Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 30 2020


Hej på er alla

Här kommer årets sida Cheerinfo med några ord från vår ordförande Anders.

Vi presenterar även vårt motivationsprojekt och projektledarna för detta i dagens Cheerinfo.

 Stort tack för det gångna året, nästa vecka håller kansliet stängt men vissa av oss jobbar lite i bakgrunden med avslut, dokument och saker som vi måste avsluta inför årsskiftet. 

Missa inte årets sista goa tips på chokladbollar!

Jag vill självklart önska er alla en fin jul och ett riktigt bra start på 2021! Håll nu alla tummar för att vi ska kunna få återgå till lite mer normala förhållande då.

Var rädda om er och alla andra och håll avstånd!

Kia
Er Föreningskonsulent


Ordföranden har ordet

Kära Cheerleading Sverige!

Jag vill ta tillfället i akt nu när vi närmar oss Jul att skriva en liten hälsning till er alla. Vi har alla på ett eller flera sätt påverkats av den Pandemi som pågår, vi kommer förmodligen att under lång tid se konsekvenserna av denna.

 

Det kommer förmodligen att ändra mycket i vårt liv, allt ifrån sätt att träffas, hur vi reser, hur vi arbetar och deltar i möten med mera. Många av oss har tvingats in i en mer digital värld på gott och ont. Jag konstaterar dock att det finns många fördelar med det digitala, exempelvis så hade vi en ordförandeträff digitalt där det var ett stort deltagande från många föreningar, tack för detta. Det krävdes inga resor för att ha mötet och det tog mindre än två timmar av allas tid att delta. Vi kunde då kommunicera från förbundet vad som pågår och vi kunde få återkoppling från alla deltagare. Om vi hade haft ett fysiskt möte istället så tror jag att deltagandet hade varit mer begränsat på grund av att det tar mer tid och kräver resor.

 

Jag vill också passa på att säga att vi förbereder oss på att årsmötet 2021 blir digitalt då vi inte tror att vi är ur pandemin tills dess. Igen positivt att fler då kanske har möjlighet att delta. Jag vet att många av er därute vill veta när vi kan börja som vanligt igen, men där får vi avvakta folkhälsomyndigheten/RF och se hur det blir. Vi följer ju med spänning hur det går med alla där ute i världen, det är ju inte vår första pandemi och förmodligen inte den sista i mänsklighetens historia.

 

Julen är för mig (och många av er därute) en tid då man i lugn och ro hinner träffa sina nära och kära, äta god mat och få rå om varandra. I år blir det kanske inte likadant som vi är vana vid, men det innebär att vi får ta igen detta senare när vi kommit tillrätta med pandemin.

 

Jag personligen kommer fortfarande att förbereda julmaten och julfirandet, men i mindre omfattning än vad jag brukar, dock så har jag satt upp mycket julbelysning utomhus för att lysa upp mörkret 😊. Jag försöker lysa upp tillvaron på mitt sätt så att säga.

Jag hoppas att ni alla får en Underbar Jul och att ni tar hand om varandra, så ser vi fram emot en ny framtid då vi även kan ses fysiskt.

Jag vill också passa på tillfället och tacka vår Generalsekreterare och hela kansliet som gör ett fantastiskt arbete med att hålla verksamheten igång trots pandemin. Vill också tacka styrelsen för det goda samarbetet och sin flexibilitet i styrelsearbetet. Jag tycker att samarbetet mellan oss alla (Styrelse, GS och kansli) har fungerat alldeles utmärkt trots pandemin.

Jag vill avsluta med att önska Er Alla i Cheerleading Sverige En GOD Jul och Ett Gott Nytt År. Ser fram emot att träffa er alla på ett eller annat sätt under nästa år.

Er ordförande
Anders Bruhn

Hälsningar från Generalsekreteraren

 

Snart är året 2020 slut, och vi är nog många som hoppas på ett annat läge under nästa år. Jag har sagt vid så många tillfällen att jag varit stolt över hur vi har kunnat hantera utmaningarna som idrott, och det är nog det som mest dominerar när jag ser tillbaka på året som gått.

Goda samarbeten, ansvarstaganden, innovativa lösningar och ett starkt fokus framåt. Det sammantaget visar på att även om början på 2021 inte blir som vi hade tänkt, så kan det ändå bli bra.

