förändringar kring kompensationsstödet.

Läs mer


Sök världens roligaste jobb i sommar

Västergötlands OF söker konfirmationslägerledare för konfirmationslägret i Flämslätt under vår och sommar 2021. Är du den vi söker?

Läs mer


Många kretsträningar stundar

Inför annalkande vår pågår förberedelser för kretstränaraktiviteter i åtta av distriktets nio kretsar. Det som erbjuds är i huvudsak teknikträningar och för genomförandet tas så klart höjd för gällande restriktioner.

Läs mer


Arrangera det som går

Fortsatt inget utrymme för tävlingsarrangemang men det finns viss hopp om lättnader i april. Tills dess finns så klart stora möjligheter till annan form av orientering såsom Naturpass, Hittaut och veckans bana.

Läs mer


Detta beslutades på det extra förbundsmötet

Under lördagen fullföljdes det förbundsmöte som inleddes våren 2020. På bordet låg ett antal förslag och motioner och här kan du läsa om de beslut som fattades. Mest diskussion blev det kring styrelsens förslag om likvärdigt tävlingsupplägg.

Läs mer


Ungoteket på paus

Årets ungoteketgäng har fått en paus i sitt genomförande i och med att pandemin fortsatt har sitt grepp över samhället. Nya tag är planerade till augusti då förväntningarna är att fysiska träffar åter ska vara möjliga.


Västgötatoppen skjuts på framtiden

Med ett fortsatt tufft läge, där arrangerande av tävlingar ännu ej är möjligt, har Västgötatoppens första två tilltänkta deltävlingar nu ställts in. Hur det blir framledes skjuts på framtiden.

Högst oklart om det kan bli några deltävlingar under våren.

Läs mer


Direktlänkar till tre fantastiska möjligheter för både förening och utövare!

Hitta aktuell information...
...om Coronapandemin

Nedan finner ni överliggande organisationers och myndigheters information om Coronasmittan, med påverkan, råd, tips och restriktioner.

SOFTs samlingssida

RF-SISUs samlingssida

Folkhälsomyndigheten

Krisinformation.se

Vi stödjer orientering i Västergötland!


Direktlänkar


Arrangemang och tävlingar

Här finns
tävlingsprogrammet
för 2021!

Tävlingar 2021 i Eventor

I Eventor finner du aktuellt läge för vilka tävlingar som genomförs och vilka som har ställts in, samt vilka träningsmöjligheter som erbjuds i ditt område

Läs mer


Smart tekniklösning!

Här finns ett enkelt sätt att ordna avläsning/utstämpling av SI-pinnar utan dator. Det enda som behövs är en vanlig SI-enhet som programmeras som en avläsningsenhet.

Läs mer


Åter permittering hos VOF

I och med beslutet att framflytta eventuella lättnader på nu liggande restriktioner till minst 3 maj har VOFs styrelse beslutat att återigen korttidspermittera en del av personalen.

Läs mer


Stort intresse för Västgötatruppen

När anmälan till Västgötatruppen 2021 stängdes den 6 april hade 40 löpare anmält sig, vilket är mycket glädjande!
Närmast väntar att se över vilken verksamhet de kan erbjudas och på vilket sätt då justeringar från ursprunglig plan sannolikt blir nödgat utifrån den rådande pandemin.


Ansök om tävling 2022!

Sista ansökningsdag för tävlingar 2022 framflyttad!
Sista ansökningsdag för mästerskapstävling (ej SM), nationell tävling och distriktstävling 2022 är framflyttad till 31 maj.

Läs mer


Vill du bidra till ett stärkt ledarskap - bli utbildare

Är du en av våra nya utbildare? Nu rekryterar vi utbildare till Introduktionsutbildning för orienteringstränare.

Läs mer


Vill du utveckla orienteringen i Västergötland?

Med en roll i Västergötlands OFs tävlingskommitté får du medverka kring allt som rör tävlingsverksamheten i distriktet, både nu och framåt. Ett lika delar intressant som roligt uppdrag!

