Nyhetsbrevet kan även läsas på  webbläsaren.

Svenska Juveler

 

Guldsmeder och juvelerare är vår tids magiker. I deras skickliga händer förvandlas ädla metaller, diamanter och pärlor till sagolika smycken.

Här är några av vår tids magiker som trollbinder oss med briljant design!

 

1. Goldbar Jewellery & Design 98.000 kr

  2. Guldapans Juveler  45.870 kr  3. Jewellery Escape 18.500 kr.

4. Kj Design 220 000 kr   5. Atelier Ajour 165.000 kr

6. Annika Gustavsson 26 000 kr  7. Jo´Ans 62.600 kr  

8.Hargreaves 19.200 kr 

Högupplösta bilder på bildbanken


Goldbar Jewellery & Design

Guldsmedsmästaren Lotta Torstensson, Goldbar Jewellery & Design, har en magisk känsla för färg: Örhängena i 18K gult guld med de grå, fasetterade tahitipärlorna tillsammans med violetta safirer skimrar likt himlen i sagornas tusen och en natt – upplyst av norrsken. Pris 45.000 kr.

www.goldbar.se

Högupplöst bild


Jo´Ans

 Swedish Grace Smyckena från Jo´Ans guld besitter en slags charmfull elegans. De är avskalat strama samtidigt som de bjuder på en mjuka följsamhet. Skickliga hantverkare ser också till att smyckena är sköna att bära. Jo´Ans Guld, som grundades 1960, är ett av få smyckeföretag som har egen tillverkning i Sverige. Här ett armband i vitt guld med diamanter. Pris 106.900 kr

www.joansguld.se

Högupplöst bild


Guldapans Juveler 

En katt i champagnefärgat guld med ett smaragdöga och morrhår i vitguld är förstås inget annat än alldeles, alldeles – oemotståndlig. Annika Ekström, Guldapans juveler, är en av våra mest originella guldsmeder, med humor som särskilt signum. Hennes både sagolika och lekfulla smycken känns som små talismaner som slår följe med sin bärare. Var och en unik. Den här ringen har sällskap av diamanter och på kattens rygg finns ett hjärta i intarsiainläggning av 23K guld och väger hela 46,1 gram. Pris 130.000 kr.

www.guldapansjuveler.com

Högupplöst bild


 KJ Design   

Guldsmedsmästaren Kristina Johansson, KJ Design, skapar smycken med det där lilla extra – detaljer som gör att ögat aldrig tröttnar. Hon har även en särskild känsla för färg, som i den här ringkombinationen där grönt guld både ramar in och lyfter den limegröna safiren. Och den släta förlovningsringen i grönt guld finns med gula diamanter…. Grönt guld får man för övrigt med en legering. Ring i vitt guld med prinsesslipade diamanter och limegrön safir infattad med grönt guld, 65 000 kr. Alliansring i vitt guld med kastellfattade briljanter, ca 47 000 kr. Förlovningsring i grönt guld cirka 18 000 kr, med gula briljanter. Pris 41.000 kr.

www.kjdesign.nu

Högupplsöst bild


Hargreaves Stockholm   

Jemima Hargreaves design är graciöst gnistrande design och känns som en spännande resa där naturen och etiken är ständiga följeslagare. Hon strösslar gärna sina skapelser med ädelstenar och diamanter i olika storlekar och håller noggrann koll på att stenarna hon använder är etisk och hållbart framtagna. 

Pavé ring i vitguld med diamanter. Pris 64.500 kr

www.hargreavesstockholm.com

Högupplöst bild


Atelier Ajour 

Flandersslipade diamanterna ger i sig en exceptionell lyster och guldsmeden Stig Granlund har hittat ett sätt att fatta in diamanterna så att han skapar en yta av nästan bara stenar; det syns alltså inte så mycket metall. Magiskt. Formspråket är starkt och mjukt på samma gång och präglas av naturens harmoni. ”Aniara” tillverkas efter önskemål i rött eller vitt guld. Här i 18K vitguld med sju flandetrsslipade diamanter. Pris 53.500 kr.

www.atelier-ajour.se

Högupplöst bild


C&V Jewellery  Escape   

Gemmologerna och smyckeexperterna Victoria Astudillo och Carolina Tüur, Jewellery Escape, hjälper dig att hitta unika, historiska skönheter (Carolina gör det även i tv). De tipsar också om att återanvända ädelstenar i  ett gammalt smycke.De här örhängen i 18K vitguld med två gammalslipade diamanterna på tillsammans 1,46 ct  är omgärdade av en varsin krans av briljantslipade diamanter på totalt 0,21 ct.  Gammalslipningen föregick den moderna briljantslipningen och besitter en alldeles speciell charm: ingen sten blir den andra lik. Pris 70 000 kr.De bedårande örhängena i 18K vitguld med rubiner och briljantslipade diamanter kostar 21.000 kr.

www.jewelleryescape.com


ANNIKA GUSTAVSSON

Guldets mjuka lyster har förfört människan i alla tider – och gör sig extra bra i Annika Gustavssons iögonfallande örhängen ”Fossilfrossa”. Annika är född och uppvuxen på Gotland och det är här hon hittar sin inspiration. Knappfossilen, som var en korall för över 430 miljoner år sedan, ligger henne särskilt varmt om hjärtat och står nu modell för en hel kollektion – smycken som även väckt internationell uppmärksamhet. Pris 3.500 kr

Högupplöst Bild

www.annikagustavsson.se


facebookhomepageinstagram

Välkommen att kontakta oss för besök och utlån från showroom.

 Bildbanken är uppdaterad med nyheter

 STARSTUDIO PR 

Kaptensgatan 4,  114 57 STOCKHOLM 08-673 30 80  0705-18 00 19 INSTAGRAM   BILDBANK  FACEBOOK   www.starstudio.se


Om du fortsättningsvis inte vill ha pressmeddelanden eller inbjudningar, klicka här.