Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyheter från framtiden

Genom en tidsvåg får ni kontakt med framtiden.
Festalius har utsett en informatör som skriver dessa nyhetsbrev till er. 
Du kan skriva och fråga om framtiden.
I Festalius fungerar allting bra!

Frej Ahlqvist intervjuvas på FOLK OCH KULTUR

Premiär

Festalius har premiär på Sveriges största kulturkonvent.

Frej Ahlqvist berättar om hur bra allt är i FESTALIUS. Ella Bäckman intervjuar.

Du kan se det via denna länk som går direkt till Folk och Kultur.

Klicka här     

På Folk och Kultur samlas hela kultursverige under överseende av kronprinsessa och kulturminister. Alla är där. I år sker det via webben och är öppet för alla. Vi är stolta över att Frej Ahlqvist blivit inbjuden.

Konventet pågår mellan den 10 och12 februari. Om du går in på Folk och Kulturs hemsida så finner du Frej Ahlqvist på torsdagen. Rubriken är "Hur är det i framtiden"


Zoom med Frej

Frej Ahlqvist har fått ordning på tekniken och nu ska han starta zoommöten. Vill du vara med? Hör av dig till Festalius ambassad info@winkir.se Gamla Nyheter

Ny tolkning om Tramid

Nyligen upptäcktes tidsbubblan Tramid. Den fanns innan vår tideräkning började. Innan Tramid räknade man tiden från Jesus födelse, den tideräkningen pågick i drygt tvåtusen år. Hur länge tidsbubblan Tramid pågick vet vi inte, men historikerna har en kommit fram till en intressent teori om hur Tramid började.

I de Kyrrelliska skrifterna finns en berättelse om vindar. Tidigare har denna berättelse varit svår att förstå, men nu har historikerna kommit fram  till en intressant tolkning.

De tror att denna berättelse härstammar från tidig Tramid. Virvelstormar föröder jorden och trots att stormarna kan stoppas så struntar människorna i att stoppa dem. Man kan undra varför människorna var så korkade, något svar har inte historikerna funnit, men de konstaterar att myten troligen  berättar om detta.

Delar ur de Kyrelliska skrifterna finns längst ner på "Berättelsesidan" på Festalius hemsida. Där kan man läsa myten om vindarna.

År noll var då när allting vände. I tidsbubblan var kaos, elände och… eller? Hur lång var tidsbubblan? Ingen vet.

Det är svårt för historikerna att vara säkra på vad som hände i Tramid. Forskare undersöker om vi kan få en tidsvåg och kommunicera direkt med dem. Fysikerna är bestämda på att det är omöjligt. "Det beror på tidsvågors kvasilinjearritet" säger fysikern Akvaris Raim. Han är vår främste expert på tidsvågor, så vi får lita på det.

Men arkeologerna kanske hittar intresanta spår i arkiv och marker.

 


Frej Ahlqvist nära skandal!

Ny utredning visar att Frej Ahlqvist pratar för mycket om sin frukost.

Allt kan bi bättre, så säger vi ofta i Festalius. Därför har två parallella utredningar kommit fram till att Frej Ahlqvist pratar för mycket om sin frukost när han vloggar. Vem är intresserad av det?

Frej replikerar att han trodde att alla var intresserade av det. Men efter att ha läst de välgjorda  utredningarna så låter det annorlunda från informatören. Så här säger han:

Stort tack

- Utomordentligt intressant. Det här var bra förslag. Jag ska genast pröva med att avhandla  ett ämne per gång och låta mig  intervjuvas av en människa från dåtiden. Det blir både enklare och mera lättförståeligt. Jag tror att jag ska korta ner informationen om min vardag och lägga den sist.

De publicerade vloggarna lägger jag i en spellista som döps till ”gamla vloggar”. De nya i ”nya vloggar”. 

Ett stort tack för att ni kom på att informationen om vad jag ätit till frukost har blivit omodernt det visste jag inte.

Hela utredningen nås från Festalius hemsida.


Frej Ahlqvist deltar i kulturpolitiskt konvent

 Frej Ahlqvist vloggande till dåtiden blir allt mer populärt. Nu vill ett kulturpolitiskt konvent i Sverige att han ska koppla upp sig och svara på frågor. Frej tycker att det verkar kul. Han ställer gärna upp.

Det är konventet i februari år 2021 efter kristus födelse. i ett land som heter Sverige. Frej kommer att prata direkt med deltagarna. Från framtiden till dåtiden.


Extra! Nyhet på gång!

Mitt i pressläggningen så kommer det signaler från våra arkivarkeologer. De kommer att presentera två huvudteorier om hur länge tidsbubblan Tramid pågick!


Kultur

Arkivarkeologen Henrik Stivsson har hittat ytterligare en framtidsvision från er tid. Det framgår av dokumenten att konstnären heter Siri Ejve-Iversen. Hon ska ha levt på er tid. 

Bredvid ser ni ett utsnitt. Under finns hela bilden.

Så här komenterade Frej Ahlqvist

"När vi hittade denna bild så ställde vi oss frågan, är detta en framtid? är det en vision? Svaret blev obetingat ja det är det. Det vertikala flödet upphör aldrig men transformeras till en lugnare och livfull bas. Mitt i skärningspunkten uppenbarar sig ett väsen så oformligt att det indikerar en total form av diversitet. Att ögonen funnit sin plats utanför, nedanför, ger ändå större tro på framtidens löften. Vad händer? Vad föds? Ett barn? Vilket liv får barnet? Bilden lovar barnets liv av möjligheter i världen."


