Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Vi går mot bättre tider!

Coronasmittan håller fortsatt Sverige och världen i ett järngrepp, men för individuella utomhusidrotter som orientering finns ändå gott hopp om att vi snart ska kunna återgå till en något normalare verksamhet.

I fredags skickade SOFT in sitt remissvar gällande viktiga, möjliga förändringar av restriktionerna. Vi hoppas och tror på att ett mer träffsäkert och rimligt regelverk ska vara på plats någon gång under våren.

Svenska Orienteringsförbundet jobbar hårt för att verka i den riktningen. Vi anser, med expertis i ryggen, att risken för smittspridning är näst intill försumbar i samband med välplanerad orienteringsverksamhet.

Tyvärr är smittspridningen fortsatt hög i landet och ett antal mutationer oroar, så lättnader kan dröja ytterligare en tid.

Tills vidare får vi leva med flera tankar i huvudet samtidigt; vi ska göra det bästa i den situation som råder, samtidigt som vi planerar för den verksamhet som kan bli möjlig lite längre fram. Det här är svårt, och även tålamodsprövande, men jag vet att vi tillsammans klarar det galant. 

Ett antal arrangörer har redan tvingats dra i bromsen, andra siktar in sig på coronaanpassade tävlingar eller hoppas på fullskaliga arrangemang längre fram. Här finns våra riktlinjer som gäller från den 1 mars.

Och ljusglimtar saknas verkligen inte. Exempelvis släppte O-Ringen nyligen en nyhet där organisationen, med det regionala smittskyddet i ringen, kunde meddela att, jo, vi tror på ett fullskaligt O-Ringen i Uppsala till sommaren.

Nu fortsätter vi att hålla i och hålla ut. Det kommer att bli bra!

Läs och sprid det ni finner intressant i övrigt i detta nyhetsbrev som går till landets alla medlemmar. Här finns många spännande nyheter och förmånliga erbjudanden.

Med vänliga hälsningar

Susanne Söderholm, förbundschef


Få tillgång till allt material för 1 krona!

Nu kan du som inte redan är prenumerant testa Orienteringsmagasinet Skogssport digitalt för en krona första månaden.

På orienteringsmagasinet.se kan du läsa daglig nyhetsbevakning om orienteringsidrotten. Delar av materialet är öppet för alla, medan andra delar är prenumerationslåst. Bakom det prenumerationslåsta materialet finns bland annat e-tidningen av Skogssport.

Nu kan du testa Orienteringsmagasinet Skogssport för 1 krona den första månaden. Därefter blir kostnaden 39 kronor per månad.

Läs mer HÄR.


Bli först med att testa Icebugs stora nyhet

Svenska Orienteringsförbundets partner Icebug lanserar en helt ny sko i sommar – och hajpen är redan nu enorm. Icebug Sisu är marknadens första orienteringssko med BOA Fit System, vilket tar komfort, passform, markkontakt och grepp till en helt ny nivå.

Skon släpps i begränsad upplaga på Icebug.se och hos utvalda återförsäljare senare i sommar – men som mottagare av vårt nyhetsbrev har du chansen att bli en av de första som får testa skon.

Klicka HÄR för att läsa mer och anmäla ditt intresse.


Köp din träningsklocka till rabatterat pris av GARMIN

Svenska Orienteringslandslaget stöttas av GARMIN.

Passa på att köpa din nya klocka via nedan länk till rabatterade priser.

Överskottet går dessutom tillbaka till svensk orienterings utveckling, win – win!

Kika på nya Forerunner 745 HÄR


MABI säkrar transporten för framgångsrika SkidO-landslagets skidor

Svenska Orienteringsförbundet vill rikta ett stort tack till vår partner MABI som med kort varsel ställde upp och hjälpte skidorienteringslandslaget med transport av skidor till Estland.

VM som nyligen avslutades blev en stor succé för det svenska laget! 

Hos MABI finner ni personbilar, minibussar och transportbilar i flera prisklasser och utrustningsnivåer. Ni kan hyra i tjänsten eller privat från ett dygn upp till ett år till rabatterade priser. Nu bokar ni ännu enklare med kampanjkoden nedan.

Boka på mabi.se med kampanjkod: sof17

www.mabi.se


Utökat samarbete mellan Landshypotek Bank och SOFT

Landshypotek Bank går in som huvudpartner till den populära friskvårdssatsningen hittaut. Dessutom utökas samarbetet ytterligare genom att banken blir förbundspartner till Svenska Orienteringsförbundet.

Läs mer HÄR


Erbjudande från Bagheera - 30% extra rabatt på vårens vattentäta kläder

Klicka HÄR


Silva släpper stora nyheter i mars

Fler än 2000 orienterare har varit med och tyckt till om den ultimata kompassen vilket gett utvecklarna på Silva underlag för innovationer. I över ett år har teamet på Silva tillsammans med Tove Alexandersson och Svenska Orienteringsförbundet utvecklat de stora nyheterna som släpps i mitten på mars.

”Det här sätter en ny standard för dig som orienterar”, säger Mattias Jacobsson, produktchef för Silva. Lanseringen från Silva är planerad till den 18 mars.


Hjälp forskningen - fyll i enkel enkät från SLU

SOFT hjälper till att skapa underlag för ett forskningsprojekt på Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU). Projektet, Natur- och grönområden i och runt städer, vill förbättra kunskapen om hur olika människor använder sig av och ser på natur- och grönområden i närheten av sina städer och tätorter. Projektet utvecklar ny kunskap för att bättre planera samhällen på ett hållbart sätt i enlighet med hur människor vill bo och leva.

Vill du bidra genom att fylla i en enkät som tar cirka tio minuter att göra - klicka HÄR.


facebookinstagramtwitterlinkedin

Håll dig uppdaterad - följ oss på våra sociala medier!Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765360. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.svenskorientering.se 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i en orienteringsförening och din/er förening är medlem i Svenska Orienteringsförbundet. Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här. 
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.