Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

VD har ordet

Hej alla vänner i vår omvärld.

Det är inte lätt i dessa tider att planera och utveckla. Pandemin präglar alla företagares vardag. En del drabbas mycket hårt och andra får helt plötsligt nya möjligheter. Som företag i vår krets kan du alltid höra av dig för vi kan alltid se på om just din utmaning är något som vi kan bidra till att hitta vägar framåt på.

Det har vi gjort många gånger. Längre ner i brevet hittar ni vår helt färska Effektrapport 2020 för året 2019. Ta gärna lite tid och läs mer i den. Den visar att vi på ett mycket framgångsrikt sätt har skapat jobb, tillväxt och utveckling tillsammans med er ute i den skånska myllan. 

Vi kan också konstatera att de digitala arbetsformerna utvecklas i en rasande fart under skuggan av Covid -19. Vi genomförde vår interna kvartalsdag i flera digitala miljöer och det är otroligt hur mycket det fortfarande finns att lära och lära känna inom detta område innan man är digitalt social.

Ha en fortsatt bra dag och vecka så hörs vi före jul.


Effektrapport - 400 skapade jobb och 40-procentig omsättningsutveckling

Under år 2019 skapade företagen som fått stöd av Krinova 400 nya jobb och hade en omsättningsutveckling på 40 % sett över en femårsperiod. Detta är några av de siffror som presenteras i Krinovas Effektrapport för 2019, en rapport som beskriver effekterna av Krinovas samlade verksamhet.

Effekterna som presenteras i rapporten är summan av Krinovas tre verksamhetsområden och deras bidrag till företagsutveckling. 

– De effekter vi ser när vi summerar 2019 års Effektrapport är resultatet av tid och ett långsiktigt engagemang. Vi jobbar tillsammans med företagen för att skapa hållbar tillväxt. Stödet handlar om allt från kompetensförstärkning, skapa möjligheter för samarbeten och ge stöd i finansieringsfrågor. Helt enkelt att finnas där när företagen behöver oss, inte minst i tider som dessa, säger Truls Bretz, ansvarig för Krinova Innovationsarena och business designer.

Läs mer

Vencab vinner Skapa-priset i Skåne

Den digitala förmedlings-tjänsten Vencab vinner Skapa-talang för unga innovatörer i Skåne. Johan Fajjermo och Viktor Ingvarsson är glada för utmärkelsen och ser det som ett kvitto på att det är fler än de som ser potentialen i deras affärsidé.

Läs mer

Ätbar matförpackning av biomaterial för gurka minskar fossil plast

Saveggy har tillsammans med Lunds universitet vunnit Lidl Future Initiatives 2020 för deras lösning att ersätta skyddsplasten kring gurka med ett biobaserat ätbart alternativ. Med en prissumma på över två miljoner kommer teamet fortsätter sitt arbete med att produktifiera innovationen för att möta marknaden.

Läs mer 

Kraften i innovativt hantverk och formgivning

Klackabackens Bryggeri i Önnestad utanför Kristianstad är ett av de deltagande företagen i projektet Craft Go. Projektet Craft Go syftar till att öka nystartade företag som verkar inom hantverk och formgivning, men även att skapa bättre förutsättningar för etablering av nya företag i samma sektor. 

Läs mer


Kommande event

#TFTSWEDEN DIGITAL #3

Dags för den sista #TFTSWEDEN DIGITAL för hösten och denna gång sätter vi svensk dryck i fokus. 

Du får en spaning in i den svenska dryckens värld och dess betydelse för besöksnäringen.

Möt Frida Berglund, sommelier, trendspanare och community manager på AGFO. Moderator Lovisa Madås leder efterföljande panelsamtal med Anna Lind Lewin, kommunikationskonsult för bland annat Skånska drycker, Sorina Garcia Laurila, Visitor Center Manager på High Coast Destillery och Jens Heed, övergripande projektledare för Måltidsturismprogrammet på Visit Sweden. 

