Nyhetsbrev
Det händer på klubben 29:e mars

 

Bokningsregler
Förbättrade möjligheter efter GIT uppdatering

Efter en uppdatering av GIT som Svenska Golfförbundet gjorde förra veckan har vi klubbar nu getts möjlighet att förbättra bokningsreglerna.

Nu kan man boka lediga tider fr.o.m kl 07.00 dagen innan aktuell tid utan att systemet tar hänsyn till max antal bokade tider.

Detta gör att ni som har bokat era max antal tider, 4st på vardagar/bana samt 2st på helgdagar/bana nu ges tillfälle att boka spontant om ni ser att en tid är ledig.

Exempel:
Det finns en ledig tid på Erikstorp på onsdagen som jag hade velat boka men jag har nått upp till max antal bokade tider.
Då kan jag nu boka denna fr.o.m tisdagen kl 07.00.

 

Kommande kurser

Till helgen börjar våra kurser för säsongen och det finns några platser kvar på följande kurser.

Svingkurs för dig med hcp över 30. 2:e april kl 13.00-15.00
På denna kurs går vi igenom grunderna i din sving.
Minst 4 personer, Max 8 personer i varje grupp
Pris: 395:-/person

Närspelskurs för dig med hcp 15-30. 2:e april kl 09.00-11.00
På denna kurs går vi igenom grunderna i ditt närspel.
Minst 4 personer, Max 8 personer i varje grupp
Pris: 395:-/person

Avrostningskurs 4:e-5:e april kl 09.00-11.00
Denna kurs är en bra uppstart på säsongen. Under två dagar ser vi över din sving och ditt närspel. Detta är ett utmärkt sätt att hitta glädjen i golfen igen!
Minst 4 personer, Max 8 personer i varje grupp
Pris 895:-/person

Nybörjarkurs 1 ”Grönt Kort”:
Söndag 4:e april kl 13.00-15.00
Måndag 5:e april kl 13.00-15.00
Onsdag 8:e april kl 17.00-19.00
Söndag 11:e april kl 13.00-15.00
Onsdag 14:e april kl 17.00-19.00            

Målsättningen är att våra kursdeltagare skall få en grundutbildning som gör att de klarar kraven för grönt kort och att få spela på banan. Totalt 5 x 110 minuter.

Minst 4 personer, Max 8 personer i varje grupp.

(I denna kurs lär vi ut golfens olika slag. Förutom träningen ingår 2st fadderronder över 9 hål på Hildesborg och ett rangekort med 12 tryck så du kan träna på egen hand mellan passen. Vi har reserverat 20st fullvärdiga medlemskap åt er som går Nybörjarkurs på LaGK. Först till kvarn gäller. Dessa kan tecknas så fort ni betalt Nybörjarkursen.)

Pris senior 2.495:-/person, junior 1.995kr/person

Anmälan till kurserna gör ni via nedan länk eller direkt till shopen

 

 
Anmälan kurser →
 
 

Driving rangen

Målet med förändringen av rangen var att inspirera till mer träning och göra det roligare att träna och det verkar som att många av våra medlemmar tycker att vi har lyckats. Under den gånga helgen har vi fått många positiva kommentarer vilket vi är väldigt glada för. Att våra medlemmar sen var så pricksäkra var extra glädjande, i söndags var greenerna nästan helt vita av bollar.

Vi har lite dressarbete kvar för att få till några sista justeringar på konstgräsytorna. Dessa arbeten ska göra att målgreenerna kommer ta mot slag och inspel som en vanlig naturlig green.  Dressarbetena planeras att göras i omgångar vid uppehållsväder vilket är en förutsättning för att det ska bli rätt mängd sand på de olika ytorna. I samband med dressarbetena kommer det sista konstgräset att läggas runt greenen längst bak. Under arbetena kommer rangen tillfälligt att stängas och arbetena beräknas att göras efter påsk.

Några återkommande frågor som vi har fått.

Hur ska ni göra med bollplockningen?
När arbetena är slutförda kommer alla ytorna vara körbara med bollplockaren men i en intrimningsprocess där inte all sand är på plats måste man vara lite försiktig så att konstgräset inte ska rivas upp med bollplockaren. Detta innebär att vi har lite mer arbete i början men det kommer försvinna.

Hur gör man om vill träna bunkerslag?
Även bunkrarna är i konstgräs vilket innebär att de endast ligger där i visuellt syfte dvs man ska inte slå ifrån dem. Roligt att vi får denna fråga för det innebär att de ser ut som riktiga bunkrar.

Gräset som ligger runt slagmattorna får man slå ifrån det?
Nej det är inte avsett för träning.

Vad innebär de olika strecken på de nya mattorna?
De finns där för att hjälpa till med ex. bollplacering, sikte och svingspår. Vill man veta mer så kommer våra tränare att lägga ut små instruktionsfilmer kring hur de kan användas.

Vad är det för rangeboll?
Det är samma typ av boll (Srixon) som förra året med samma egenskaper.

Kommer det fler siktesmål och finns det fler planer för rangen?
Det är inte uteslutet men just nu vill vi se hur långt detta räcker och vad det är som saknas i så fall. I övrigt så har vi ännu fler utvecklingsplaner för vår range men de kommer vi presentera senare när vi utvärderat hur denna investering har fallit ut.