Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Det här är ett nyhetsbrev som Svenska Orienteringsförbundet skickar till landets samtliga föreningar.

Fortsätt träna – fortsätt hoppas

En tredje våg av coronasmittan plågar Sverige i skrivande stund och regeringen tycks inte vara i färd med att lätta på några restriktioner, inte ens för utomhussporter som utövas över stora ytor. Svenska Orienteringsförbundet har full respekt för att arbetet med att bromsa smittan har högsta prio, men beklagar samtidigt att det väldigt svårt att få några tydliga besked om färdriktningen framåt.

Detta innebär att den ena efter den andra arrangören tvingas ställa in, antingen på grund av restriktionerna eller på grund av osäkerheten framåt.

Från SOFT:s håll ligger vi på så mycket vi kan, i så många forum som möjligt, eftersom vi anser att såväl orienteringsträningar som -tävlingar i någon form vore fullt möjliga utan ökad smittrisk även i dag.

Vi återkommer med mer information så fort något händer. Och vi håller en tät kontakt med arrangörer av olika slag.

Tills vidare vill vi verkligen uppmana att fortsätta göra det bästa av situationen. Träna, hittaut, spring veckan bana ... håll igång! Titta gärna in på vår infosida gällande corona för att se vad som är möjligt i nuläget - klicka HÄR!

Trots att vi ibland upplever att inget händer så ÄR läget klart bättre nu jämfört mot ifjol. Vaccineringen pågår. Värmen är på väg. Och regeringen vill verkligen göra undantag för utomhusidrotter - så fort de anser att det är möjligt.

Vi längtar efter bättre villkor. Vi hoppas och tror att det snart blir mer som vanligt igen.

Avslutningsvis; läs gärna detta nyhetsbrev och sprid den information som du tror kan vara nyttig i just din förening!

Vårhälsningar!

Susanne Söderholm, förbundschef


facebookinstagramtwitterlinkedin

Följ våra sociala medier!


Hur ser möjligheterna ut i vår? Ny arrangörsträff med senaste nytt

Hur kan vi arrangera tävlingar i vår? När kommer nya riktlinjer? Vad innebär den nya pandemilagen? Frågetecknen är många inför årets orienteringssäsong och i mitten av mars hölls ännu en digital arrangörsträff som lockade dryga 300 deltagare.

Syftet med träffen var att informera om senaste nytt, vad som händer framöver och vad som görs för att förbättra villkoren för våra arrangemang.

- Glädjande att engagemanget är på topp. Vi ser också att vi har ett bättre läge för att få till fullvärdiga arrangemang i år än ifjol. Vi är hoppfulla, säger Svenska Orienteringsförbundets idrottschef Tomas Stenström.

HÄR kan ni läsa mer om arrangörsträffen och ta del av de dokument som presenterades. SOFT avser att inom ett par veckor anordna ett nytt infomöte.


Orienteringsmagasinet – en kanal ut även för din förening

Antalet prenumeranter på Orienteringsmagasinet Skogssport ökar. Nu breddas satsningen ytterligare och fler delar adderas på orienteringsmagasinet.se. Delar där er förening kan vara med och skriva och tycka till.

Från och med nu finns tre nya avdelningar på orienteringsmagasinet.se: junior, debatt och Sverige runt.

Vill ni i er klubb debattera någon orienteringsrelaterad fråga mejla er insändare eller ert debattinlägg till skogssport@orientering.se

Under vinjetten Sverige runt kan ni bidra med redaktionellt material i övrigt. Har din klubb arrangerat en tävling? Har ni lockat nya medlemmar genom att våga ”tänka utanför boxen”? Eller har ni något annat som ni tycker bör nå ut till andra orienteringsintresserade. Tanken är att vi under Sverige runt-vinjetten ska ha möjlighet att lyfta era nyheter och berättelser från hela landet. Skriv ihop en text och skicka med en eller ett par bilder till vår mejladress.


Välkommen till Stjärnkampen!

Nu är det dags igen! Fjolårets succé Stjärnkampen startar den 1 april.

