Nyheter från Villa Godahopp

Mars - våren närmar sig

Efter några veckor med riktig midvinter så är det nu skönt att snön har smält bort och de första vårlökarna börjat synas.  Allt ljus fyller också på energidepåerna. Hemma börjar vi snart förså tomater, som vill ha mycket ljus för att bli knubbiga och friska plantor.  Går sådden bra finns det eventuellt möjlighet att köpa plantor av oss längre fram.

 

Mars är beskärningstid för äpple- och päronträd men också en bra tid att föryngra glesa buskar och häckar som man vill ska förgrena sig lite bättre. Tidig vår är också en chans att minska antalet mördarsniglar i träggården. Passa på att jaga snigelägg under plankor och stenar för att minska antalet sniglar i sommar.

 

Bina har vaknat ur sin vinterdvala och har varit ute och känt på vårsolen ett par gånger redan.  Vill du bli andelsägare i en av våra kupor i år? 31/3 är sista datumet att boka en andel.

Som andelsägare stöttar du en svensk biodlare i din närhet samtidigt som du tar del av honungsskörden. Du bidrar till en ökad mängd pollinatörer som i sin tur hjälper till att skapa större och bättre frukt- och grönsaksskördar i bigårdens närhet. Varför inte ge bort en andel som en uppskattad present till någon du tycker om?  Läs mer om detta här. 

 

Varma hälsningar från Karin och Martin

 

Det här händer i mars hos oss

  • Fruktträdsbeskärning  av äppleträd
  • Föryngringsbeskärning av häckar och buskar
  • Vårstädning i rabatterna
  • Schemaläggning

Månadens trädgårdstips

Vill du också bidra till en ökad biologisk mångfald? På rikaretradgard.se kan du få massor av information om vad just du kan göra i din trädgård för att hjälpa djurlivet på traven. Här kan du också läsa några samlade tips.

Gårdsförsäljning


Välkomna att handla våra egenproducerade varor. Antingen hämtar ni dem hos oss på gården i Västerstad eller så levererar vi när vi har vägarna förbi. Läs mer om vad vi säljer här.