La Stoppa Trebbiolo 2019 på Systembolaget imorgon tisdag 2/3!....samt Testalongalåda i PI!

På hyllorna i cirka 40 butiker, samt i webblager, står ett av våra "go-to-viner" imorgon tisdag 2/3! Elena Pantaleonis, La Stoppa, klassiska blandning i Trebbiolo 2019 har fått en ny etikett.

Trebbiolo Rosso 2019 La Stoppa

artikelnummer 93444-01, 185:-

60% Barbera & 40 % Bonarda

Jäser utan tillsatt jäst på cementtankat samt på ståltankar. Cirka 20 dagars skalmaceration och lagras sedan på dessa tankar i knappt ett år.

 

Detta är en traditionell blandning i ”Colli Piacentini”. Druvorna till Trebbiolo kommer från de yngre stockarna (visserligen upp till 40 år…) samt de som växer närmast floden Trebbia. 2019 visar upp den slankaste versionen vi har provat hittills vilket i ett varmt område som detta bara ökar på "go to"-faktorn för oss...

Genuiniteten och energin i det här vinet samt den, oerhört, italienska stilen med den körsbärsfruktiga örtigheten och livliga syran gör det omöjligt att inte tänka på alla de pastarätter , charkuterier, ostar och grönsaksrätter som har "Emilia-Romagna” som ursprung (många andra också för den delen).....

En öppnad flaska klarar sig flera dagar i kylen...hållbarhetsmässigt alltså!

Lunchversionen av "lite ost och korv" till maten...

Elena Pantaleoni & Giulio Armanis täta samarbete sträcker sig 40 årgångar bakåt! Elena som ägare och Giulio som vinmakare. Båda som odlare. 

Just Trebbiolo gjordes första gången 1988. Det är det enda vinet som släpps till marknaden i årgångs-kronologisk ordning samt det enda vinet som får en minimal dos svalen vid buteljering. 

Snart väntar vi hem andra viner från La Stoppa, håll utkik!  MEN Just nu finns  -  Macchiona 2009 - på vissa butiker samt webbsaldo!

STORT TACK för mottagandet av detta vin!! Det är unikt på många sätt.....


6 fl 2130 kr inkl frakt och Systembolagets påslag.

Hur härligt är det inte att få resa genom vinglaset till alla världens hörn? Kanske lite extra härligt i dessa tider! I den här lådan åker vi till Swartland och lär känna Craig och Carla Hawkins genom deras viner från El Bandito TESTALONGA. 

Vi har plockat ut 6 olika toppviner från Craig både från senaste årgången samt två årgångar av vinerna Cortez & Dark Side så du kan upptäcka hur de olika årgångarna bidrar med sitt till vinet. Ett sexpack från Testalonga utan Skin vore nästan kriminellt och Monkey gone to Heaven är ett vin i mycket begränsad upplaga bidrar med att visa upp bredden på alla vinerna Craig gör. 

Vill du läsa mer om vinerna & Testalonga, klicka här!


 Uppdaterad prislista med kommande släpp hittar du som alltid här.

Ta hand om er!
/ Helena, Maria, Klas & Niklas


Och glöm inte att #supportyourlocal


facebookinstagram