Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 7 2021


Hej på er alla 

Cheerinfo idag?? Idag är det onsdag, japp helt rätt, det är inte fredag!

Jag kommer framöver att skicka ut Cheerinfo på onsdagar. Detta då fredagarna oftast upptas av andra arbetsuppgifter och vi upplevde att det blev lite stressigt.

Vill ni att fler i er förening ska få ta del av Cheerinfo? Skicka då detta Cheerinfo vidare till dem och be dom skriva upp sig på länken nedan.

I dagens Cheerinfo hittar ni även mer information kring den digitala bedömningen. Många lag har anmält sig vilket vi tycker är superroligt, och vi känner av att ni alla är taggade att få komma i gång med att tävla och jag förstår er längtan!

Vid närverksträffarna har alla föreningar fått information kring förändringen i övergångsreglerna som kommer gälla denna säsong. Mer information hittar ni också här och på vår hemsida.

Vi har tidigare uppmanat er att uppdatera era uppgifter i IdrottOnline. Vi upplever dock fortfarande att ni kontaktar oss och ber oss att ändra e-postadresser och andra kontaktuppgifter. Detta kan vi tyvärr inte hjälpa er med utan det måste ni själva göra i IdrottOnline. Vi har också uppmanat er att ge oss möjlighet att läsa era uppgifter för att vi ska kunna skicka information till rätt person i er organisation. Ibland behöver vi tex nå just ordföranden i föreningarna och för att vi ska få tillgång till dessa uppgifter och genom IdrottOnline kunna skicka uppgifter till er behöver ni göra en inställning, se instruktion nedan.

TK har fått en ny kommittémedlem som vi också presenterar idag. Vi hälsar Elin Weikert välkommen.

Två år har snart gått sedan Riksidrottsmötet (RIM) i Jönköping. Det historiska mötet den 26 maj då vi blev en del av RF! Nu är det snart dags för ett nytt RIM och vill ni veta vad som ska behandlas på detta möte finns länk med i dagens Cheerinfo. Missa inte möjligheten till att ta del av vilka förbund som söker in detta år, vilka viktiga framtidsfrågor som kommer behandlas som kan påverkar idrottsrörelsen, men även många andra frågor.

Jag önskar er ett bra slut på denna vecka!

High Five!

Kia
Er Föreningskonsulent


Vill ni att fler i er förening skall få Cheerinfo? Vidarebefodra detta mejl och be dem gå in på länken nedan för att skriva upp sig 


Uppdatering digital bedömning 

Anmälningarna till Digital bedömning har börjat strömma in och det är jätteroligt att så många vill vara med!

 

På vår hemsida hittar ni information om en uppvisningsklass för miniminiorer samt vilka priser som kommer erbjudas.

 

Anmälan stänger på lördag den 20 mars 2021


Förändring i övergångsregler 2021

På grund av flytten av RM/SM till september kommer vissa justeringar att göras i övergångsreglerna 2021.

Tävlingslicens grund/utökad upp till och med 12 år för performance cheer & level 1-3 (ingen förändring)

  • Har rätt till fri övergång under hela säsongen och kan ej nekas övergång.
  • Övergångsavtal krävs.

Tävlingslicens grund/utökad från och med 13 år för performance cheer & level 1 och 2 (ingen förändring)

  • Har rätt till övergång från den 10 juli 2021 fram till den 10 december 2021. Kan ej nekas övergång under denna period.
  • Mellan den 10 december 2021 - 10 juli 2022 godkänns ingen övergång. Den aktive är dock välkommen att träna med annan förening men ej tävla.
  • Övergångsavtal krävs.

Tävlingslicens grund/utökad från och med 13 år för performance cheer & level 3-6 (förändrad)

  • Har rätt till övergång från den 13 september 2021 fram till den 31 oktober 2021. Kan ej nekas övergång under denna period.
  • Mellan perioden 10 juli 2021 - 12 september 2021 kan undantag ges där föreningar är överens, tex vid flytt eller nedläggning av lag.
  • Mellan den 1 november 2021 - 10 juli 2022 godkänns ingen övergång. Den aktive är dock välkommen att träna med annan förening men ej tävla.

  • Övergångsavtal krävs.


Uppdatera era uppgifter i IdrottOnline

För att vi ska kunna nå ut med rätt information, och för att rätt person ska få rätt kallelser mm, behöver era kontaktuppgifter i IdrottOnline vara uppdaterade.

 

Har ni haft årsmöte och bytt ordförande och delar av er styrelse? Då är det viktigt att ni går in och korrigerar vem som är ordförande i er förening samt kontaktuppgifter till hen.

 

I dessa tider när vi ibland måste få ut information snabbt till er alla, eller kalla er till möten samma dag, är det viktigt att kontaktinformationen i er IdrottOnline är korrekt så ni inte riskerar att missa information.

Vi kommer bjuda in till fler framöver och för att rätt person inom er organisation ska få rätt inbjudan kan ni gå in och göra en inställning i IdrottOnline, vilket ger oss möjlighet att söka upp uppgifterna på tex er kassör och skicka inbjudningar och information till rätt person.

 I IdrottOnline gå ni in under Administration och sen Inställningar. Där inne väljer ni sen att organisationen Cheerleading under " Tillåt organisationer att se och uppdatera personuppgifter" får lova att "Endast läsa"


Två år har gått.....

För två år sedan röstades vi in i RF på RIM.

 

Riksidrottsmötet (RIM) är ett gemensamt årsmöte för medlemsförbunden i Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

 

Under mötet beslutas i viktiga framtidsfrågor för idrottsrörelse, bland annat ansökningar ifrån förbund, men även många andra frågor.

 

Kommande RIM äger rum den 28–30 maj 2021.

 


Får vi presentera

Hej allihopa! 

Elin Weikert heter jag och är 27 år gammal, och har varit med i föreningen Malmö Allstar Cheer sedan 2002 i flera olika roller bland annat som aktiv, tränare, sektionsansvarig och sportchef. Just nu har jag rollen som föreningsutvecklare sedan ett år tillbaka.

Att bli en del av TK känns jätteroligt och spännande! Jag har varit med och planerat alla tävlingar MAC varit arrangör för, både mästerskapstävlingar och tyckartävlingar och tror därför att med min erfarenhet som tävlingsarrangör men även som föreningsmedlem, att jag har mycket jag kommer kunna tillföra i TK.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.