Nyhetsbrev med viktig information från Svenska Curlingförbundet.
Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV TILL SVENSK CURLING | TORSDAG 4 MARS 2021


Veckan då hela Sverige Curlade

Nationella figurveckan har avslutats med 12 deltagande föreningar och curlare i åldrarna 12-80 år som spelat om ära och priser!

Den 22-28 februari deltog curlare från föreningar där det funnits möjlighet till spel. Vi har haft spelare i rullstol, slajdande spelare, motionärer och landslagsspelare. Alla har deltagit i samma tävling och spelat om priser i olika kategorier. Figur är en form av individuell curling där spelaren tar poäng genom att utföra ett antal fasta uppgifter. 

“Det här har varit en riktig höjdpunkt där vi kan fokusera vår kraft till att faktiskt tävla i någonting! Jag märker ett engagemang och en klubbkänsla som är viktig. Det har varit kommunikation mellan klubbar och mellan spelare och en stor spänning i vem som gör vad. Det här har förenat alla oss som fortfarande kan spela och det behövde vi just nu!” - James Dryburgh, Sundbybergs CK

>LÄS MER


En månad kvar till Herr-VM!

Foto: WCF

VM Herrar spelas den 2-11 april i Calgary, Kanada. 14 lag spelar om titeln och bland dem våra regerande Världsmästare i lag Edin. 

- Det känns superkul, särskilt att få tävla igen efter den här säsongen och att få chansen att försvara VM-guldet. Vi har ju vunnit de senaste två VM:en men eftersom det förra blev inställt, är det ju ett tag sedan vi fick titeln. Vi ser verkligen fram emot chansen att få försvara den, säger Niklas Edin.

>MER INFORMAITON OM HERR-VM


Almida och Oskar klara för VM mixed dubbel

VM mixed dubbel, som också är kval till OS i Peking 2022, ska enligt de senaste uppgifterna kunna genomföras under våren. Men datum och spelort är fortfarande inte bekräftat.

– Riktigt, riktigt kul. Att få representera Sverige vid VM var den stora målsättningen när vi startade säsongen tillsammans. Vi har verkligen hittat en perfekt kemi och nu hoppas vi verkligen att det blir ett VM senare i vår, avslutar Oskar. 

>LÄS MER


Utbilda dig till ledare med oss!

Denna vår utbildar vi ledare digitalt. Både ungdomsledare och vår nystartade utbildning för dig som vill leda vuxna motionscurlare. 

Vi tar emot anmälningar hela denna veckan också. Häng på om du är intresserad, för möjligheten att vara färdigutbildad ledare när dagen kommer då vi kan börja curla igen. 


>LEDARUTBILDNING FÖR VUXENVERKSAMHET
>UNGDOMSLEDARUTBILDNING


Fanny Sjöberg slutar sin elitsatsning

Foto: WCF

Efter 14 år på curlingisen, med digra meriter som yngsta vinnare av damernas elitserie, guld vid JVM och vid Universiaden, har Fanny Sjöberg bestämt sig för att sluta med sin elitsatsning på curling.

"Jag är så tacksam att jag har fått göra den här resan och jag skulle verkligen inte göra något annat om jag fått välja igen. Jag är jättenöjd med hur allt har blivit men nu känner jag mig redo för nya saker i livet."

>LÄS MER


Lär känna curlingsveriges yngsta ordförande

Endast ett år efter studenten från sina studier vid curlinggymnasiet, tackade Johan Engqvist ja till rollen som ordförande i Härnösands CK. Det innebär att han är Curlingsveriges yngste ordförande. Och han hoppas bana vägen för fler. 

Det var med höga mål om att rekrytera nya medlemmar, arrangera tävlingar och locka fler unga personer att ta sig an curlingens organisatoriska delar som Johan tackade ja till ordförandeposten i Härnösands CK. Föreningen som är en av våra största föreningar. Coronapandemin har såklart satt käppar i hjulen för den praktiska verksamheten, men inte för ambitionerna.

>LÄS MER


FÖLJ SVENSK CURLING I SOCIALA MEDIER:

facebooktwitterinstagram

#svenskcurling

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.