Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 27 2020


Hej på er alla

Idag vill vi gratulera de föreningar som under 2020 genomfört ”Vaccinera klubben”! Bra jobbat! Till er andra, länk finns med i dagens Cheerinfo, så bara in och vaccinera er förening!

Ni är nu många som kämpar med att få ihop träningarna med skärpa råd och restriktioner kring hur vi måste förhållas oss till varandra och idrotten pga covid-19. Vi vet att ni är ansvarstagande och vi är stolta över er alla och de insatser och beslut ni nu tar för att säkra upp att alla hjälper till och minska smittspridningen.

Men för er som kör träning och som kämpar så finns ett tips från Twisters hur de har hittat motivation och inspiration för sina lag i en tid av annorlunda träning och uteblivna tävlingar.

Ett lite nytt tag om utmaningar och tävling!

Har ni något ni gör i er förening som skulle kunna inspirera någon annan så skicka gärna in det till oss så tar vi med det i Cheerinfo.

I dessa tider är det också mycket information som skickas ut från oss som förbund. Det är därför extra viktigt att era kontaktuppgifter i IdrottOnline är uppdaterade. Kansliet har inte behörighet att ändra era uppgifter såsom vi hade i tidigare system, utan nu ligger det på er att själva uppdatera uppgifterna.

Vi har ställt in voltutbildningarna som skulle ha genomförts den 22 november i Luleå och Malmö pga hårdare restriktioner. Dessa hoppas vi kunna erbjuda i vår istället. Resterande utbildningar som skulle gå den 21 november på olika orter, har nu ställts om till att genomföras digitalt. Varje deltagare behöver anmäla sig i IdrottOnline  och alla berörda har fått en länk till denna nyanmälan. Har ni några frågor så tveka inte att höra av er till uk@cheerleading.se.

Hur går det för er med den SF-specifika insatsen? Ni får gärna också återkoppla till mig kring hur det går i er förening med den SF-specifika insatsen, vad er förening har gjort hitintills och vad för spännande aktiviteter ni planerar framåt?

Annars hoppas jag att ni alla är rädda om er själva och varandra! 

Virtuell High Five på er alla!

Kia
Er Föreningskonsulent


Hälsningar från Generalsekreteraren

Nu har vi genomfört möten med våra medlemsföreningar angående de lokala restriktionerna i en bråd takt. Syftet är att ge er så konkret och tydlig information som vi bara kan utifrån vad Folkhälsomyndigheten informerar om och med en tolkning för vår sport.

Vi tänker att kan vi spara lite energi hos er genom att ni inte behöver fundera över vad dessa förhållanden betyder, så vill vi göra det. Som jag har sagt vid alla dessa tillfällen så är jag tacksam över det ansvarstagande ni alla visar, och även hur villigt ni alla delar era sätt att motivera era utövare.

I början av denna vecka genomförde vi även en nätverksträff med nordiska landslagstränare. Syftet var att kunna höra om andras situation och dela tankar om hur elitutövarnas motivation samt tekniska utveckling kan hållas uppe. Det nordiska samarbetet är gott sedan många år tillbaka, även under svårare omständigheter.

Katarina


Gratulerar!

Vi vill gratulera följande föreningar till att ha genomfört "Vaccinera klubben"

  • Gothenburg Cheer One Cheerleading Club
  • GF Uppsalaflickorna
  • Ravens Cheer Legacy Nyköpings Cheerleading Förening
  • Föreningen Cheer Infinity Athletics
  • Musketeers Funky Cheer Club
  • Twisters Cheer Elite Nacka Cheerleadingförening

Tack för att ni bidrar till vår idrotts fortsatta utveckling! 

Vi har i tidigare Cheerinfo skickat ut information kring Vaccinera föreningen, som ni själva genomför inom föreningen.


Här finner ni information om hur ni kan vaccinera er förening!


Chasing Perfection!

Idén kläcktes av vår Sportchef Karolina. Ända sedan det började kännas tveksamt om NALC skulle bli av har vi funderat på vad för slags tävling vi skulle kunna få till istället.

Från början ville vi även kunna involvera andra föreningar men på grund av hur restriktionerna nu ser ut kunde vi inte få till någon idé som blev godkänd av TK.

 

Sen kom vi på detta och vi kallar det nu Chasing Perfection!

En tävling där alla som tävlar mot varandra utför exakt samma koreografi, och den grupp som gör det bäst vinner.

Vi har gjort koreografier på 5 åttor, en för level 1, en för level 2 och en för level 3+. Programmen innehåller inga moment som kräver kroppskontakt. De aktiva som fortfarande kan träna delas in i grupper på 4-5 personer och så får de en träning på sig att öva. Träningen därpå är det dags att filma och då får varje grupp visa upp bara en gång, precis som på tävling.

Tre personer ur verksamhetsgruppen kommer att bedöma alla filmerna och sätta poäng.

Tanken är att fortsätta med flera omgångar av detta och att grupperna tar med sig sina poäng från varje omgång och till slut kan vi kora vinnare för hela cupen per level.

Karin Stjernholm, tränare Twisters Cheer Elite.


Uppdatera era uppgifter i IdrottOnline

För att vi ska kunna nå ut med rätt information, och för att rätt person ska få rätt kallelser mm, behöver era kontaktuppgifter i IdrottOnline vara uppdaterade.

Har ni haft årsmöte och bytt ordförande och delar av er styrelse? Då är det viktigt att ni går in och korrigerar vem som är ordförande i er förening samt kontaktuppgifter till hen.

I dessa tider när vi ibland måste få ut information snabbt till er alla, eller kalla er till möten samma dag, är det viktigt att kontakt informationen i er IdrottOnline är korrekt så ni inte riskerar att missa information.


Future Winter Cup skjuts fram

Cheer Future har beslutat att skjuta på tävling Future Winter Cup till framtiden.

Vi återkommer med nytt datum när det beslutast.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.