Nyhetsbrev från Hillesgårdsakademin. Klicka här om du hellre vill se det i webbläsaren. 
Lägg gärna in info@hillesgardsakademin.se i din adressbok så att du får e-post från oss korrekt.

Hillesgården

Nytt poddavsnitt:

Banbrytande grupparbete

Grupper, och förmågan att grupparbeta, är helt centralt när man vill skapa något nytt, vara verkligt innovativa och lämna den väg man är inne på - för att hitta en ny bana.

I det senaste avsnitt i podden Banbrytande ledarskap talar Monika Neukirchen med Karl-Erik Edris och Fredrik Lidman om detta med grupper, grupparbeten och om att hitta sin eller sina grupper. De pratar om skillnaden mellan att tänka fram en lösning med intellektet jämfört med att tillsammans i en grupp pejla in ett kreativt pockande av något som vill bli till. Och de reflekterar om vad som krävs för att kunna delta i ett banbrytande grupparbete, och om egot och kreativa processer. Och om att förhålla sig varsamt till födelsen av något nytt.

Lyssna på avsnittet Banbrytande grupparbete - det finns på Soundcloud och där poddar finns. Och du hittar det så klart, tillsammans med alla våra tidigare avsnitt i podden Banbrytande ledarskap, också på vår webbplats.

Vill du delta i ett fortsatt samtal om grupper och att grupparbeta är du varmt välkommen till vår nästa meetup "Samtalet fortsätter", den 29 april!


Digital meetup - "Samtalet fortsätter"

Du som har lyssnat på vårt senaste poddavsnitt, om Banbrytande grupparbete, och vill fortsätta det samtalet med oss är varmt välkommen till en digital meetup-träff.

Vi träffas i Zoom, och mötet pågår i ungefär två timmar.

Vi inleder med en kort inramning av ämnet och därefter för vi ett faciliterat, nyfiket och utforskande samtal om grupper och grupparbete.

Tid: Torsdag 29 april 16.00-18.00.

Plats: Digitalt via Zoom. Du får länk när du anmält dig.

Pris: Det är kostnadsfritt att delta.*

Anmälan: Mejla till anmalan(a)hillesgardsakademin.se.

Det finns ett begränsat antal platser och principen ”först till kvarn” tillämpas.

* Vi tar dock ut en no-show-avgift på 250 kr om du anmält dig men bokar av senare än 24 timmar innan träffen äger rum.


Om "Samtalet fortsätter"

Med vår podd vill vi väcka tankar och skapa lust att utforska olika frågor och områden som är centrala för ett banbrytande ledarskap. I samband med varje nytt poddavsnitt i vår podd Banbrytande ledarskap bjuder vi in till en meetup-träff där du kan vara med och fortsätta det samtal vi påbörjar i podden. Vi kallar dessa träffar ”Samtalet fortsätter”.

Dessa träffar präglas av utforskande snarare än tvärsäkerhet. Av inlyssnande snarare än debatterande. Av vilja att förstå olika perspektiv snarare än att polarisera och försöka ”vinna”.

Du som är med i "Samtalet fortsätter" är medskapare och samtalspartner, inte konsument.

Hoppas du vill vara med och fortsätta samtalet!


Lägg din energi på det nya

I boken Way of the Peaceful Warrior  av Dan Millman säger karaktären med smeknamnet Socrates följande:

”The secret of change is to focus all of your energy not on fighting the old, but on building the new”.

Och visst är det så vi behöver se på detta med banbrytande förändring – att fokusera på att bygga det nya, och samtidigt vara respektfull i förhållande till det som varit och är. Vi behöver pejla in och börja bygga en ljus framtid. Vi behöver verka för att fjärilen ska födas och samtidigt tacka larven för att den har gjort fjärilens födelse möjlig.

Vill du som är ledare träna din förmåga att pejla in och bygga det nya? Vårt program Banbrytande ledarskap startar en ny programomgång så snart det är möjligt att träffas i samma rum igen. Berätta för oss om du är sugen, så hör vi av oss så snart vi kan köra igång.

Vill du och din organisation ha stöd i en banbrytande utveckling av er verksamhet? Våra Imagokonsulter har lång erfarenhet av utveckling av både verksamheter, grupper och individer.  


Vi finns på LinkedinInstagram och Facebook.