Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Vi tittar framåt!

Information från landslagsledningen


facebookinstagramtwitter

Visst följer du svensk orientering på sociala medier?


Hej! Här kommer lite information från landslagsledningen till dig som är löpare, ledare eller bara intresserad. Som vanligt: tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller funderingar. Tillsammans är vi starka!

Efter en höst med två SM-helger är nu landslagstrupperna för 2021 uttagna och programmet för kommande året är satta. Fortfarande är det internationella programmet inte 100% spikat så förändringar kan ske. 
 
Seniorlandslaget inför 2021 består av ett A-landslag med nio löpare och ett utvecklingslandslags med tolv löpare. Juniorlandslaget består av tio löpare.
Du läser nyhterna om seniorlandslaget respektive juniorlandslaget här.

I dokumenetet Landslaget2021 kan du läsa mer om vår filosofi, tankar, program samt uttagningsramar. Uppdaterad information om landslagsaktiviteter publiceras sedan löpande här.
Se även programmet som excelfil.

Digital tränarträff 28 november
Den 28 november håller landslaget en digital utbildningsträff mellan 09.00-12.30 med tre högprofilerade föreläsare i form av Anneli Östberg (ansvarig för idrottspsykologi i landslaget), Simone Niggli (23-faldig världsmästare) samt HC Holmberg (professor i idrottsvetenskap samt utvecklingschef på SOK).
Träffen är kostnadsfri och du kan läsa mer samt anmäla dig här. Anmälan är förlängd och fortfarande öppen.

Intresseanmälan Junior European Cup, JEC i Belgien 1-5 april 2021
Juniorlandskampen JEC avgörs 2021 i Belgien under påsken 2-5 april och är som vanligt öppet för 6 löpare i vardera juniorklass (D18, H18, D20, H20). Till följd av att alla internationella juniortävlingar ströks 2020 så bjuds även 3 st manliga respektive kvinnliga förstaårsseniorer in.
Aktiviteten är självfinansierad och intresseanmälan ska göras senast 1 december.

Information om antagningen till orienteringsgymnasium
Uttagningen till våra riksidrottsgymnasium (RIG) i Eksjö, Hallsberg, Mora och Sandviken är nu klar: Du kan läsa om det här.
Uttagning till gymnasieplatserna på nationell idrottsutbildning (NIU) pågår fortfarande.

Uppdatera ansökan till Riksidrottsuniversitet årligen
Du som går på riksidrottsuniversitet behöver skicka in en ny ansökan varje år. Du hittar information om detta och Svensk orienterings elitutvecklingsmiljöer i allmänhet här.

Möjlighet att teckna Folksams elitidrottsförsäkring
Genom Svenska orienteringsförbundet har elitlöpare möjlighet att teckna Folksams elitidrottsförsäkring för 4635:-. Senast den 1 december behöver du meddela det till erik.matttsson@orientering.se.
Du vet väl att samtliga medlemmar i en svensk orienteringsklubb är försäkrade genom Folksams försäkring "Råd och Vård" som ger ett bra grundskydd?

Håll koll på landslagsfliken!

Under landslagsfliken på svenskorientering.se uppdaterar vi kontinuerligt med ny information och där hittar du även våra policydokument rörande verksamheten. In och kika mer på allt detta här.

UTVECKLINGSPLANEN

Utvecklingsplanen beskriver hur du kan utvecklas som orienterare och hur utvecklingen blir hållbar över tid. Tanken är att alla som vill bli bättre som orienterare ska kunna använda planen och känna att den tillför ett värde.

Vi tror även att ledare och föreningar har stor nytta av planen för att förstå hur en orienterare kan utvecklas.

Du hittar utvecklingsplanen HÄR.


 

Hör gärna av dig med dina frågor, funderingar eller idéer kring utvecklingen av svensk elitorientering eller vår landslagsverksamhet!

 

Ta hand om dig och varandra!

 

MVH

 

Håkan, Kalle, Thierry och Erik

 

Kontakt:
Håkan Carlsson 073-6922731
hakan.carlsson@orientering.se

Kalle Dalin 070-3050312
kalle.dalin@orientering.se

Thierry Gueorgiou
thierry.gueorgiou@orientering.se

Erik Mattsson 0730-540561
erik.mattsson@orientering.se


Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.