Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från FU - december 2020

Tack för i år!

 

Det har varit ett väldigt speciellt år inte bara för oss, utan för hela världen.

Vi började året med en ny verksamhetschef och även nya mål och inriktningar för hela verksamheten. Tyvärr hann vi knappt komma igång innan pandemin lamslog hela världen. På några få veckor ställdes alla mässor och fysiska träffar in och vi fick tänka om och anpassa oss efter de nya förutsättningarna.  

Den stora utmaningen för oss var att genomföra alla kompetensråd för de olika regionerna. Med facit i hand lyckades vi göra det bästa av situationen och ni kan läsa en kort sammanfattning längre ner i nyhetbrevet.

Höjdpunkten för året skulle ha varit Yrkes-SM i Helsingborg, där fastighetsbranschen skulle delta för första gången någonsin. Eftersom hela evenemanget blev inställd ställer vi in siktet på SM 2022. Det ger oss gott om tid att förbereda oss för att representera branschen på bästa möjliga sätt. 

Vi på Fastighetsbranschens utbildningsnämnd vill tacka er alla för i år och önska er en god jul och ett gott nytt år! 

Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete och att få träffa er "på riktigt" under 2021.


Effekterna av Covid-19 på fastighetsbranschen

Under 2020 utförde Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd (FU) två undersökningar för att kartlägga pandemins effekter på branschen, både på kort och lång sikt. Frågorna ställdes till utbildningsanordnare och fastighetsbolag i FUs utbildnings- och yrkesråd. 

Klicka här för att läsa första rapporten och här för att läsa uppföljningen. 


FAVAL introducerar validering på distans

Coronapandemin har under 2020 påverkat vardagen världen över. Många branscher har drabbats och utbildning och valideringsbranschen har inte varit något undantag. För oss på FAVAL har utmaningen varit genomförandet av valideringar, som vanligtvis sker fysiskt på plats med en person som övervakar hela processen och kan garantera säkerheten och legitimiteten för testet.

 Nu har vi tagit fram ett koncept för att kunna genomföra valideringar på ett säkert sätt även på distans.


Nya yrkesrollsfilmer

Under 2020 påbörjade vi arbetet med att göra nya yrkesrollsfilmer som kommer att finnas under varje yrkesroll på jobba-i-fastighetsbranschen.se. 

Här kan ni se den första filmen, där vi följer fastighetsskötaren Frida under en arbetsdag.

Klicka på bilden för att se filmen eller läs mer här.

 


Webbinarium: Olika vägar till fastighetsbranschen

Den 24 september gästade vi arbetsförmedlingen för att berätta mer om hur man kan bli en del av fastighetsbranschen.

Under webbinariet får tittarna reda på vad yrkena innebär och vilka utbildningsvägar man kan gå för att få den kompetens som behövs.

Klicka på bilden för att komma till webbinariet.


Sammanfattning kompetensråd 2020

Under hösten genomfördes 21 regionala kompetensråd i landets regioner. Som många andra mötesplatser så ställdes upplägget om från fysiska till digitala möten på grund av pandemin. Totalt deltog 246 personer under höstens Zoomträffar.


Har du frågor eller funderingar kan du kontakta oss här.

Besök oss på www.fastun.se eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebooktwitteryoutubelinkedininstagram

Vi tryggar branschens framtid!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem hos oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.