God jul och Gott nytt år,

Er Generalsekreterare
Katarina


Projekt - Motiviation

Sveriges idrottsföreningar har ställs inför stora prövningar de senaste månaderna. Som kontaktsport med stora tävlingar påverkas cheerleading enormt. Dels ser träningarna annorlunda ut med andra rutiner, upplägg och begränsningar än vad vi är vana vid. Vi har inte heller kunnat tävla i cheerleading på länge, vilket är en stor omställning för många cheerleaders och ledare.

Ur nuvarande situation föddes en idé om att hjälpas åt att hålla motivationen i cheerleading vid liv. Vi är en idrott byggd på kreativitet, kämpaglöd och samarbete – hur kan vi använda oss av det för att motivera de som är engagerade i cheerleading och få de att stanna kvar i sporten? Vi har därför startat ett projekt om motivation där tankar och idéer om ämnet motivation kan diskuteras. Förhoppningsvis kommer projektet mynna ut i konkreta förslag som kan tas vidare under vårterminen.

Projektet har tre projektledare: en i södra distriktet, en i norra distriktet och en i Stockholmsdistriktet. Varje projektledare kommer sätta ihop en mindre grupp som innan jul kommer ha ett första digitalt möte för att diskutera tankar och idéer.

 

Emma Glaas

Emma Glaas från Boden, Norrbotten. Till vardags jobbar jag som controller på Försvarsmakten. Jag brinner för ett livslångt idrottande och den möjlighet vi i föreningslivet får, att påverka barn och ungdomars fysiska och psykiska hälsa.

Jag var med och startade upp Cheer Future i Boden och sedan dess har jag arbetat i styrelsen och sportgruppen samt varit tränare för både barn och ungdomsgrupper. Jag har tidigare under flera år arbetat förbundsnivå med lite olika saker. Jag ser fram emot att få vara med och plocka fram nya idéer och initiativ inom vår stora cheerfamilj.

Jag hoppas att det är många med mig och de andra projektledarna som vill vara med och bolla idéer. Mig når du antingen på Messenger eller Emma.glaas@cheerfuture.se

 

Ida-Maria Lehto

Mitt namn är Ida-Maria Lehto och jag driver föreningen Action Athletics i Stockholm. Jag är också regeldomare i Svenska Cheerleadingförbundet samt har plattformen You Better Work där jag uppdaterar om cheerleading.

Jag tycker det är grymt med ett projekt inom motivation och att förhoppningsvis komma fram till några idéer som kan gynna hela cheer-Sverige.

Om du finns i Stockholm och är sugen på att bidra till vårt motivationsprojekt får du hemskt gärna höra av dig till mig: idamaria.lehto@gmail.com eller Ida-Maria Lehto på Facebook.

Jenny Karström

Mitt namn är Jenny Karström och jag har varit med och startat Kristianstad Starlight Cheer. Idag sitter jag i vår styrelse. 

Har många års erfarenhet av att vara tränare och av att driva förening.

Jag tror på ett starkt samarbete mellan olika föreningar och mellan oss tränare. 

Att jobba tillsammans och dela med oss av erfarenheter men även att våg tänka nytt inom vår sport för att motivera våra aktiva känns som ett roligt och spännande arbete. 

Till vardags jobbar jag som verksamhetschef på Friskis och är även träningsutvecklare för Friskis Riks på nationell nivå.

Jag vet att vi har många fantastiska tränare i vårt södra distrikt och jag hoppas att några av er är sugna på att vara med och bidra i projektet tillsammans med mig. 

Vill du vara med så hör av dig till mig antingen på Messenger eller via mejl. jenny@kristianstad.friskissvettis.se 


Hälsning från Tävlingskommittén

Inträdet i RF har gett oss många möjligheter. En av dem är all kompetens som vi nu har rätt att få ta del av.

I den gångna veckan har TK haft utbildning i tävlingsjuridik med representater från RF.

 


Nyttigt snacks? Finns det?

ABSOLUT!

Här bjuder vi på ett recept från föreningen Fredagsfys!

Fredagsfys Sverige - En sockersmart skola

Fredagsfys Sverige satsar på att inspirera barn och unga till ökad rörelse och en sundare sockerkonsumtion, och har förutom rörelse, bla cheerleading, även sunda mellis på sin agenda.

Mer gott hittar ni här


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.