Nyhetsbrev
Det händer på klubben 15:e mars

 

Banstatus
ÄNTLIGEN kan vi öppna för 2021

Erikstorp öppnar med ordinarie greener imorgon tisdag 16:e mars.

Hildesborg öppnar med ordinarie greener på fredag 19:e mars.

Vid frost eller tjäle på morgonen är banorna stängda för spel och får ej beträdas. Banchefen meddelar när det går att öppna.

Glöm inte att laga era nedslagsmärken och lägg tillbaka uppslagen torv.

 

Bokningsregler
förtydligande

Som vi tidigare meddelat har vi sett över bokningsreglerna då feedbacken i medlemsundersökningen Players1st har varit att det är svårt att komma ut på helgdagar och att man önskar större möjligheter till ”spontangolf”. Genom följande förändringar tror vi att den upplevda tillgängligheten förbättras.

  • För 2021 gäller 4 tider/bana varav max 2 tider på helgen/bana. Det innebär att du som medlem kan ha totalt 8 tider bokade varav max 4 helgtider. Detta gör att man 2021 har en tid mindre på helger och en tid mindre på vardagar jämfört med 2020.

  • Bollar som inte är fullbokade kommer att fyllas på vid hög beläggning. Sällskap kommer givetvis inte att separeras men 2 bollar kan exempelvis flyttas ihop till 4 bollar.

  • Kan man boka starttid om det finns ledig kapacitet även om jag har bokat upp alla mina 8 alt 4 tider? Ja, finns det lediga starttider inom den närmsta timmen när du är på klubben kan du göra en s.k. på platsbokning via shopen. Dessa tider kan alltså bokas 1 timme innan när du är på klubben.

Benchmark ”Bokningsregler” några andra Skåneklubbar:

Vår förhoppning är att de nya bokningsreglerna ska hjälpa fler att få tillgång till vår anläggning på tider som passar dem.

 

 

Praktisk information.

Golfbil:
Nytt för i år är att ni kan boka er golfbil i samband med att ni bokar er starttid i Min Golf (om det finns en ledig). Detta gäller tyvärr inte om ni behöver boka golfbil vid tävling. Då måste ni som vanligt boka er golfbil i shopen.
Golfbilar och golfmopeder är preliminärt tillåtna på anläggningen från den 27:e mars.

Digitala scorekort:
Digitala scorekort kan ni använda via apparna OnTag, GolfGamebook och MinGolf Bokning. Se manual nedan.

Ankomstregistering:
Vi vill att ni alltid ska ankomstmarkera er när ni kommer till klubben och ska spela. Ni kan ankomstmarkera er i mobilen, i terminalen eller i shopen. Tänk på att om ni gör det i vissa appar i mobilen så ankomstmarkerar ni endast er själva och inte hela bollen.
Medlem som inte ankomstmarkerat sig anses som No Show.
Om medlem, vid två eller fler tillfällen inte kommer till bokad starttid, ej ankomstmarkerat sin starttid eller inte har avbokat densamma enligt avbokningsreglerna äger klubben rätt att stänga av medlemmen från att spela på banorna under en tvåveckorsperiod.

Avboka speltid:
Medlem som ska avboka sin speltid ska göra detta senast 1 timme innan aktuell starttid för att inte räknas som No Show.

Corona starttider under april:
Vi har beslutat att återinföra Coronastarttider, måndag till torsdag mellan kl 11:00-13:00 under april månad. Detta innebär att ni kan begära att få gå i tvåbollar istället för fyrbollar under dessa tider. Bokning av dessa tider sker i shopen.

Under övriga starttider och dagar kommer bollar att fyllas på vid hög beläggning.

 

 
Digitala scorekort →
 
 

Corona information
inför säsongen

Säsongsstarten är bara några få dagar bort. Tyvärr har omvärldsläget inte förändrats, det finns fortfarande många rekommendationer och regelverk som vi måsta ta hänsyn till som golfklubb. Det positiva är att vi fortsatt ser ut att få utöva vårt älskade spel och det är av yttersta vikt att vi gör vårt bästa för att detta ska få fortsätta.

Golfen är för många ett välbehövligt andningsrum och så vill vi att det ska vara framöver. Därför är det också allas vårt ansvar att minska risken för smittspridning i samhället. Detta innebär alltså att varje individ bär ett stort eget ansvar för att minska smittspridningen i samhället.

För mer information klicka in på länken nedan

 
Corona information→