Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


KULTURTIPS

Vi frossar i opera!


Nattopera från The Metropolitan Opera

The Metropolitan Opera

The Metropolitan Opera vill erbjuda sin publik en ljusglimt i dessa tuffa tider – därför erbjuder de varje dag en ny operaföreställning att ta del av utan kostnad! Operaföreställningen finns tillgänglig i 23 timmar, från 01.30 till 00.30 svensk tid.

Se föreställningarna här!

Carmen

Kungliga Operan

Georges Bizets Carmen från 1875 är en av världens mest älskade operor. Vid Kungliga Operans premiär 2019 hyllades föreställningen som »en Carmen som bor i Sverige här och nu« (SR) och: »En Carmen värd att vänta på« (SvD).

Se föreställningen här!

Covid fan tutte

Finlands nationalopera och -balett

Operan Covid fan tutte är en nyskriven komedi skapad och producerad av Finlands nationalopera 2020. Det är en komisk anpassning av Mozarts Così fan tutte, som visar livet våren 2020 som störs av Corona-pandemin. Operan framförs på finska och är textad på finska, svenska och engelska.

Se föreställningen här!


Kultur i Nära vård

I ett samarbete mellan vård, akademi och kultur görs nu operaföreställningar från The Metropolitan Opera via en unik licens tillgängliga för patienter i palliativ hemsjukvård i Västra Götaland och Norrbotten. Samtidigt undersöks betydelsen av digital kulturtillgång för välbefinnande och existentiell hälsa. Bakom projektet ”Kultur i Nära vård” står Betaniastiftelsen/Kulturarenan, Studio Acusticum och Göteborgs universitet.

Är du som vårdgivare eller vårdtagare inom palliativ hemsjukvård i Västra Götaland eller Norrbotten intresserad av att delta i projektet? Kontakta Betaniastiftelsen.

Läs mer om projektet här!

Foto: Anna Tärnhuvud

homepagefacebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.