SolarVolt's hemsida

Ämne:  Investering | Rådgivning.

16 nov 2020 – Artikel skriven av Ulf Wengeler

reNEWS.
Välj solcellsleverantör med omsorg.

SolarVolt – lästid ca 1 minut

I dessa coronatider verkar investeringar i förnybar el från solceller ha blivit ännu mer populärt. Det kanske är ett uttryck att fler vill bli mer oberoende på grund av alla osäkra omvärldsfaktorer, där ingen vet vart det bär iväg. Om elleveranser skulle utebli för att elförsörjningen drabbats av cyberattacker, eller ett attentat skulle förövas mot samhällskritisk infrastruktur, vore det förödande för hela samhället.

Ett industriföretag skulle – trots solceller på taket – troligen ha svårt att köra maskiner, pumpar och kompressorer enbart med solel. Däremot skulle en villa eller flerbostadshus klara sig bättre. Det handlar mest om att tidsförskjuta olika aktiviteter i hushållen. Diskmaskin och tvättmaskin skulle kunna köras dagtid under de dagar solen lyser, medan ett mindre batterilager sparar den genererade solelen till kvällens mysbelysning med energisnåla LED-lampor – och till att värma tekoppen eller morgonkaffet till frukost.

 

Senaste artiklar.
Artikelflöde.

2020-11-10
Nya tider för det globala klimatarbetet – SolarVolt

Valet i USA innebär högst sannolikt även en påverkan på det arbete som pågår för att rädda det eskalerande klimathotet. Att de amerikanska väljarna nu har valt Joe Biden som president för de kommande 4 åren är hoppfullt för klimatet, inte minst för att de sannolikt även återinträder i Parisavtalet. Problemet är att det inte minskar klimathotet... läs mer i artikeln. Lästid ca 2 - 3 minuter.

2020-11-09
Framtidens elbehov behöver flexibla och effektstarka elnät – SolarVolt

Tillväxten inom förnybar energi är stark, vilket förstås är mycket positivt – inte minst för klimatet. Men om den förnybara elen inte når fram till elförbrukarna på grund av trängsel i ledningarna, så blir nyttan mindre värd. Än värre är det om utrymmet i ledningsnätet hindrar utbyggnaden av industriell verksamhet... läs mer i artikeln. Lästid ca 2 - 3 minuter.

2020-11-03
Solenergi leder den globala elmarknaden – SolarVolt

Coronapandemin har orsakat mycket skada för världen, men den beräknas också minska utsläppen från energisektorn med ca 7% för år 2020 – d v s de ligger på samma nivå som för 10 år sedan. Omvänt så har förnybar energi fortsatt sin tillväxtresa under året – i motsats till alla andra energislag... läs mer i artikeln. Lästid ca 2 - 3 minuter.

 
Fler artiklar →
 
 

Leverantörer inom förnybar energi.
Oavsett om du letar efter leverantörer av solceller, elbilsladdare eller batterilager, så hittar du dem genom att klicka på knappen nedan.

Vi vill få fler fastighetsägare att välja solenergi och hållbara energisystem genom att löpande författa och publicera artiklar som skall övertyga att solceller är en god investering för både plånbok och miljö.

Solceller och hållbara energisystem spelar en central roll för ett hållbart samhälle. Därför tar vi eget ansvar för att inspirera fler fastighetsägare till investering i solcellsanläggningar för god ekonomisk avkastning över tid.

Våra regelbundna utvärderingar av teknik och marknad inom solceller, förnybar energi och nydanande energisystem innebär att vi kan erbjuda artiklar med högt kunskapsvärde.

 
Förnybara leverantörer →
 
 

SolarVolt AB  |  Våra sociala medier

FacebookLinkedInTwitterInstagramPinterestYouTubeHome Page
 

SolarVolt AB  |  Utgivare av reNEWS  |  solarvolt.se

Prenumeranter till reNEWS finns bland fastighetsbolag, tak-, fasad- och byggbolag, energibolag, samt elinstallatörer och solcellsföretag.