Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 3 2021


Hej på er alla

Cheerinfo på en söndag? Ja idag jar jag hjälpt deltagare in i på Tränarutbildningen som genomförs digitalt och nu passar jag passar på att skicka iväg veckans Cheerinfo.

I veckan fick många komma tillbaka in i sina idrottshallar för träning med de yngre. Jag vet att det är många som verkligen lääängtat. Nu hoppas vi att vi får stanna kvar där och även snart få se våra seniorer i hallen för träning. Men träningen behöver ju inte ställas in bara för att man inte kan vara i hallen. Många kör digital träning och idag hittar ni ett långt härligt och inspirerande inlägg från Motiveringsgruppen kring hur ni kan göra annorlunda träningar.

Har ni själva något bra tips så delge gärna det!

Vi påminner om Årsrapporten som vi skickade ut i mejl till er i veckan. Alla våra utskick sker nu i IdrottOnline. Saknar ni mejl kan ni själva gå in i ert IOL och ändra kontaktuppgifter mm. Vi kan inte göra det åt er utan det får ni göra själva.

Jag delger även förslag på en utbildning, 5 stegs utbildning mot jämställd och inkluderande idrott - En grundkurs. Så viktiga ämnen och de kommer bla att ta upp de olika diskrimineringsgrunderna. Har du koll på dem? Om inte så kanske detta är utbildningen för dig/er förening.

Kallelse till alla ombud inför

Jag hoppas att ni alla får njuta av lite sol, härligt väder, snö och utomhusaktivitet i helgen och kommande vecka.

High Five! 

Kia
Er Föreningskonsulent


Årsrapport!

Nu är det dags att skicka in er första årsrapport till oss!

Efter inträdet i RF kommer vi nu begära in en årsrapport från er alla.

Årsrapporten finner ni i IdrottOline under menyval Administration.

Vägledning och hjälp till hur ni fyller i årsrapporten finns på IdrottOnlines supportsida.

Rapporten vill vi ha in av er senast den 14 februari. Vi förstår att detta kan kännas som kort om tid. Men vi hoppas att ni alla har möjlighet att prioritera detta de kommande veckorna, och skicka in den till oss. Om ni skulle stöta på problem eller inte hinna med, tveka inte och mejla till oss på scf@cheerleading.se så vi kan se på en lösning tillsammans.

Här hittar ni IdrottOnlines guide!


Hej allihop!

Vi projektledare har nu hunnit ha varsitt projektmöte där vi pratat med tränare från Boden, Göteborg, Kristianstad, Lund, Malmö, Piteå, Sigtuna, Stockholm, Sundsvall och Örebro. En ganska stor geografisk spridning vilket vi tycker varit bra för att få en större bild av hur ni alla där ute upplever påverkan av den pågående pandemin. 

Vi vill här med redogöra lite för vad vi kommit fram till i våra samtal både när det gäller upplevda problem/begränsningar men även några förslag på aktiviteter framöver. Många upplever att det finns en stor brist på motivation både hos aktiva och tränare. Allra svårast tycks det vara att motivera seniorer. Många har försökt med digitala träningar vilka har fungerat mer eller mindre bra.

Många upplever det svårt att få utövarna motiverade att delta i digitala träningar och flera av er har förstått att utövarna snarare saknar det sociala än det fysiska med träningarna. En slutsats som dragits av flertalet är att de som drivs av det fysiska i vår idrott faktiskt sköter sin träning själv genom hemmaträning på något vis medan de som drivs av det sociala har det svårare att få till att träning över huvud taget.

Ni har säkert redan provat många olika aktiviteter i era föreningar men nedan kommer ett flertalet förslag på vad man kan göra. Några av dessa kommer vi i projektgruppen och SCF att jobba vidare på men vi vill dela med oss redan nu och välkomnar er hjälp om ni är intresserade, det är bara att höra av sig. 

Digitala träningar. Leda träningar över föreningsgränserna. Öppna träningar i olika kategorier kan ge fler deltagare och därmed kan ledaruppdraget kännas mer meningsfullt än att leda för ett fåtal deltagare. Ta hjälp av utövarnas förebilder.

Digitala lagträffar. När målet är att umgås kan man spela Kahoot, Bingo, Skattjakt, laga mat mm. Endast fantasin sätter gränser.

Familjeträningar. Kanske mest aktuellt bland yngre. Involvera föräldrarna i träningen så får de en chans att lära sig mer om sporten och samtidigt blir det en trevlig aktivitet med barnet. De föreningar som testat har upplevt detta mycket uppskattat.

Månadens challange, inom föreningen, inom distriktet eller i hela landet.

Sverige dans/månadens dans. Alla föreningar övar in en gemensam dans och filmar, kan klippas ihop till en gemensam video. Tagg på sociala medier. 

Promenadutmaningar. Man kan tex. tävla föreningsvis via digitala appar. Sverigegemensamt mål att ta sig runt jorden etc.

Digitala forum. Motivationsföreläsningar riktat både mot utövare men framförallt tränare. Cheer, psykologi mm.

Samtalsforum tränare emellan för att utbyta erfarenheter, inte bara Corona utan allt som motiverar och driver engagemang.

Listan kan göras lång och ni är hjärtligt välkomna att fortsätta dela med er av era tankar och idéer. Använd de sociala forum som finns för att tipsa varandra eller efterlysa idéer.

 

På återhörande/ Motivationsprojektet,

Emma, Ida-Maria och Jenny


Digital utbildning - 5 steg mot en jämställd och inkluderande idrott - en grundkurs

5 steg mot en jämställd och inkluderande idrott är en grundkurs i jämställdhet och inkludering som berör alla diskrimineringsgrunder: kön, sexuell läggning, könsidentitet och uttryck, ålder, etnisk bakgrund, funktionsförmåga, religion och annan trosuppfattning samt social bakgrund/klass.

Kursen kopplar ihop utvecklingsresorna i Strategi 2025, Jämställdhet för en framgångsrik idrott och En inkluderande idrott för alla, med de tre andra utvecklingsresorna och med den idrottsliga vardagen.

Utbildningen genomförs av RF-SISU Dalarna och är gratis för alla!

Här hittar ni mer information och anmälan.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.