Nyhetsbrevet kan även läsas på  webbläsaren.

Säsongens klockor presenteras av Neumann Klockor, Sjöö Sandström,

Klockjävel of Sweden och Hauger.

NEUMANN KLOCKOR är ett svenskt familjeföretag med hemvist i norra Stockholm. Klockorna är tillverkade i en tradition av kvalitet och design med ett hantverk som bygger på precision och detaljer. 

URVERKET är skapat av schweiziska Ronda med boett och matchande spänne i rostfritt stål. Safirglaset är reptåligt med upphöjd profil.

ARMBANDET är handgjort på Öland hos en av Sveriges främsta skinntillverkare. Märket använder äkta svenskt skinn från Tärnsjö garveri – ett vegetabiliskt garvat läder som åldras med en vacker patina.

FÖRPACKNINGEN är tillverkad i Stockholm av 100% återvunnet papper. Inredning av svensk ull från Öland.

Klockorna säljs i begränsade och numrerade editioner.

– För något år sedan hittade jag min fars gamla klocka. När jag höll den i handen kom minnet av hans berättelse tillbaka. Samtidigt föddes en tanke om att skapa min egen klocka. En modern klocka för min tid, med inspiration från min fars tid, berättar Thomas Neumann, grundare av Neumann Klockor.

 

BILDBANK

Sjöö Sandström är idag en av få oberoende klocktillverkare i världen – och dessutom ett av de mest eftertraktade sådana. Genom att följa småskalig tillverkning och kombinera tradition, innovation och design, hedras det svenska arvet av skicklig klocktillverkning. Varje Sjöö Sandström-modell tillverkas i exklusiva serier och varje klocka testas noggrant innan den släpps.

En Sjöö Sandström-klocka består av flera hundra små delar. Vissa är skulpterade eller stämplade från ett metallblock, andra är slipade och andra är laserskurna. Efter att varje del har fått sin ursprungliga form genomgår den flera steg av förfining. 

Märkets historia startade i Stockholm 1986. Det stora genombrottet kom dock 1997, med introduktionen av Chronolink Worldtimer UTC – ett underverk som kombinerade analog elegans, elektronisk briljans och klassisk skandinavisk estetik.

 

BILDBANK

– Idén bakom Klockjävel of Sweden är att designa stilrena klockor för alla tillfällen. Vi kompromissar inte mellan bra kvalitet och bra priser – vår vision är att alla ska ha möjlighet att bära en riktigt snygg klocka. Den ska vara lätt att använda och lätt att förstå, utan att du behöver läsa en komplicerad manual vid varje tidsomställning. 

Med Klockjävel of Sweden Limited Edition får du unik design, framtagen endast för Klockjävel of Sweden för klockor som verkligen sticker ut i mängden.

Detaljerad information om exempelvis urverk, boett och armband hittas här: https://klockjavel.se/pages/fakta-och-information

 

BILDBANK

Med tidlöst hantverk, hög kvalitet i alla detaljer och klockor i begränsade upplagor vill Hauger designa klockor i exklusiva material för en elegant livsstil. Inspirationen grundar sig i den Schweiziska naturen: De enastående bergstopparna och dalarna som stått oförändrade genom kriser och krig andas historia, tidlöshet och makt. 

Hauger grundades 2019 av varumärkets kreativa chef Tobias Lindberg. Tobias har tidigare startat varumärken som Smartcaze, Frank Dandy, Röshults och Saint Rochés.

 

BILDBANK

facebookhomepageinstagram

Välkommen att kontakta oss för besök och utlån från showroom.


 Bildbanken är uppdaterad med nyheter

 STARSTUDIO PR 

Kaptensgatan 4,  114 57 STOCKHOLM 08-673 30 80  0705-18 00 19 INSTAGRAM   BILDBANK  FACEBOOK   www.starstudio.se


Om du fortsättningsvis inte vill ha pressmeddelanden eller inbjudningar, klicka här.