Anmäl dig här

Så får du din affärsidé att fungera

Den 3e december hålls en digital utbildning där du får verktyg för att kunna validera din affärsidé. Man jobbar i mindre grupper.

Utbildningen ger dig kunskaper om: 

  • hur du kan bedöma marknadsstorleken för din produkt/tjänst
  • hur du skapar affärer av din produkt genom att lösa kundens problem
  • hur du utvecklar eller testar din affärsidé

Utbildningen är för dig som har en affärsidé, som startat bolag och vill ha tips för hur du tar nästa steg eller som letar inspiration och vill jobba med en startup. 

Projektet Spira Skåne riktar sig till företag och till morgondagens entreprenörer i Skåne. Som deltagare erbjuds du olika former av stöd i arbetet med att ställa om och tänka nytt, som en följd av Covid-19.

Inom SPIRA-projektet pågår flera andra initiativ för utveckling i Skåne. Ett är att identifiera och stödja fler entrepenörer som skall eller just har startat ett nytt bolag. I denna del av projektet verkar Krinova tillsammans med Minc och andra innovationsstödjande verksamheter

Anmäl dig här


Senaste nytt från området Mat-Miljö-Hälsa

Projekt MESI snart i mål

Krinova har under tre års tid tillsammans med partners i Italien, Cypern, Tyskland och Danmark arbetat inom projekt MESI med att ta fram en onlinekurs som underlättar för business designers och affärsrådgivare i de medverkande länderna att coacha nyanlända entreprenörer som vill starta företag. 

Onlinekursen är på engelska och är uppdelad i sex moduler. Just nu pågår testning av kursmodulerna, och i början på 2021 är de klara att börja användas.

Läs mer


Pengar att söka

Almis Brygglån - Från kris till hållbar framtid

Almis Brygglån är riktat till bärkraftiga små och medelstora företag i Sverige där finansieringsbehov uppstår som en följd av coronavirusets spridning. Syftet är att överbrygga en period av svårigheter och lånet ger möjlighet till villkor som är särskilt anpassade till rådande situation.

Läs mer

Sten K Johnsons stiftelse

Sten K Johnsons Stiftelse riktar sig till individer, organisationer och företag (med skånsk anknytning) som har visioner och handlingskraft för att utveckla projekt inom utbildning, bildning, medicin, teknik, entreprenörskap, litteratur och musik. I Sten K Johnsons anda ska stiftelsen stödja gränsöverskridande initiativ och nytänkande individer som vågar ge sig in i oprövade landskap för att utveckla nya vägar framåt. Ansökningstiden är 21 januari – 18 februari 2021.

Läs mer


Nya hyresgäster

I november välkomnar vi en ny hyresgäst till Krinova:

System Engineering Solutions 37 AB – creates purpose-built networks of users, partners and subsidiaries in order to accomplish the mission. 


Om Krinova Incubator & Science Park
Krinova driver nytänkande och skapar jobb och tillväxt. Det gör vi genom att omvandla samhällsutmaningar till innovationsprojekt, engagera företag, offentlig sektor och akademi i samverkan som leder till långsiktig och hållbar utveckling. 

Vi är en mötesplats för människor och idéer och erbjuder innovations- och utvecklingsstöd till såväl företag som ännu befinner sig på idéstadiet till etablerade företag. Inom profilområdet mat – miljö – hälsa skapar vi samarbeten och projekt på regional, nationell och internationell nivå. Under drygt tio år har vi drivit olika livsmedelsrelaterade initiativ och är Sveriges största och första inkubator och science park med fokus på livsmedel. Krinova ägs av Kristianstads kommun och Högskolan Kristianstad och är en av de ca 65 medlemmarna i den nationella branschorganisationen Swedish Incubators & Science Parks (SISP). 

facebooklinkedininstagramyoutubehomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.