Läs SBK Medlemsinfo i din webbläsare.                                              Avsluta prenumerationen

Klicka på loggan för att komma till vår hemsida

SBK Medlemsinfo

Informationsbrev till medlemmar i Svenska Brukshundklubben


Hej alla hundvänner!

Våren är på intågande. Dock är vi fortfarande fast i Coronas klor. Det råder frustration ute i vår organisation på grund av situationen vi befinner oss i. Jag har full förståelse för detta samtidigt som jag hoppas och ber alla att ha tålamod och förståelse för att pandemin begränsar allas möjligheter att leva fullt ut. Att ha empati, förståelse och att hjälpas åt i detta är en förutsättning för att komma ut på andra sidan helskinnade. Vi är en fantastisk förening och trots minskade möjligheter till aktiviteter just nu så behöver vi hålla ihop och hålla ut. Tillsammans – Fast på avstånd.

Vänliga hälsningar,
Therese Palm
Generalsekreterare SBK

Ge mig tips för SBK medlemsinfo >>

Therese och Flex

Delta i träningsstudie

Vill du och din hund förbättra er hälsa? Var med i träningsstudien "Sund med hund, U CAN MOVE" ett samarbete mellan projektet Upp och hoppa- Sund med hund och Svenska Lantbruksuniversitetet (SLU). Forskargruppen kommer att genomföra en enkätstudie för att undersöka dagens aktivitetsnivå och välbefinnande hos svenska hundägare och deras hundar. En träningsstudie kommer också att genomföras för att utvärdera ett av SBK:s träningsprogram gällande hälsofaktorer, den fysiska och psykiska hälsan hos hund och ägare. 

Läs mer om studien och hur du kan delta här.


Skidskolan

Det finns 35 avsnitt publicerade i SBK:s Skidskola 2021.  

I skidskolan får du ta del av tips från den rutinerade draghundsförare på skidor, Petter Hillborg. SBK friskvårdsinstruktören, Maria Andersson, visar tips på lydnad och hur du får hunden att dra. Du får också följa Anna Bäckström som är nybörjare på skidor. 

Se skidskolan här.


Löparskolan

Målsättning med löparskolan är stärka förarens och hundens kondition. Syftet är att få fler hundägare att röra på sig tillsammans med sin hund - i egen takt och med egna målsättningar. Den 12 april sätter löparskolan äntligen igång igen! 

Mer information om löpaskolan kommer publiceras här inom kort.


Hundmarschen

Under 2021 genomförs två hundmarscher på distans, en på våren (3-9 maj) och en på hösten (13-19 september). Promenera, få tips på övningar och testa dina kunskaper i ett quiz. Deltagarna får en hundmarschen-pin och diplom. Ett roligt arrangemang för alla som vill röra på sig tillsammans med sin hund och få tips på olika övningar. 

Läs mer om hundmarschen här. 


Träningsläger

Svenska Brukshundklubben och Sveriges Hundungdom bjuder in till ett träningsläger i höst i spår, specialsök, tävlingslydnad, rallylydnad och freestyle. Under lägret kommer du även att lära dig mer om patrullhunden och dess arbete. Du tränar med egen hund, lär massor av nytt och träffar nya vänner. 

Läs mer om lägret och hur du anmäler dig här. 


Digitala föreläsningar

Försvarsutbildarna har tagit fram digitala föreläsningar som är anpassade för ungdomar som är medlemmar i en frivillig försvarsorganisation. I det föreläsningsprogram som finns tillgänligt just nu så kan du exempelvis lära dig med om mönstring och värnplikt.

Läs mer här och tipsa någon som kan vara intresserad.


Gilla oss på Facebook

Ta del av kul och aktuell information som du kan vara med och kommentera genom att gilla vår sida på Facebook. 

Svenska Brukshundklubben på Facebook >>

Brukshundklubbens facebook-grupp


Våra samarbetspartners:


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är eller har varit medlem i Svenska Brukshundklubben.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.