Frej Ahlqvist informerar

Vi  bygger vår  hemsida  för att ni ska förstå hur vårt fina samhälle fungerar. En person från er tid tyckte att sidan om ekonomi var alldeles för fragmentarisk.

Nu har vi förbättrat den. Är det någon annan sida som ni vill att vi ska göra bättre?

Vi fattar inte varför, men vi har det bra.

Jag fick en fråga som lät som ett påstående nämligen ”Ni har alla svar och vet hur det ska vara, hur kan ni vara så säkra? Ni är besserwissers!".

Besserwissers är vi inte. Tvärtom. Vi fattar inte varför, men vi har det bra.Festalius öppnar ambassad

Utrikesdepartementet i Festalius har beslutat att en ambassad ska öppnas i tvåtusentalet. De förlägger den till Svensk Musik och Teater.

”Nu hoppas vi att få riktigt fin fart på informationsutbudet” säger Festalius utrikesminister.

Kul i Danmark

Våra arkeologer har upptäckt ett bortglömt dokument. Det är en utredning från år 2025

Rubriken är "Kul i Danmark", det är en översättning till svenska som vi tror är gjord någon gång efter 2030. Bakgrundsdokument har vi inte kunnat spåra.

Frej berättar om dokumentet i sina vloggar.

Kan det som var kul i Danmark på tvåtusentalet efter kristus födelse, kan det vara kul även idag?

Klicka här för att se dokumentet.   

Kultur

Videobloggar och uppläsningar

Nu är informatören Frej Ahlqvist i full gång med vloggandet. 

Hittills har Frej vloggat om elektorer, presidenter, väder, frukost, vad som är kul (den danska studien), nationalstaten, helger och mycket mer. Han svarar på inkomna frågor.

Dessutom läser han avsnitt ur Berättelseboken, både ur de nya och de gamla berättelserna.

Ur Berättelseboken har han läst Somes tomma tavlor, Skapelseberättelsen, Hammarsten och ordet, Somes tal till Knererna, mer kommer.

Här är Youtubekanalen 

Forskare hittar dokument!

Festalius arkivarkeologer har upptäckt några framtidsvisioner från er tid. De finns på hemsidan. Gå in under fliken. Framtidsvisioner från er tid.

Frej Ahlqvist kommentar till bilden de hittat:

Bilden visar på samhällets komplexitet. Symboler och avbildningar blandas med färger och streck. Helheten ger liv och möjligheter. Fantasin ges spelrum och en vila finns i det kraftfulla myllret. En framtid med oändliga möjligheter, kraft och energi. Se och låt dig föras in i möjligheternas land.

Vi tror att bilden döptes till Flora och Fauna” och skapades av Henrik Ivarsson.Kommande Nyhetsbrev

Nyhetsbreven kommer att innehålla nyheter från framtiden. Vad händer i Festalius?  Vetenskap, kultur, krönikor och mycket annat spännande.

Nyhetsbrevet skrivs av Festalius informatör som heter Frej Ahlqvist. Han lever i framtiden. Han riktar sig till er som lever på tvåtusentjugotalet. Han berättar om hur det är i det goda samhället och svarar på frågor. Dessutom vloggar han.

Många frågor och svar blir det. 

facebookyoutubeinstagram

För att vara säker på att få nyhetsbrevet
måste du anmält dig genom att klicka på ovanstående knappOm projektet EN BRA FRAMTID

En utopiportal som ger oss olika hoppfulla bilder av ett bra samhälle.

Det har gjorts många framtidsvisioner, de är nästan alltid dystopier.

Visioner och målbilder verkar i vårt undermedvetna och ger oss en riktning därför är det viktigt att det finns realistiska positiva utopier.

Det är ett embryo som vi hoppas ska växa till något vackert och vi tror att det kommer att påverka våra beslut och vår framtid. 

Vi tror att kulturlivet är en motor i samhället. Därför gör vi detta projekt.

Portalen  www.braframtid.se

Om FESTALIUS

Festalus är Erik Winqvists positiva framtidsvision. Vi befinner oss om niohundra år. Samhället är bra. En tidsvåg gör att vi kan kommunicera. Läs om landet, lyssna på deras informatör, interagera om du vill. www.festalius.se

Vill du delta?

En av konstnärernas uppgift att stimulera samhällsutveckling.

Vi vill skapa beskrivningar av det goda samhället.

​​Varje konstnär får arbeta fritt i den struktur som detta processverk ger. I dialogen skapas nya visioner och verk. Kul att följa. Helt enkelt något spännande och kul som kan utvecklas till konst och påverka oss att ta beslut som ger en bra framtid.

Vill du delta? Det är meningen, se hemsidan.

En fråga har kommit till oss

Är det här är ett nytt parti som föds? en ny ”ism”?  Kanske populistiskt?

Svaret är tydligt och absolut. Nej, det är det inte.

Det är framförallt ett konstprojekt som ska stimulera till att skapa realistiska utopiska visioner. Det ska inte finnas rätt och fel. Det ska inte finnas några ismer. Det ska inte finnas några färdiga lösningar att debattera. Däremot finns det massor av kul visioner och idéer som man kan reflektera över.

Det är inte meningen att man ska förstå allt som står, det får inte vara begränsande, tvärtom låt tanken flyga.

Så nej det är ingen ideologi eller färdig lösning. Det är ett kul konstprojekt.  Processkonst kan det beskrivas som.

Leds av Erik Winqvist, Svensk Musik och Teater. 
www.musikochteater.se

info@winkir.se   

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.