Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 4 2020


Hej på er alla

Ännu en vecka har gått och igår kom det fantastiskt glädjande beskedet att det kommer lättnader även för de äldre. Vad det exakt innebär kan du få en uppdatering om på vår nätverksträff som genomförs i kväll. Information och länk för anmälan finns längre ner i dagens Cheerinfo.

Vad det exakt innebär kan du få en uppdatering om på vår nätverksträff som genomförs i kväll. Information och länk för anmälan finns längre ner i dagens Cheerinfo.

Vi har fått en hel del frågor kring närvaro av deltagare på årsmötet, som inte är ombud. Självklart hälsar vi alla välkomna till vårt årsmöte och nu är det klart hur vi ska genomföra och skilja på att anmäla ombud och andra delegater. Ni gör anmälan via länken i Inlägget nedan.

Under denna pandemi som vi nu levt i under en längre tid är det extra viktigt att vara lyhörd för hur ni aktiva mår. RF-SISU erbjuder en webbaserad utbildning kring Psykisk hälsa och ohälsa som heter "Ledare som lyssnar"
Den ger er verktyg kring hur ni kan bemöta era aktiva som kanske har mycket de funderar på just nu och som får dem att må dåligt.

Tänk på att all utbildning och utveckling ni gör i er förening kan och ska ni registrera tillsammans med RF-SISU i IdrottOnline. Ni har enormt mycket att vinna på detta både när det gäller utvecklingshjälp, pengar, stöd och framför allt utveckling för den egna föreningen. Man brukar prata om att idrotten i Sverige inte skulle varit där den är idag utan folkbildningen. Men vad är då folkbildning? Jag har pratat om det och skrivit om det vid ett flertal tillfällen, men jag har också insett att det är svårt att greppa.

Vi kommer under våren att samarbeta tillsammans med en del RF-SISU konsulenter runt om i landet, för att försöka göra bilderna av vad folkbildning är och hur ni kan använda den på bästa sätt, lite mer tydligt.

Tveka inte, hör av er om ni har frågor, era RF-SISU konsulenter är duktiga och vill inget annat än att arbeta med er som vill utvecklas, utbilda, driva framåt och bli de en del av den bästa idrotten i världen!

Hör gärna av dig med dina frågor kring folkbildning, utveckling och vad man kan göra så ska vi se hur vi kan hjälpa just er!

Jag önskar er alla en härlig vecka, jag kommer inte arbeta nästa vecka men ni når mina härliga kollegor på både mejl och telefon om ni behöver!

 

High five!

Kia
Er Föreningskonsulent


Möte om nya restriktioner från den 6 februari

Med hänvisning till de nya restriktionerna som gäller från den 6 februari, kallar vi föreningarna i SCF till ett extra möte angående vad detta betyder för just vår idrott. Mötet kommer hållas den 5 februari kl 17-17.45

Här anmäla ni er till mötet.


Årsmötesdeltagande för övriga deltagare

Vill du närvara och deltaga på vårt årsmöte den 20 februari? Nu öppnar vi upp anmälan för alla som önskar vara med, alltså inte bara för de som är utsedda till ombud.

Datum: 20 februari
Tid: 10-14
Plats: Digital via Easymeet
Länk och information kommer skickas till alla någon dag innan mötet.

Här gör ni anmälan senast den 15 februari kl 13.00

 


Viktiga utbildningar från RF-SISU

Ledare som lyssnar

Psykisk hälsa och psykisk ohälsa är två begrepp som får allt större uppmärksamhet i samhället och inom idrottsrörelsen. Här presenteras två webbplatser med information, fakta och stödmaterial – För dig som vill lära dig mer och också vill kunna samtala med andra om psykisk hälsa och ohälsa.

Ledare som lyssnar är en webbaserad utbildning om psykisk hälsa för dig som leder barn och unga på fritiden. Utbildningen är kostnadsfri.

Folkhälsomyndigheten har tagit fram utbildningen på uppdrag av regeringen. Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna har deltagit som referens.

I utbildningen får du lära dig mer om psykisk hälsa och hur du kan upptäcka och stötta barn och unga som mår dåligt psykiskt. Du får även tips om hur du kan stärka den psykiska hälsan hos de barn och unga som du leder.

Målet är att du som gått utbildningen ska kunna vara mer närvarande, stödjande och trygg i möten med barn och unga som mår dåligt psykiskt.

Idrottspsykologi – prestation och hälsa

Idrottspsykologi – prestation och hälsa riktar sig till aktiva idrottare i gymnasieåldern eller äldre. Materialet ger också bra kunskap till de som jobbar runt en aktiv. Tränare, ledare, sportchefer, förbundskaptener och föräldrar kan genom att ta del av innehållet ge bättre stöd och vägledning till den aktive.

Innehållet på webbplatsen är framtaget av Riksidrottsförbundets avdelning för Elitidrottsstöd.

Idrottspsykologi rymmer både frågor kring prestationsutveckling och det psykiska välbefinnandet. Båda dessa delar finns med på webbplatsen, som är uppdelad på sju olika områden:

Prestation belyser faktorer och färdigheter som kan påverka prestationen.

Välbefinnande fokuserar på hur aktiva kan må bra i den utmanande idrottsmiljön och vad hen kan göra själv för att säkerställa sitt psykiska välbefinnande.

Idrottsspecifika utmaningar är ett avsnitt som presenterar situationer och aspekter som i vissa fall kan försämra den psykiska hälsan.

Psykisk ohälsa beskriver olika psykiska sjukdomar som idrottare kan drabbas av.

Övningar – här finns övningar att träna på som kan hjälpa dig att utvecklas och må bra.

Hjälp att få – här hittar du information om vart du kan vända dig om du har frågor.

Upp upp vi lyfter – här hittar du en teaterföreställning vars syfte är att lyfta tankar, känslor och beteenden som rör psykisk ohälsa, samt lägga en bra grund för att arbeta vidare med dessa frågor.


Webbinarium 11 februari 2021

Känner du till att föreningar kan ansöka om pengar från Allmänna arvsfonden? Arvsfonden ger stöd till nyskapande och utvecklande projekt i föreningslivet, till förmån för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning.

 Här hittar ni mer information och kan anmäla er till webbinariet.


Möte med anledning av Proposition 1

Med hänvisning till den proposition om nya stadgar för SCF bjuder vi nu in till frågestund. Vid detta tillfälle ger vi alla en möjlighet att ställa frågor om den proposition som nu är lagd. Vi kommer inte att diskutera nya förslag eller ändringar.

Ni kan med fördel mejla in era frågor innan till oss för att säkerställa att ni får svar på det ni undrar. Ni mejlar då frågorna till scf@cheerleading.se senast den 15 februari.

Här gör ni anmälan.

 


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.