Träna hemma - Enklare än att gå till ett gym! | info@pthemma.se | 070-867 07 13


Fler och fler använder en Personlig Tränare och tränar hemma. 

"Den bästa träningen är den som blir av!"


Tips på bra och enkla övningar att göra hemma samt vinsterna av att träna


Vi återkommer ofta om vikten av att träna och att träna hemma men det har aldrig varit viktigare att prioritera sin träning än nu. De som vanligtvis går till gymmet kanske inte kommer iväg pga gym-restriktionerna och de som tränar mycket sällan riskerar nu att bli helt inaktiva. Restriktionerna påverkar verkligen vår vardag!

Vi på PT Hemma vill inget mer än att just du ska må bra och få till din träning. Därför har vi flera träningsalternativ som du kan välja mellan; antingen kommer vi hem till dig eller så tränar vi digitalt i nutid (dvs över Zoom eller Facetime). Läs gärna på vår hemsidaom våra program.


För några dagar sedan visades ett spännande program på TV -Fråga Doktorn_ på svtplay som vi varmt rekommenderar. Det går inte att säga det för ofta... Men träning är alldeles utomordentligt viktigt! Se avsnittet här "Om motionens betydelse för vår hälsa. Vad händer i hjärnan när jag tränar? Hur kan blodtrycket sjunka när pulsen går upp? Kan jag träna mig frisk? Medverkar gör Anders Hansen, läkare och psykiater, Sofia Åhman, träningsexpert, Mats Börjesson, professor i idrottsfysiologi, och doktor Karin Granberg. Programledare är Sofia Rågenklint"


Här nedan ser du 3 olika övningar som är lätta att göra hemma. Tänk på att om du är otränad, börja lite smått och gör 10 repetetioner 1 gång (10 x 1) i lugnt takt. Sedan kan du långsamt öka till 10 x 2 och till sist 10 x 3 över ngr veckor. Gör övningarna flera gånger i veckan. Lycka till!

Med eller utan stöd, pressa dig upp på tårna och sänk långsamt tillbaka hälarna till golvet. Upprepa 10-30 gånger. Denna övninga stärker musklerna i vaderna, förbättrar blodcirkulationen genom att öka återflödet tilll hjärtat samt tränar balansen.

Ligg på rygg med böjda knän, armarna utefter sidorna och fötterna placerade nära rumpan. Knip rumpan och lyft bäckenet. Återgå långsamt och upprepa.

 

Stå med fötterna i höftbredd Med rak rygg och anspänd mage, skjut bak rumpan och böj i knäna tills låren är parallella med golvet.

Pressa upp och återgå till utgångspositionen.

Se till att ha hälarna på golvet och att knäna pekar i samma riktning som tårna.

"Juts do it" (Nike)

Och med dessa ord önskar vi er en frisk och hälsosam vecka,
vi ses snart igen.


                                  Annika

                 Björn

                                    Stefan

                 Helena


 Vill du också ha en Personlig Tränare Hemma?

Skicka en intresseanmälan redan idag!


Om PT Hemma

PT Hemma grundades av Annika Palmqvist 2011.

Annika har idrottslärarexamen från Gymnastik- och idrottshögskolan (GiH), sjukgymnastutbildning från Karolinska Institutet,PT-utbildning från Personal Training School i Stockholm samt en Masterexamen i Idrottsvetenskap/Fysisk aktivitet och hälsa. Med denna bakgrund kan du känna dig trygg i att få ett gediget träningsprogram som är individanpassat utifrån dina mål samt din livssituation.

PT Hemma kommer hem till dig
PT Hemma kommer hem till dig

Följ PT Hemma på Facebook

facebook

www.pthemma.se  info@pthemma.se | 070-867 07 13

Du får detta brev då du varit i kontakt med PT Hemma tidigare, antingen som tidigare/befintlig kund, träffats på mässa/nätverk eller har annan koppling till PT Hemma. Vill du inte fortsätta prenumerera så klickar du bara på länken nedan.

Avsluta prenumeration | Webbversion | Integritetspolicy