Problem att se nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.


Nyhetsbrev
Nr 6-2020

Upphandlingsdialog Dalarna 3.0

Härliga nyheter! I januari börjar vår resa mot en ny period, UDD 3.0, Utveckling av den offentliga affären. Denna period, 2021-2022, har vi åter fokus på den Nationella upphandlingsstrategin och naturligtvis ingår också en stor satsning för att öka intresset och möjligheten för våra företagare att delta i den offentliga affären. Kontakta oss gärna för mer information!

Vi tackar för i år och önskar er En god jul och Ett gott nytt år!

UDD 3.0 Utveckling av den offentliga affären


Är du upphandlings- eller inköpschef

Vill du vara med i ett nystartat nätverk för upphandlings- eller inköpschefer inom offentlig sektor i Dalarna, där syftet är kompetensdelning, bolla idéer, skapa kontakter och utbyta erfarenheter?

Kontakta upphandlingscheferna Karin Hansson, Mora kommun eller Anders Karlin, Upphandlingscenter Falun Borlänge regionen. Första mötet blir under kvartal 1, 2021.

Här hittar du kontaktuppgifter till Karin och Anders


Är du företagare

Det finns hjälp att få både för dig som leverantör och företagare, så missa inte chansen. Titta in på vår sida, Upphandlingsakuten, och läs om vår utbildning och våra stöd som är gratis. Där hittar du även länkar till andra stöd som vi har kännedom om, till exempel regeringens stöd för enskilda näringsidkare.

Ta hjälp av upphandlingsakuten och andra stöd här


Från Portugal till ett liv i Sverige

På vår blogg har det nu blivit dags att presentera vår projektekonom Joel Flores. För tre år sedan kom han till Sverige, lärde sig svenska språket rekordsnabbt och är nu en av våra medarbetare i UDD.

Läs Joels blogg på vår hemsida

 


Rätt att utesluta för illegal arbetskraft

En uteslutning som gjordes i en stor byggupphandling av det kommunala bostadsbolaget Stockholmshem har nu vunnit laga kraft, då både Kammarrätten i Stockholm och Högsta Förvaltningsdomstolen nekat prövningstillstånd, rapporterar TT. Eftersom man inte fick prövningstillstånd så gäller domen även i Dalarna (och i hela Sverige). 

Artikeln Rätt att utesluta för illegal arbetskraft hittar du på UDDs hemsidaUpphandlingsdialog Dalarnas nyhetsbrev

Du har fått det här nyhetsbrevet för att du på något sätt varit i kontakt med oss. Vi ger ut 4-6 nyhetsbrev om året. De innehåller inbjudningar till olika seminarier från oss samt omvärldsbevakning kring upphandling.

Vi vill gärna fortsätta att informera dig om vad som händer här i Dalarna inom upphandling. Om du inte vill ha det här nyhetsbrevet i fortsättningen så klickar du på länken nedan så avslutas prenumerationen.

Här kan du läsa våra nyhetsbrev, avsluta eller påbörja prenumeration

 


Upphandlingsdialog Dalarna är ett forum för att ge stöd och information kring offentlig upphandling. Det övergripande målet är att fler små företag i Dalarna ska lägga anbud och delta i offentlig upphandling. Kontakt: Kerstin Angberg Morgården, kerstin.angberg-morgarden@lansstyrelsen.se

Följ Upphandlingsdialog Dalarna på Facebook!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en av våra kontakter eller för att du har skrivit upp dig som prenumerant. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.