Nyhetsbrev
Det händer på klubben 23:e februari

 

Banstatus
från banchefen.

Solen tittar fram och vi blir alla sugna på att spela golf. Dock får vi vänta lite till då
dygnsmedeltemperaturen fortfarande är låg.

Vi har i skrivande stund tjäle i marken ner till ca 40cm. Under dagtid har det än så länge släppt 10cm i ytan men även de sista 30cm måste tina bort.

Gräset är nu inne i en känslig period och energinivåerna är mycket låga.
Det som krävs just nu är en högre marktemperatur för att gräset ska vakna till liv.

Vi följer väderprognoserna dagligen för att kunna avgöra när det är möjligt att öppna banorna igen. Trots högre temperaturer tror vi inte att en öppning kommer ske förens om ca 2 veckor dvs under vecka 10 och detta är under förutsättningen att vädret är med oss. Vi vill inte förhasta oss och dra på oss några onödiga skador nu när vi har lyckats övervintra banorna på ett bra sätt.

Håll ut……

Mikael Wintoft
Banchef

 

Status driving rangen

 
Klubbchefen informerar →
 
 

Nya bokningsregler för medlem
- varför och vad innebär det

Vi får lite frågor om våra nya bokningsregler. Varför har de ändrats och vad innebär det för oss som medlemmar?

Historik
För att svara på frågorna vill vi börja med att ge en kort tillbakablick på tidigare år. Golfen har nog aldrig skådat ett år 2020 där det spelades otroligt mycket golf i Sverige. På Landskrona GK kan vi notera att bokade ronder har ökat 39,4% vilket innebär 23 411 fler bokade ronder än år 2019. Totalt sett bokades det 84 866 ronder under fjoråret.
Vid våra informationsmöten har vi talat om att vi bl.a. använder oss av Players1st för att mäta vår verksamhet och för att få input från er medlemmar. I Players1st kan vi jämföra hur våra olika serviceområden presterar jämfört mot föregående år, andra klubbar i Skåne och Sverige totalt. Den punkt som presterar sämst och långt under benchmark mot Skåne och Sverige är ”Antalet lediga tider gör det relativt lätt att komma ut på banan när man vill”. Landskrona ligger på 56 i NPS (se ovan bild) efter fjoråret vilket är ett tydligt tecken på att vi bör göra något. En klubb bör ligga på 70 i NPS eller helst högre. Går vi in lite mer i detalj i undersökningen kan vi se att NPS för män i åldern 19–30 år endast ligger på 45 och kvinnor i ålder 31–50 år endast på 43. Vi kan alltså konstatera att vi har ett problem med den upplevda tillgängligheten som vi måste göra något åt. Det vi också vet är att det är framför allt helgdagar som bokningstrycket är som hårdast och då främst morgon/förmiddag på helgdagar.

Åtgärder & Innebörd
Ovan fakta har legat till grund när Styrelsen har beslutat om att införa nya bokningsregler 2021 samt andra åtgärder som kan förbättra den upplevda tillgängligheten och spelupplevelsen. Det bör även tilläggas att vi har även gjort en benchmark mot andra klubbar för att se vad de erbjuder sina medlemmar.

Vad är då skillnaden för mig som medlem och varför görs detta?

 • I år kan medlem ha 4 bokade starttider per bana varav max 2 får vara på helgdag. Ifjor 6 tider per bana varav max 3 på helgdag.
  Varför? Kommer skapa mer tillgänglighet framför allt under helgdagar.
 • Uppföljning av att ankomstregistreringen sköts av varje enskild medlem dvs att man registrerar att man har kommit innan man startar sin rond.
  Varför? Vi har noterat att man inte avbokar sina ronder plus att man utnyttjar vänners golf-id för att fylla upp bollen. Missköts detta vid upprepade tillfällen, mer än 2 ggr, kommer golf-id att stängas av i 2 veckor. Mer info finns under No Show i bokningsreglerna.
 • Startersfunktionen på helgdagar kompletteras med ranger.
  Varför? Kan cirkulera på banorna för att hjälpa till med diverse uppkomna situationer.
 • När bokningstrycket är stort kommer 2 bollar flyttas ihop till 4 bollar.
  Varför? Skapar mer tillgänglighet och bättre spelrytm.
 • Ändrade reserverade starttider för medlem och dess medföljande gäst.
  Varför? Vi har noterat att fler av våra medlemmar vill starta tidigt dvs innan 0830. Därför har vi tagit bort gästtider innan 0830. Vidare har vi även utökat med ytterligare 2 tider som endast kan bokas av medlem 3 dagar innan 07:50 & 08:00 på Erikstorp & 07:55 & 08:05 på Hildesborg för att ge ökad möjlighet till spontan golf.

Vi vill alltså med dessa förändringar försöka förbättra den upplevda tillgängligheten för alla våra medlemmar. Samtidigt så medför denna förändring att bokningshorisonten blir kortare och det ska vara enklare för alla medlemmar att hitta tider.

Vid vår benchmark mot andra klubbar kan vi konstatera att vi fortsatt har väldigt förmånliga bokningsregler.

Vi hoppas att denna information har hjälpt er att förstå hur vi har tänk för att ge fler medlemmar en bättre tillgänglighet.

Fullständiga bokningsregler finns på hemsidan.

 

Kurser & lektioner 2021
Vad finns det för mig?

Årets kurs och lektionsprogram är nu färdigställt av våra pro´s.

Nedan hittar ni en liten studiofilm där klubbchef Patrik Brorsson intervjuar våra pro´s Andreas, Anders och Eric om årets utbud.

 

 
Intervju med våra pro´s →
 
 

Landskrona Golfklubb´s
YouTube kanal

Passa på att prenumerera på Landskrona Golfklubbs youtube kanal och klicka samtidigt i klockan i övre högra hörnet på youtube sidan för att automatiskt få en notis när nya filmer ligger uppe.

Länk nedan till vår youtubekanal

 

 
Landskrona GK´s YouTube kanal →