Läs mer


Stöd- & projektmedel

Vad vill er förening utveckla och vara offensiva kring? Genom idrottens organisation finns flertalet stöd och bidrag att söka och ta del av. Nedan finns samlad information om flertalet av dessa som nu står er till buds!

Läs mer


Klart man hänger med!


SISU stöttar er förening!

SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund och arbetar med/stöttar/utvecklar föreningar och individer.

Läs mer på deras hemsida om möjligheterna för er förening och förkovra dig i deras gedigna utbildningsutbud


Nyheter från SOFT

Elitpremiären närmar sig – "Häftigt startskott för Swedish League"

Helgen 10-11 april startar årets Swedish League med en medeldistans och ett ultra-SM i Västervik. "En riktigt tuff och rolig elitpremiär. Anmäl er snarast!" säger SOFT:s idrottschef Tomas Stenström, som nu redogör för vilka som får delta.

Läs mer


Stora förändringar i vårens SM-program

SM i natt, sprint och sprintstafett skjuts på framtiden. Sprinthelgen i Norrtälje modifieras rejält och restriktioner förändrar även elitpremiären i Västervik. Här presenteras en rad förändringar i vårprogrammet och bakgrunden stavas såklart corona.

Läs mer


Ändringar i Svenska Cupen i MTBO

Den andra och tredje deltävlingen i Svenska Cupen i mountainbikeorientering utgår och premiären i Eskilstuna flyttas framåt i tiden.

Läs mer


Säsongsstart av Stjärnkampen

Äntligen är det dags för en andra säsong av Stjärnkampen, satsningen där klubbens ungdomar jobbar som ett lag. Deltagarna, som är mellan 13 och 16 år, ska tillsammans genomföra en mängd varierade uppdrag och på så sätt samla stjärnor.

Läs mer


Stöd för Veckans bana i Eventor

Ett enkelt stöd för Veckans bana är infört i Eventor. Det gör det möjligt att visa Veckans bana separat i kalendern.

Läs mer


Nyheter från Skogssport

O-Ringen: Evenemangsstödet innebär överlevnad ett år till

Beskedet från regeringen om ett evenemangsstöd välkomnas av O-Ringens vd Jens Lindquist som fortsatt hoppas på ett O-Ringen 2021, även om utsikterna ser något sämre ut i dag än vad de gjorde för en månad sedan.

Läs mer


Regeringens besked: Krismiljard och evenemangsstöd

Kris- och återhämtningsstöd till idrotten på en miljard kronor och ett nytt evenemangsstöd införs.

Det var de idrottsrelaterade nyheterna på morgonens presskonferens med idrottsminister Amanda Lind.

Läs mer


Inget fullskaligt Tiomila 2021 – ”Känns jättebittert”

Det blir inget fullskaligt Tiomila i år. Det beslutade Tiomilaföreningen på måndagskvällen efter att ha undersökt möjligheten till ett arrangemang i höst. Nu läggs i stället allt fokus på Tiomila 2022 i Ånnaboda, Örebro.

Läs mer


Skottade snölabyrint på 3 000 kvadratmeter

De har skottat i över 200 timmar.

Resultatet blev en 3 000 kvadratmeter stor snölabyrint vid Luleå Tekniska Universitet.

- Klart att det varit mycket jobb, men det har varit ett riktigt roligt projekt. Och mottagandet från de som sprungit har varit oerhört positivt, säger Johan Edenhamn vid Studentidrotten i Luleås orienteringssektion.

Läs mer


KAMPANJ: Testa oss - 1 krona för första månaden

Nu kan du som inte redan är prenumerant testa Orienteringsmagasinet Skogssport digitalt för en krona första månaden. Läs mer om erbjudandet i artikeln.

Läs mer


Vill du dela nyhetsbrevet?


Dela på Facebook
Dela på Twitter


Kontakt

facebooktwitterinstagramhomepage

Västergötlands Orienteringsförbund
www.svenskorientering.se/vastergotland 
magnus.vof@vgidrott.se - 0725-447736

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem/kontakt hos oss eller någon orienteringsförening i Västergötland, eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.