Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 26 2020


Hej på er alla

Nu arbetar vi febrilt med att förbereda vårt årsmöte den 20 februari.

Årsmötet kommer i år att genomföras digitalt, så just nu arbetar vi med att bestämma vilken digital plattform som ska användas. Vi återkommer med information till er så snart vi vet. Det har kommit önskemål från er föreningar om att få anmäla fler medverkande till vårt årsmöte. Detta ska vi självklart se till att ni får möjlighet till, de som vill ska få närvara på årsmötet. 27 föreningar har anmält sina ombud vilket vi tycker är enormt roligt.

Jag skickar också med en liten påminnelse om att tänka på och tillfråga kandidater till valberedningen. Det är en viktig roll och ett viktigt uppdrag som ni som medlemsföreningar har ansvar för.

TK informerar också i dagens Cheerinfo om den digitala bedömning vi talat om att erbjuda. Det är viktig information så missa inte den.

Utbildning i bemötande och tillgänglighet! Parasportsförbundet erbjuder utbildningar och dem hittar ni också mer information om i dagens utskick. Det är alltså inte bara utbildningar för de föreningar som har ParaCheer idag, utan de vänder sig till alla idrottsföreningar för att ge kunskap kring bemötande och tillgänglighet.

Vi söker nu också assisterande tränare till vårt utvecklingslandslag, är du den vi söker?

Vi presenterar även Ida-Maria som är känd för många av er sedan innan men nu kommer hon intaga ett nytt uppdrag i vårt förbund.

Nästa helg har vi Ledar- och Tränarutbildning digitalt, det finns fortfarande platser kvar och möjlighet att anmäla sig.

Jag önskar er en härlig helg.

High Five!

Kia
Er Föreningskonsulent


Valberednings arbete

På varje årsmöte väljs alltid en ny valberedning, ett väldigt viktigt uppdrag som många gånger hastas förbi.

Valberedningens uppdrag är att hålla lite kolla under året, hålla koll på FS och de arbete som görs där men även hur medlemsföreningarna upplever Förbundsstyrelsen arbete.

SCFs valberedning i år har haft tre medlemmar.

Sammankallade ordförande, Thomas Fors, mandatperiod går ut vid kommande årsmöte

Ledamot Tina Dahlen, mandatperiod går ut vid kommande årsmöte.

Ledamot Christian Berntsson, sitter andra året av två.

Det innebär att vi har två poster till valberedningen som skall väljas på kommande årsmöte. Det är ni, medlemsföreningarna och era ombud som på årsmötet har som uppdrag och mandat att lägga fram förslag till valberedningen. Tilltala gärna kandidater redan nu och ha en dialog så att valet av valberedning blir så bra som möjligt på vårt årsmöte. Valet av valberedningen är viktigt och här har ni föreningar verkligen en påverkansmöjlighet. 

Förslag till valberedningen presenterar ni på årsmötet.

Vi kommer även inför detta år att välja en Valberedningsgrupp. Det kommer väljas och kommer få jobba under kommande år med att ta fram just förslag på kandidater till valberedningen. Eftersom dessa inte kan arbeta och agera på plats fysiskt vid vårt årsmöte kommer deras uppdrag att detta år sträcka sig över hela verksamhetsåret.

Juridiska nämnden söker fler medlemmar

Under 2020 har vi arbetet med vår juridiska nämnd framskridit och vi söker nu fler medlemmar till denna nämnd.

Den juridiska nämnden har till uppgift att besluta i så kallade bestraffningsärenden, det vill säga ärenden som hör till Kapitel 14 i Riksidrottsförbundets stadgar.

Som medlem gärna ser vi gärna att du har juridisk erfarenhet (behöver ej vara jurist) eller erfarenhet av utredningar och beslutsfattande. Medlemmar till vår Juridiska nämnd väljs på årsmötet och om du själv skulle vara intresserad eller har någon du vill nominera till detta uppdrag skickar ni in detta till valberedningen på mejl. valberedning@cheerleading.se

För mer information om juridiska nämnden och dessa uppdrag besökt vår hemsida här!


Digital bedömning 

Information har tidigare gått ut att SCF kommer erbjuda föreningar chans till Digital bedömning under våren 2021 till följd av de inställda Distriktsmästerskapen. På grund av rådande restriktioner och därmed möjligheterna till träning har TK valt att skjuta fram Digital bedömning från mars till lite senare i vår. 

Digital bedömning är ett initiativ för att erbjuda föreningarna en möjlighet till kompetensutveckling samtidigt som man får något konkret att träna för.

Upplägget är tänkt så att deltagande föreningar får skicka in en film på delar eller hela program. Föreningen får sedan en bedömning och feedback från våra domare, främst i form av kommentarer.  

Det kommer vid detta tillfälle inte att ske någon rankning mellan lag. Istället kommer andra former av priser och utmärkelser att delas ut, som exempelvis “bästa/mest kreativa koreografi”.

För att deltaga kommer man behöva ha en aktiv tävlingslicens. 

Mer information om digital bedömning och datum för detta kommer i början på februari. SCF tittar även på alternativ och lösningar för RM/SM och kommer återkomma med mer information inom kort.  


Kompensationsstöd till idrottsföreningar hösten 2020

Idrottsföreningar kan ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av Coronakrisen.

Ansökningsperioden för kompensationsstödet är mellan 15–26 januari 2021. Föreningar ansöker om stöd för förluster under kvartal fyra (1/10-31/12 2020).

Här hittar ni mer information.

 

 


Utbildningar i bemötande och tillgänglighet

Under hösten erbjöd Parasport Sverige utbildningskurser i bemötande och tillgänglighet. Intresset var stort och nu erbjuds ytterligare kurstillfällen, den 11 respektive 18 februari.

Om utbildningarna

God tillgänglighet och gott bemötande är två viktiga pusselbitar för att personer med funktionsnedsättning ska ges likvärdiga möjligheter som personer utan funktionsnedsättning. Med våra digitala och kostnadsfria utbildningskurser vill vi på Parasport Sverige bidra till ökad medvetenhet och kunskap som bidrar till att fler kan leva ett aktivt liv.

Här hittar ni mer information och anmälningslänkar.

 


Är det dig vi söker?

Svenska Cheerleadingförbundet söker assisterande tränare för Utvecklingslandslaget.

Vi söker dig som brinner för landslagsverksamhet i Cheerleading och som skulle se det som en ära och en utvecklingsmöjlighet att få vara assisterande tränare för Sveriges utvecklingslandslag.

Vi har så många fantastiskt kompetenta tränare ute i vårt avlånga land och nu säker vi kanske just dig!

För att kunna göra en rättvis bedömning behöver vi veta mer om vem du är och varför just du passar för rollen.

Här hittar ni mer information och hur du skickar in din ansökan.


Får vi presentera

Hej!

Ida-Maria här, jag har precis börjat jobba som projektledare med sociala medier hos Svenska Cheerleadingförbundet.

Jag har stor erfarenhet av att kommunicera om cheerleading i sociala medier genom min kanal You Better Work.

Det känns superkul att få hjälpa till med SCF:s närvaro i sociala medier och sprida information och glädje för vår idrott.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.