Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från kultur & näringslivsenheten

Hej! 

Sportlovsveckor och våren i antågande på allvar. Känns skönt att ljuset kommer tillbaka. Som jag längtat efter en kopp kaffe på farstukvisten med solen som sällskap. 

På näringslivsenheten fortsätter vi jobba intensivt med att försöka hålla oss ajour med nuäget i näringslivet. Genom digitala företagsbesök lyssnar vi just nu in industrins verksamheter. Hur har de klarat pandemin så långt och hur ser de på framtiden? Överlag är bilden vi fått förenat med stark framtidstro dock med en viss osäkerhet då pandemin sätter begränsningar. Men att få höra företagen berätta om nya viktiga investeringar, nyanställningar och allmän stabilitet är för oss som ljuv musik. Det är så viktigt att de företag som klarat pandemin på ett bra sätt fortsätter utvecklas och vara de draglok som vi så väl behöver just nu när andra sektorer och branscher kämpar som allra mest. 

Som vi sagt förut så är vi överväldigade över hur många företag som ställt om verksamheterna. Det finns så många goda exempel på detta! Framsteg inom digitalisering med nya försäljningskanaler och affärsfönster, nya spännande samarbeten inom och utanför branscher med mera.  

Tack för att ni kämpar, så viktigt för Sunnes framtid! Tveka inte på att höra av er om ni har saker att diskutera med oss. 

Åsa Gertling
näringslivsutvecklare, Sunne kommun 


Frukostmöte för byggföretag 10 mars - partnering som samverkansform

Sunne kommun och Företagarna Sunne välkomnar företag i byggbranschen till en digital frukosträff med tema - partnering som samverkansform. 

När? onsdag 10 mars kl. 8.15 - 9.30
Var? Digital träff via Teams 
Anmälan? Genom e-post till naringsliv@sunne.se senast 9 mars. Länk till mötet skickas ut efter anmälan. 

Medverkande
Jörgen Sundhäll, Byggdialog, Rickard Lindqvist, Företagarna Sunne, Katarina Gip, upphandlingsstrateg Sunne kommun, Freddy Kjellström, Sunne Fastighets AB

Värd: Per Branzén, kultur- och näringslivschef Sunne kommun
Moderator: Fredric Ernstson, Klara arkitekter


Utökat programråd hos SG/Broby för industri och verkstadsföretag 17 mars

Upphandlingar i Sunne kommun


Systematiskt brandskyddsarbete

Vårens utbildningstillfällen hos Brandskyddsföreningen Värmland ligger nu ute för anmälan: 

Systematiskt brandskyddsarbete - SBA (eduportal.se)

Utbildningarna sker digitalt.  


Krisstöd från Kulturrådet

Torsdagen den 25 februari öppnade Kulturrådet ansökningsomgången för inställda och uppskjutna kulturevenemang med anledning av pandemin. Kulturrådet fattar beslut om hur bidraget kommer att fördelas cirka sex veckor efter sista ansökningsdatum 15-17 mars. Ansökan är fortfarande öppen till krisstöd för särskilda behov i kulturlivet men stänger inom kort 2-4 mars. 

Läs mer om stöden här

 


Sunne kommun har genom SG/Broby storsatsat på ny lokal och toppmodern utrusning för industriprogrammet och industribranschen i Sunne.  Det finns en företagargrupp som är engagerade och bidragit med kompetens, finansiering av utrustning och nätverk.

Verkstadsindustrin i Sunne är en av de största branscherna med högt förädlingsvärde och just nu upplever många företag en kraftigt ökad orderingång och har utvecklingsplaner. 

Onsdag 17 mars kl. 15.00-16.00 bjuder utökar vi programrådet och välkomnar fler industriföretag att medverka i ett framåtsyftande möte. 

Anmälan: Genom e-post till tomas.jansson@sunne.se senast 16 mars. Länk till Teamsmötet skickas ut efter anmälan. 

Mötesagenda:

  • Hur ökar vi söktrycket till programmet?
  • Fortsatt investering av utrustning, förslag från företagsgruppen.

Varmt välkommen önskar Jan Fredriksson, AMV, ordförande programrådet.  


facebook

Kontakta oss gärna: 

naringsliv@sunne.se

0565-16000 (Sunne kommuns vxl)


Marielle Magnusson

företagscoach, 072-2079092

Maria Nordmark
turismutvecklare, 072-2013512
Åsa Gertling
EU-samordnare/näringslivsutvecklare, 
076-1005044
Per Branzén 
kultur och näringslivschef, 0565-16380
 

 

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration? Klicka här