Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Foto från bohusracet i bohusläns skärgård. foto:Katrin Ryrfeldt.

Hej Seglare!

 Vårsolen skiner över Byfjorden! Nu närmar sig sjösättning, seglingssäsongen och därmed årets stora äventyr på västkusten för shorthandedseglare - Pantaenius Bohusracet. Planeringen och förberedelserna för årets race är i full gång. 31 mars är sista dagen att anmäla sig till den lägre anmälningsavgiften. Då avgörs även vår foto-tävling på Facebook. Se alla fantastiska bilder och dela dina egna seglingsminnen på Facebook Pantaenius Bohusracet . Det vore härligt om utvecklingen med fler deltagande båtar, fler yngre besättningar och fler besättningar med kvinnligt deltagande kan fortsätta även under detta år. Vi hoppas på fina vindar och att inte behöva ta fram ankaret under racet i år!

 

Bästa seglarhälsningar

Arrangörsgruppen, SS Viken-Ägir


Ansök om nytt SRSs – Svenska Seglarförbundet har öppnat för att ta ut säsongens mätbrev. Pantaenius Bohusracet är en Double handed (endast två besättningsmän) distanskappsegling för kölbåtar & flerskrovsbåtar med ett standard SRS-tal på 0,80 eller högre. Pantaenius Bohusracet seglas efter Svenskt Respitsystem shorthanded (SRSs) enligt SRS-tabell eller mätbrev 2021. Det tar 10 dagar från ansökan av mätbrev till dess mätbrevet är klart. Ansökan och förnyelse av mätbrev gör du här:

Mätbrev Enskrov

Mätbrev Flerskrov

Ny säsong betyder nya SRS-tabeller fyllda med standardbåtar som gör att en ägare av en sådan båt enkelt och gratis kan använda under kappsegling med andra typer av båtar. Om din båt är en standard tabell-båt så finner du aktuellt båtdatablad med årets SRSs här

SRS Tabell Enskrov

SRS Tabell Flerskrov

Om du redan är anmäld och vill uppdatera med aktuellt SRSs så ber vi dig mejla pdf med mätbrev till: kappsegling@vikenagir.se


Vinn en Spinlock Deckvest 6D

Var med i PBR-foto tävling på Facebook Pantaenius Bohusracet  .Fram till 31 mars vill vi att alla deltagare, åskådare, supporters och funktionärer delar sina bästa bilder från Pantaenius Bohusracet. För att delta i utlottningen ska man vara anmäld till racet senast 31 mars, och inte vara anonym på Facebook. Alla är dock välkomna att dela sina seglingsbilder! Skriv gärna en kort kommentar om bilden! Liros är jury och utser vinnare. Vinnare meddelas på FB och priset överlämnas vid tävlingssekretariatet inför PBR 2021. Vi tackar Liros för det fina priset: Deckvest 6D har ett utvecklat shoulder-fit-system för en perfekt passform under hela dagen. Västen har även ett förbättrat spänne för smidig justering av storleken samt ett förnyat utförande av ryggprofilen för en ren, diskret look och passform.


Pantaenius Bohusracet på Facebook


Anmäl till Pantenius Bohusracet 2021

Anmäl till PBR senast 31 mars för att få den lägre anmälningsavgiften 1300kr. Vi har ett max-antal om 200 deltagarbåtar. Anmäl i tid och säkra din plats. SSVÄ uppskattar tidig anmälning för vår planering av hamnplatser, mat, race-tröjor, priser mm. Glöm inte att ange önskad strl på årets race-tröja.

Datum: 2 juli – 4 juli 2021
Arrangör: Segelsällskapet Viken Ägir, Uddevalla

Tävling: Pantaenius Bohusracet Shorthanded
Distanskappsegling för segelbåtar med endast två besättningsmän. Fågelvägen är det ca 177 nm.

Pantaenius Bohusracet seglas efter SRS enligt SRS-tabell 2021 med ett standard SRS-tal på 0,80 eller högre. 

Avgift
1 300 kr fram till 31 mars
1 500 kr fram till 30 maj
1 800 kr fram till 21 juni

Länk till Notice of race SVENSKA (ver 20201216)

Anmälan 2021

Sponsorerfacebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.