Stjärnkampen är till för att alla ungdomar 13-16 år som vill anta utmaningen om vilken träningsgrupp som samlar flest stjärnor. Tillsammans i gruppen genomför ungdomarna olika uppdrag med fokus på glädje, gemenskap och utveckling.

Efter avslutad säsong har gruppen chans att vinna ett besök av landslagsstjärnorna Lina Strand och Max Peter Bejmer, som är två av Stjärnkampens ambassadörer. Andra säsongen startar den 1 april och pågår fram till och med den 30 september 2021. Läs mer HÄR.


Anmälan öppnad för Rikslägret sommar

Nu är det dags att anmäla sig till Rikslägret sommar, årets roligaste läger. Den 27 juni-2 juli bjuds alla 13-16 åringar in till ett Riksläger i Idre Fjäll.

I inbjudan finns all information samt tankar kring hur vi planerar att anpassa lägerveckan efter pandemin. Läs mer HÄR.


Det beslutades på vårt extra förbundsmöte

SOFT:s extra förbundsmöte hölls som ett digitalt möte lördagen den 20 mars. Totalt fattades beslut gällande tre förslag från styrelsen och fem motioner.

Bland annat bifölls styrelsens förslag om likvärdigt tävlingsupplägg.

HÄR kan du läsa om samtliga beslut som fattades på mötet.


Ändringar i vårprogrammet

På SOFT:s styrelsemöte den 19 mars fattades bland annat beslut om ett antal SM-tävlingar som på olika sätt påverkas av coronapandemin.

Sprint-SM-helgen i Norrtälje modifieras rejält; SM i sprint och SM i sprintstafett flyttas framåt i tiden (nytt datum ej klart men det blir sannolikt någon gång under det första halvåret) och istället kommer helgen den 24-25 april att bestå av följande:

24 april: EM-test, klassisk sprint som också är kval till SM, knockout-sprint. Enbart H/D21.

25 april: SM, knockout-sprint. Enbart H/D21.

SM ultralångdistans kommer att avgöras som planerat i Västervik den 11/4 men arrangeras enbart som en elittävling för H/D21. Lördagen i Västervik blir det också en nationell elittävling i medeldistans.

Natt-SM i Österåker som skulle avgjorts den 16 april flyttas framåt i tiden, nytt datum ej klart.

HÄR kan du läsa mer om besluten ovan samt om en planerad klubbstafett under våren.


Försäkrat klubbhus och utrustning?

Din förening har automatiskt ett grundskydd hos Folksam, tack vare att ni är anslutna till Svensk Orientering. Men den täcker inte saker som klubbhus eller utrustning. Se till att föreningen är försäkrad vid oförutsedda händelser som inbrott, brand eller vattenskada. Läs mer HÄR om utökat skydd hos Folksam.


Nominera kandidater för Hugo Levin-priset

Hugo Levin-priset ska årligen utdelas till unga framstående idrottsledare eller idrottsorganisatörer för utmärkt engagemang och stort ledarskap till svensk idrotts bästa.

2021 års pristagare ska vara född 1989 eller senare. Nominera din kandidat senast den 31 maj. Läs mer HÄR.


Välkomna till Täby för 25manna 2021

ANNONS: Täby OK, Attunda OK och Sundbybergs IK förbereder årets tävling med försiktig optimism med tanke på rådande omständigheter.  Temat som genomsyrar planeringen är att det ska bli ett evenemang för hela klubben och ett bra avslut på säsongen. Tänk dig att äntligen få samla klubbkompisar, där alla behövs, ung som gammal, damer och herrar, för att få ihop laguppställningen och umgås med dina tusen närmaste orienteringskompisar från hela Sverige. Följ uppdateringarna HÄR.


Sälj lotter till Påskbingot digitalt

Slipp onödiga kontakter i dessa tider – sälj Folkspels Bingolotter på säkerhetsavstånd digitalt. Hämta er unika försäljningslänk och sprid den till medlemmar och i sociala medier. Läs mer HÄR!Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765360. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.svenskorientering.se 


Orienteringsföreningar och orienteringsdistrikt får detta nyhetsbrev eftersom er förening/ert distrikt är medlemmar i Svenska Orienteringsförbundet.

Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.