Glad Påsk önskas alla SVN-vänner!

Som ett vårtecken genomförde vi i förra veckan vårt årsmöte. Vi är glada att välkomna nya ledamöter och Patrik Andersson som ny ordförande. Vi berättar om övriga nyheter i styrelsen nedan och vi vill också rekommendera att titta igenom vår välfyllda verksamhetsberättelse för 2020.

Planeringen för #VirtuellaAlmedalen 2021 pågår för fullt och vi har redan ett flertal spännande seminarier med våra medlemmar bokade. Vill du ha en seminarieslottid är det dags nu att du hör av dig för bokning.

Som du säkert redan vet, så erbjuder och medverkar SVN i flera olika utbildningar. Vi får många frågor om det och arbetar nu med ett Nyhetsbrev som presenterar de omtyckta utbildningar som vi medverkar i och kan erbjuda dig och din organisation.

Glöm inte att nominera till Giraffpriset! Sista chansen är nu i påsk. Nominera här.

Ta hand om er och ha en fin påsk!


Virtuella Almedalen 2021

#VirtuellaAlmedalen 2020 blev succé med 12 välbesökta seminarier och över 300 deltagare under 3 dagar. I år ökar vi upp med ytterligare seminarier och vi genomför detta tillsammans med Ekobanken och den officiella Almedalsveckan. SVN kommer att vara på plats i Visby för att förmedla den rätta ”Almedalskänslan”, men alla seminarier är förstås digitala.

Våra seminarier
Almedalsveckan arrangeras den första veckan i juli (vecka 27) med digital invigning på söndag den 4 juli. Den 5, 6 och 7 juli är avsatta för seminarier. Som alltid blir det olika ämnen, mingel och diskussioner med intressanta företag, organisationer och människor och fokus på att öka farten i omställningen till en hållbar värld genom sektorsöverskridande samverkan.

Vi har redan ett flertal spännande seminarier med våra medlemmar bokade. Vill du ha en seminarieslottid är det dags nu att du hör av dig för bokning.


Rapport från Årsmötet 24 mars

SVN:s årsmöte hölls digitalt och representanter från flera medlemsföretag medverkade, bl a Iris, Coompanion, Ekobanken, Nordea och Swedbank.

Nyheter och förändringar i styrelsen är att vi välkomnar Patrik Andersson, tidigare kassör och ledamot, som ordförande och Kent Andersson, tidigare ordförande som tar över ansvaret som kassör och vice ordförande.

Erik Feldt, från Nordea, lämnar styrelsen efter engagerat arbete som styrelseledamot under tre år. Vi tackar Erik som har bidragit med mycket kloka synpunkter och input för SVN:s verksamhet.

Vi välkomnar vår nya styrelseledamot Maria Flock Åhlander, vd för Ekobanken sedan 2020. Maria har arbetat i Ekobanken sedan 2007 med hållbarhets- och ledarskapsfrågor, som HR- ansvarig. Maria är även bankens hållbarhetsansvarige.

Välkommen till vår nye revisorsassistent, Arne Assarsson,  hållbarhetssamordnare på Swedbank och boende i Ängelholm. Arne har arbetat inom Swedbank i 33 år, bl a som internrevisor och började arbeta med hållbarhet 2005. 


SVNs verksamhetsberättelse 2020

2020 blev ett annorlunda år där vi fokuserat på att inte ställa in, utan ställa om och ställa upp. Vi har fortsatt att målmedvetet jobba mot målet att accelerera en hållbar omställning och hållbarhetsarbete inom näringsliv och organisationer. Vi kan glädjande nog konstatera att 2020 blev ett betydligt mer aktivt och händelserikt år än vad vi trodde i början av mars förra året.


Kommande seminarier

En ny berättelse – om inre välbefinnande

13 april, 12:00 – 13:30, Digital lunch

Vår medlem GNH bjuder in till dialog om inre välbefinnande utifrån ett holistiskt förhållningssätt till välbefinnande som används i bl a Nya Zeeland, Buthan mfl länder. Seminiariet kommer att bjuda på två perspektiv, från Ann Lagerström, expert på existentiellt välbefinnande, samt från Mikael Hallin som delar sin process från inre ohälsa och missbruk mot alltmer läkedom och balans. Du deltar i seminariet via länk här. Meeting ID: 945 6677 3926, Passcode: 665440

Vill du veta mer kontakta: anna@gnh.sweden.com eller jani@gnhleadership.com.


Social hållbarhet - ett seminarium för ett mänskligare samhälle

28 april, 17:45 – 21:00  

Rotary bjuder in till seminariet som modereras av SVNs generalsekreterare Karin Strömqvist Bååthe. Seminariet har som mål att fokusera på aktuella frågor inom social hållbarhet som etik, mänskliga rättigheter, mångfald, jämlikhet och ålderism.

Seminariet är öppet för medlemmar i Rotary och deras vänner samt andra personer som är intresserade av temat Social hållbarhet. Som medlem i SVN anmäler du dig genom att skicka intresseanmälan till info@svnsweden.se senast 23 april.  

Föredragshållare är bl a Annelie Börjesson Svenska FN-förbundet, Birgitta Björk Stockholm Vatten och Avfall, John Mellkvist PR-konsult, framtidsspanare och expert på ålderism.


Hållbart byggande och moderna byggsystem - Spar tid, spar pengar, spar miljö

19 maj, 13:30 - 16:00, digitalt från Göteborg

Det moderna byggandet kräver nytänkande för att spara tid, pengar och framförallt miljö. Med samarbete mellan leverantörer av olika byggdelar kan man bygga snabbare, billigare och mer cirkulärt. Forbo Flooring AB har öppnat upp för diskussioner och samarbeten med andra byggaktörer i och med lansering av ett helt koncept med löslagda, återbrukbara och återvinningsbara golv.

Välkommen till ett spännande seminairum med Professor Filip Johnsson vid Chalmers och representanter från Forbo Flooring m.fl. från Göteborg.


SVN och CSR Sweden bjuder in till internationellt seminarium om personlig hållbarhet!

2 juni, 16:00 – 17:30, via Zoom

SVN och CSR Sweden bjuder in till ett spännande internationellt seminarium som handlar om vår egen personliga hållbarhet och att leva i balans med naturen. Vår giraffprisvinnare Parul Sharma presenterar Shveta Shourie. Shveta är en Mindfulness och Growth Mindset Coach, verksam i USA. Hon har genomfört många workshops och utbildningar inom personlig hållbarhet både i USA och internationellt inom bl a akademi och sjukvården. Håll utkik efter en speciell inbjudan med mer information inom kort.


Box 2035 | Lilla Nygatan 13 | 10311 Stockholm | 073-0896162
 info@svnsweden.se | Hitta till oss

facebooktwitterlinkedininstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem hos oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.