Nyhetsbrev med viktig information från Svenska Curlingförbundet.
Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV TILL KLUBBAR, MÅNDAG 4 JANUARI, 2021


Hej alla föreningar!

Jag hoppas att ni haft en skön julledighet och ett gott avslut på 2020. Jag vill verkligen tacka alla er som kämpar er igenom denna säsong. Innan ledigheten, hann vi prata med de flesta av er ute i curlinsverige. 

I detta nyhetsbrev har jag sammanställt samtalen och jag skickar även med inbjudningar till de digitala utvecklingsaktiviteter som vi erbjuder under våren. 

Jag vill uppmuntra så många som möjligt att delta vid vårens digitala aktiviteter. Det kommer att bli givande utbyten och alla kommer få med sig konkreta utvecklingssteg till sin förening. 

Sprid inbjudningarna till aktuella personer i er förening och se till att ni har representation så ska vi ägna våren åt att utvecklas tillsammans.

Om något verkar intressant för er, men tiden inte passar så hör av er så ordnar vi fler tillfällen. 

>TILL UTBILDNINGSKALENDERN

Med vänlig hälsning
Sara Carlsson, Utvecklingskonsulent
sara.carlsson@curling.se


Föreningssamtal

Tack till alla er som kämpar för att föreningens verksamhet ska kunna fortgå och till er som fått fatta svåra beslut om nedstängningar!

Under ett par veckor innan ledigheterna ringde vi många samtal runt till er föreningar och har fått höra hur det går för var och en av er. 

Det ser tufft ut för många. Både ekonomi och medlemmstapp är stora orosfaktorer. Ändå har samtalen varit genomgående positiva och vi är stolta över er som verkligen kämpar vidare. 

Som en del av dialogerna, har vi pratat om våren och vad vi kan göra med tiden som känns meningsfullt, även när vi inte kan driva verksamhet på is som vi är vana.  

Många föreningar har uttryckte en vilja att utbilda sin styrelse och sina arbetsgrupper, för att komma väl förberedda och inspirerade till den dagen vi får starta som vanligt igen. Här kommer mer information om vad vi kan erbjuda.

Välkoma!


Leda förening

Leda Förening riktar sig till föreningens förtroendevalda och ansvariga. I tre olika workshops skapar ni en grund och en plan för verksamheten som är anpassad för er. Ni kan välja att delta vid samtliga eller välja det som passar er.

Varje workshop innehåller en presentation som är 10-15 minuter lång och ett arbetsmaterial. Vi kommer att ha gemensamma diskussioner och utbyten med fler föreningar via Zoom. 

Del 1: Föreningens grunder: Föreningen får stöd att analysera föreningens nuläge, samt sätta era mål och göra en strategi för vad ni vill prioritera och varför. 

Del 2: Inkluderande förening: Vilka normer råder i föreningen? Vad innebär de för nya och befintliga medlemmar och vad kan föreningen tänka på/jobba med för att skapa en öppen och inkluderande miljö?

Del 3: Medlemsmodellen: Hur kan föreningen jobba för att vara en attraktiv förening där medlemmar vill stanna och engagera sig?

>TILL INBJUDAN


Leda rekrytering

Leda Rekrytering består av ett arbetsmaterial i tre steg som vi kallar för Curlarens Resa.

Utbildningen består av ett arbetsmaterial med övningar, tips och checklistor för föreningen.

Vi arrangerar Leda Rekrytering som webbinarier där flera klubbar kan diskutera tillsammans och byta idéer.

>TILL INBJUDAN

Ni kan också arbeta med materialet på egen hand, via vår utbildningsportal S-Cup. Räkna med att första tillfället tar en timme och att ni sedan kan använda cirka 30 minuter per tillfälle och arbeta med materialet löpande under säsongen. 

TILL UTBILDNINGEN 


Digital ungdomsledarutbildning

Ungdomsledarutbildningen riktar sig till dig som ska verka som ungdomsledare i förening. Utbildningen innehåller teori och praktiska uppgifter som är kopplade till ungdomsverksamheten. 

Under hösten började vi genomföra ungdomsledarutbildningen digitalt via Zoom. Det har gått bra och nu vi fortsätter på samma sätt under våren. Första tillfället är 21 januari så anmäl era ledare så snart som möjligt!

Innehåll

  • Svensk Curlings utvecklingsprogram
  • Administration av ungdomsidrott
  • Ledarskap och kommunikation
  • Inkluderande ledarskap
  • Rekrytering av ungdomar och ledare
  • Strukturer för ungdomsverksamhet
  • Träningsplanering
  • Grundläggande teknik i slajd och sopning

>INBJUDAN


Ekonomisk diskussion för hallbolag

Föreningar med egna hallbolag har svåra ekonomiska konsekvenser som följd av coronapandemin. Välkommen till diskussionsmöte!

Vi planerar att diskutera nuläge, konsekvenser och utbyta idéer för olika lösningar. Samt lägga upp en gemensam plan för hur vi kommunicerar vidare till Riksidrottsförbundet. 

När: Den 11 januari, 18.00

Anmäl dig via mejl till sara.carlsson@curling.se

Anslut till mötet: https://us02web.zoom.us/j/88962111930

>TILL INBJUDAN VIA CURLING.SE


Nyhet! Stöd för äldresatsning

I SCF:s undersökning till aktiva och föreningar under 2020 stod det tydligt att curling är en mycket uppskattad aktivitet, för personer som nått pensionsålder.

Vi har fått ett preliminärt godkännande från RF att vi är ett av förbundet som kommer få medel för att utveckla verksamheten för curlare som är 65+.

Det officiella godkännandet kommer med statens regleringsbrev till RF inom de närmsta dagarna. När vi får det klart kommer vi meddela er föreningar mer om satsningen. 


Ansökan om kompensationsstöd öppnar 15 januari

Föreningar ansöker om stöd för förluster under kvartal 4 och ansökan sker som tidigare inloggad i IdrottOnline.

All info om ansökan hittar du på våra webbsidor om kompensationsstöd till specialidrottsförbund och till föreningar. Vid frågor, kontakta Peter Eriksson på RF.


Nytt samarbete med Skolidrottsförbundet

Vi på Svensk Curling är så glada att kunna presentera samarbete med Svenska Skolidrottsförbundet! Nästan 100 000 barn och ungdomar är idag medlemmar i en Skolidrottsförening och nu hoppas vi kunna sprida intresset för curling till dem!

Från och med den 22 december, finns FloorCurling som en aktivitet som marknadsförs till skolidrottsföreningar. 

Vi hoppas att många barn, unga och såklart även lärare får upp ögonen för aktiviteter i skolans korridorer och att det kan locka dem att besöka sin curlinghall.

Skolorna kontaktar oss när de vill prova FloorCurling. Vi kommer att höra av oss till närliggande förening, så ni vet när det FloorCurlas i er närhet och vi kan hjälpas åt med marknadsföring.  

Vi startar under 2021 med material de till skolor som visar intresse och kommer fortsätta att utveckla koncepetet tillsammans med Skolidrottsförbundet. 


FÖLJ SVENSK CURLING I SOCIALA MEDIER:

facebooktwitterinstagram

#svenskcurling

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.