Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 8 2021


Hej på er alla 

Vi på kansliet har haft två arbetsdagar tillsammans, tisdag och idag onsdag. På Corona säkert avstånd har vi träffats, rest och jobbat med att titta kommande Förbundsutvecklingsplan, utvärderat årsmötet och all data vi fått in i form av era årsrapporter. Vi är enormt tacksamma för den information vi fått in av er och att ni skickat in dessa till oss. Detta är information som är viktigt för oss som förbund i vårt kommande arbeta framåt. 

Vi saknar fortfarande årsrapporter från några, några har bara sparat sina årsrapporter men inte tryckt på skickat. Vi kan se att de är påbörjade men inte inskickade. Vi uppskattar att ni tar er tid de närmaste dagarna och skicka in detta till oss. Många av frågorna är bara ja och nej frågor och det bör gå relativt snabbt.

Glädjande nyheter, Vi säger Grattis till Julle, se inlägg nedan om en ny utmärkelse till föreningen!

Vi skickar också med ett inlägg i dagens Cheerinfo med en påminnelse om att söka medicinsk dispens. Har ni någon ni behöver söka dispens för, sök redan nu, mer information om hur ni gör hittar ni här nedan.

Jag har fått en första rapport från Utvecklingslandslaget, enormt roligt att så många sökte och vi säger grattis till alla föreningar som nu har medlemmar i Utvecklingslandslaget!

Jag påminner även lite om att tänka på hur ni kan jobba med lärtimmar och lärgrupper i er förening. Att lära genom samtal och processer är en viktigt del av Svensk idrott. Att lära på detta sätt kallas för folkbildning, vi lär tillsammans av varandra och det är alltid väldigt utvecklande. Idag finns förslag på lärgruppsmaterial som ni alla kan jobba med kring Barnens spelregler, ett av de viktigaste styrdokumenten vi har inom svensk idrott idag. Behöver ni hjälp hur ni skall lägga upp detta arbete i era föreningar kontaktar ni era RF-SISU konsulenter.

Jag hoppas ni alla får en härligt slut på veckan och är rädda om ers själva och varandra.

 

High Five!

Kia
Er Föreningskonsulent

 


Regler om medicinsk dispens

Vi vill passa på att påminna om hur viktigt det är att idrottsutövare har koll på reglerna för medicinsk dispens, hur ansökningsprocessen går till, vilken handläggningstid som kan förväntas m.m. 

Dispensreglerna har tillkommit för att idrottsutövare, som av medicinska skäl måste använda dopingklassade läkemedel eller metoder, ska kunna utöva sin idrott. Dispensreglerna inom svensk idrott är anpassade till kraven i Världsantidopingkoden och WADA:s internationella standard för medicinsk dispens.

För mer information om hur ni skall gå till väga och vad som gäller klickar ni på knappen nedan.


Vinnare i årets sportförälder 2020

Förra veckan nåddes vi av ännu en fantastisk rolig nyhet. Julle United har fått ännu en utmärkelse och denna gång i form av Årets sportförälder!

Det är så roligt att vi nu kan meddela att det är officiellt nu vilka som vunnit priset för årets sportförälder i tävlingen som Scandic Hotels anordnade. Vår egen Cecilia Kvanman är en av vinnarna av 1100 inskickade nomineringar, skriver Emelie Holmberg. 

Stort Grattis säger vi till föreningen och till Cecilia!


Utvecklingslandslaget 2021

Det är med glädje och stolthet som vi kan meddela att laguppställningen för de första svenska utvecklingslandslag i Cheerleading är uttagen. 

Det var en otroligt hög nivå på de drygt 50 personer som sökte in, det är helt otroligt hur många duktiga aktiva vi har inom svensk Cheerleading. 

Svenska Utvecklingslandslaget 2021 består utav 30 aktiva i åldrarna 15–28 år ifrån olika klubbar över hela Sverige. Lagmedlemmarna kommer att presenteras på landslagens gemensamma Instagram ”TeamSwedenCheer”. 

Jag är så imponerad över alla som sökt och de otroligt duktiga tjejerna och killarna som kommit med i laget 2021. Vi hade vår första digitala träff i måndags vilket var superkul. Det känns härligt att vara igång och nu vill jag bara att vi ska kunna träffas, jag vill möta laget och hjälpa dem vidare i sin utveckling säger Huvudtränare Johanna Karlsson.


Arbeta i Lärgrupper - studiecirklar för er idrottsförening

Vi har tidigare informerat om barnens spelregler. Det är en bok med 7 viktiga spelregler för barn och ungdomars medverkan i idrotten!

Boken Barnens spelregler är Riksidrottsförbundet och Bris initiativ för en trygg barn- och ungdomsidrott.

Boken kan man ladda ner som PDF fil som ni sen kan använda er av i verksamhet. Men vad gör man med den sen? Visst går det bra och läsa den men hur kan man göra något för att verkligen få någon effekt av innehållet och hur skulle en diskussion se ut med tränarna och era andra föreningsledare?

Det finns hjälp att få! RF-SISU har en lärgruppsplan, ett underlag och dokument som hjälper er hur ni kan lägga upp ett arbete med era grupper. Kontakta er RF-SISU konsulent för hjälp om ni känner er osäkra på hur ni skall lägga upp detta i er förening.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.