Se nyhetsbrevet i 
webbläsaren


Ännu ett år har passerat...

Det behöver egentligen inte ältas mer om att det har varit ett utmanande år för de flesta av oss. Trots omständigheterna har vi stretat vidare och tillsammans med våra medlemmar har vi ytterligare kunnat utveckla underhållet i Sverige! 

Året startade förträffligt med stora planer med stort fokus på våra aktiviteter, både egna och de som vi genomför tillsammans med våra samarbetspartners; Svenska Mässan, EuroExpo IndustriMässor, Ytskyddsakademin och U&D.

Vi hann med konferensen Ytskydd och halva Underhållsmässan när pandemin slog till. Det ledde till stora förändringar som att vi flyttade hem kontoren och ställde om från fysiska till digitala mötesplatser. Vi tappade även viktig arbetskraft, tack Linnéa för allt du gjort för föreningen!

"The show must go on"

Trots de utmaningar som det gångna året förde med sig har vi tillsammans fortsatt med det viktiga arbete som föreningen utför och arbetat vidare med utvecklingen. Här redogör vi för några av de aktiviteter som vi har arbetat med under året.

En viktig milstolpe under året är att översättningen av standarden SS-EN 17007 - "Underhållsprocessen och tillhörande indikatorer" är klar och kommer att publiceras i början av nästa år. Det är en viktig standard som lägger grunden för underhållet och utgör även basen för EFNMS "Body of Knowledge". 

Arbetet med att ta fram nya kvalifikationer för underhållspersonal pågår för fullt och vi närmar oss slutet för det EU-finansierat projektet inom ramen för Erasmus+. Här sker även utveckling av valideringsverktyget ValidMaint och EFNMS-tentamen som är en del den europeiska certifieringen för underhållspersonal.

Våra kommittéer har både fått en nystart, återstart och vidareutveckling. Framtidens underhåll och Maintenance Assessment är våra nya kommittéer. Det viktiga arbetet kring Säkerhet, hälsa och miljö inom underhållsverksamheten har fått en återstart medan arbetet inom kommittéerna Kompetensutveckling och Standardisering löper på och utvecklas ytterligare.

Vi har skapat en leverantörsguide och ett branschregister som är ett viktigt stöd för våra medlemmar som är leverantörer av produkter och/eller tjänster. Via dessa kan de lättare nå ut till framtida kundsegment. Även ni som söker produkter och tjänster får det lättare att hitta rätt.

För att sammanfatta året så ser vi det som en viktig språngbräda in i framtiden med många möjligheter tillsammans med våra medlemmar.

Välkommen tillbaka till ett spännande år!

Som så många andra tar vi nu en mycket behövlig vila och laddar batterierna inför det kommande året. Vi ser fram emot att få träffa er i olika sammanhang, antingen på någon av våra konferenser, i någon av våra kommittéer, via sociala kanaler eller varför inte slå en signal. När ni behöver vårt stöd så vet ni var vi finns!

God Jul och Gott Nytt År!

Karin Hallinder, Kanslichef                 Torsten Ekström, Vd


Tack för ditt svar!

Vi vill rikta ett stort tack till dig som har svarat på vår medlemsenkät. Det har kommit in många bra tips och idéer som kommit in till oss. Dessa tar vi med oss när vi arbetar vidare för att ge dig som medlem ytterligare mervärde.

Vi är glada att se att förtroendet för föreningen är mycket högt och att vi tydligt kan påvisa nyttan med underhåll. Detta är viktigt för att kunna öka driftsäkerheten och stärka konkurrenskraften inom svenskt näringsliv.

Tack vare ditt svar får vi en tydligare bild av vilka förväntningar ni har på föreningen och vi har fått mycket bra återkoppling på de saker som vi bör utveckla för att öka medlemsnyttan ytterligare.


Exklusivt erbjudande!

Det finns fortfarande möjlighet att ta del av vårt erbjudande för alla er som vill vara med och driva på utvecklingen av underhållsbranschen i Sverige! Fram till den 31 december 2020 ger vi 10% rabatt vid nytecknande av medlemskap!

Genom att vara medlem i Svenskt Underhåll får ni bland annat:

  • Tillgång till vårt nätverk för att skapa nya kontakter och inhämta nya kunskaper.
  • Möjlighet att utbyta erfarenheter med era kollegor inom underhållsbranschen.
  • Delta på våra kommittémöten, webbkonferenser och andra medlemsaktiviteter.
  • Medlemspriser på våra event, exempelvis konferenser och workshops.
  • Förmånligt pris på EFNMS tentamen för underhållspersonal.
  • Åtkomst till vår medlemsportal, fylld med matnyttigt material.
  • Tillgång till digitala utgåvor av branschtidningarna U&D och MaintWorld.

Men framför allt har ni möjligheten att kunna påverka underhållet i Sverige på både kort och lång sikt för att därigenom kunna öka driftsäkerheten i er verksamhet.

Ta del av vårt erbjudande här!


Vi smyger igång det nya året med en webbkonferens om operatörsunderhåll och fyller på med fler under våren. Följ oss på sociala medier eller gå in på vår hemsida för uppdaterad information. 

Implementering av Operatörsunderhåll i Praktiken

28 januari 2021, kl. 09.00-10.00

Ta del av erfarenheterna kring införandet av ett operatörsunderhåll i AstraZenecas fabriker i Södertälje. Tonvikten ligger på de praktiska detaljerna; hur har man gått tillväga och vilka resultat har åstadkommits? Anmäl dig här!

Underhållsdagarna

15-16 mars 2021

I samarbete med branschtidningen U&D bjuder vi traditionsenligt på en konferens med många intressanta och matnyttiga föredrag inom underhåll, driftsäkerhet och förvaltning av fysiska tillgångar. Läs mer här!

Tentamen för underhållsledare

25 mars 2021, Stockholm

Vid denna tentamen, vilken baseras på de teoretiska kunskapskraven som fastställts av EFNMS bedöms underhållsledares kunskaper och färdigheter. Läs mer här!

Sista anmälningsdag är 11 mars 2021!

Tentamen för underhållstekniker

26 mars 2021, Stockholm

Vid denna tentamen, vilken baseras på de teoretiska kunskapskraven som fastställts av EFNMS bedöms underhållsteknikers kunskaper och färdigheter. Läs mer här!

Sista anmälningsdag är 11 mars 2021!

Euromaintenance

14-16 juni 2021

Den holländska underhållsföreningen, NVDO, bjuder in detta event där det är tänkt att flera tusen personer inom underhållsbranschen från hela världen kommer att samlas i Rotterdam. Eventet innehåller olika föredrag, workshops, demonstrationer och en utställning samt flera företagsbesök i regionen. Läs mer här!


Följ oss via sociala medier!

Håll dig uppdaterad om vad som händer på Svenskt Underhåll. Vi uppdaterar våra sociala medier löpande med de aktiviteter som vi genomför och planerar att göra.

Du hittar oss via:

linkedinfacebookhomepageyoutube

Svenskt Underhåll är en del av EFNMS


Riksorganisationen Svenskt Underhåll, Gustavslundsvägen 12, 167 51 Bromma

Tel.: 08-664 09 25, e-post: info@svuh.se, hemsida: www.svuh.se


Vill du inte längre ha nyhetsbrev? Avsluta prenumeration

Dataskyddspolicy