Ett nyhetsbrev från Colombine Teaterförlag. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Colombine välkomnar

TVÅ NYA DRAMATIKER


TOBIAS ALMBORG

Tobias Almborg, född 1976, är verksam som skådespelare och dramatiker.
Som skådespelare har han varit flitigt anlitad av olika fria teatergrupper sedan 1996.
Tobias tillhör Östgötateaterns fasta ensemble, där han medverkat i ett flertal produktioner sedan 2000.
Tobias Almborg är uppvuxen och bosatt i Norrköping. Stannfåglar är Tobias Almborgs första pjäs hos Colombine.


Foto: Eduardo Cavero - Egúsquiza /Pexels

STANNFÅGLAR  av Tobias Almborg

På ett hak någonstans, i ett samhälle eller en stad nära dig, häckar Stannfåglarna. Det är Mannen i kostym som inte vet hur han ska vara nu när han inte är rädd längre, Chauffören som säljer lite vid sidan om, lärarinnan Harriet som aldrig kommer iväg till barnbarnets kalas, den bedagade författaren Tobbe, Modern som försöker sälja en alkolåst bil och den humanistiske Ägaren med sin rullstolsbundne son. Och många fler.
Vi möter dem i en elastisk tid, i ett evigt och levande här och nu. Med skimrande dialog skriver Almborg fram ett helt universum ur samhällets bortglömda kvarter!

STANNFÅGLAR är tillgänglig för urpremiär!

Roller: 12  Publik: Vuxna  Språk: Sv


Foto: Jonas Kündig

VIKTOR TJERNELD

Viktor Tjerneld, född 1987, är en svensk dramatiker och regissör, utbildad i regi vid Statens Scenekunstskole i København. Bakom sig har han även studier i statsvetenskap vid Lunds universitet.
Viktor är verksam i både Sverige och Danmark. Som regissör har han arbetat vid bland annat Nørrebro Teater och Aarhus Teater, samt stadsteatrarna i Malmö, Uppsala, Göteborg och Helsingborg.


Bild: Mungo Park

SPEJLMANDEN  av Viktor Tjerneld

På 2010-talet slår den unga journalisten Claas Relotius, från det tyska nyhetsmagasinet Der Spiegel, igenom stort med sina häpnadsväckande artiklar. Han möter mexikanska flyktingar, syriska tonåringar och den våldsbejakande delen av den amerikanska alt-right-rörelsen. Hans artiklar genomsyras av ”den goda historien” och journalistpriserna avlöser varandra. Men är allt verkligen som det verkar?
Gör dig redo för ett hisnande teater-grepp om true crime-genren, en pjäs fylld med spänning, action och en intensiv jakt på den ultimata sanningen.

Löst baserat på den verkliga historien om Claas Relotius.

Urpremiär på Mungo Park oktober 2020.

Roller:Publik: Vuxna  Språk: Dan

★★★★★★ ”Årets forestilling” /Iscene
★★★★★ ”Fremragende teater! /Politiken
★★★★★ ”En must-see. Ekstremt relevant samtidsdramatik” /Jyllands-Posten
★★★★★★ ”Vanvittigt godt teater” /Morten Buckhøj
★★★★★★ ”nutidsteater, når det er allerbedst.” /detskuduse.dk
★★★★★  ”uden løftede pegefingre, talrige overraskelser og med en befriende galgenhumor, som gør forestillingen til en uafbrudt fornøjelse.” /CPHculture


Bild: Mungo Park, Kolding

BILISTEN  av Viktor Tjerneld, Kristian Hallberg & Lasse Handberg

Vi lever i en tid när vi oavbrutet är på väg. Vi rör oss som aldrig förr. Vi ska ständigt utvecklas – personligt, professionellt och samhälleligt. Vi är i flow, i process, vi växer, vi flyttar. Vår tid är inte för de stillastående.
BILISTEN tar oss med på en färd via pendlarliv, trängsel, frihet, trafikregler och hyttande nävar, allt det som gör oss till de människor vi blir när vi sätter oss i bilen.
Frank Thiel kör vart han vill. I bilen vet han vem han är. Han är en som är på väg. En som försöker komma fram. Fram till meningen med det hela.

Urpremiär på Mungo Park Kolding 2017.

Roller: 1 (1m)  Publik: Vuxna  Språk: Dan

★★★★★ Ungt Teaterblod
★★★★★ Jyllands-Posten
★★★★★ Jyske Vestkysten
★★★★★★ Scenekanten
★★★★★ Politikens lokalavise
★★★★★ Out & About


Bild: Malmö Stadsteater

KEJSARENS NYA KLÄDER  av Viktor Tjerneld, efter H.C. Andersen

Den berömde kejsaren är tillbaka, nu både roligare och fräckare!
Kejsaren är jättepopulär. Han klär sig alltid i det senaste modet och är en stjärna på catwalken. Kejsaren har swag! Men modet förändras snabbt. Det fantastiskt vackra, fluffiga plagget kejsaren haft på sig på morgonen kan redan på kvällen vara gräsligt omodernt. 

Online-premiär 13 februari 2021, Malmö Stadsteater.

Roller: 9 (4k, 5m)  Publik: familj, från 7 år  Språk: Sv  

"Viktor Tjerneld och sagoberättaren HC Andersen har några saker gemensamt: båda har blick för det ihåligt löjeväckande i samtida societetskultur, och båda förmår skildra våra självbedrägerier med humor och till synes lättsam svärta." /SvD

"Underhållande kejsare i streamad färgchock" /P4 Malmöhus


Vill du läsa? Skriv så skickar vi!

Berit, Lena, Sara och Rickard


Colombine teaterförlag, Gaffelgränd 1A, SE-111 30 Stockholm, tel: +46 (0)8 411 70 85/46 (0)8 411 80 85, E-post: info@colombine.se

facebookhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du arbetar med scenkonst eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.