Gör en livsviktig skillnad i lidande människors liv!

En gåva som förändrar liv!

Vet du vad du ska ge i present? Ibland är det svårt att komma på en bra present som visar kärlek och uppskattning. Varför inte ge bort en present som ger en familj i Burundi mindre lidande? 
Din present till anhörig eller god väns högtidsdag går då till det viktiga arbetet med att ge befolkningen i Rumonge provinsen rent vatten i tillräcklig mängd. Det ger hopp om att vattenförsörjningen ordnas eller förbättras, vilket betyder mindre lidande för befolkningen och det blir en annan situation för sjukvården.

Projekten som ger tillgång till rent vatten ger samhällen, förutom att förebygga sjukdomar, en möjlighet att ta sig ur ”fattigdomsspiralen”. Att inte behöva använda flera timmar varje dag för att hämta vatten och att slippa vattenrelaterade sjukdomar gör att människor kan lägga sin tid och energi på produktiva sysslor som genererar ökad livskvalitet.

Till exempel kan föräldrarna, ägna mer tid åt arbete, lägga mer tid på familjen och hemmet, barn kan i högre utsträckning gå i skolan och man behöver inte spendera pengar på mediciner för vattenrelaterade sjukdomar.

  • Barn dör varje dag till följd av orent vatten och otillräckliga sanitetstillgångar. Detta kan förebyggas med tillgång till rent vatten.
  • En europé använder i genomsnitt 200 liter vatten per dag för att dricka, tvätta och laga mat, en amerikan 400 liter. Motsvarande i utvecklingsländer som Burundi är 10 liter per dag.
  • 98% av alla vattenrelaterade dödsfall sker i länder som Burundi.
  • 50 % av landets sjukhusbäddar upptas av patienter med vattenrelaterade sjukdomar.
    Din gåva gör skillnad på riktigt. Och tänk att en familj kan få en ökad livskvalitet. 

Här kan du ladda ner ditt Gåvogram

 

Corona-viruset. Vi hör inte om några stora förändringar i landet. Samhället fungerar som vanligt, priserna stiger men marknader och handel är öppen. Handtvätt utanför kyrkor och samlingslokaler. Vårt arbete påverkas inte av några bestämmelser omkring Corona.

 

Vi arbetar med lokala partners, en investering i samhällets framtid och en viktig del av arbetet. Vi är övertygade om att det är den mest progressiva och hållbara strategin man kan tillämpa.

Din gåva är avgörande eftersom vårt arbete finansieras till 100% av våra gåvogivare där varje krona går helt till arbetet i Burundi. Ingen administration dras från insamlade medel.

Varje skänkt krona går direkt till arbetet i Burundi.

 

Vill ni få besök? Påminner om att vi gärna besöker er och berättar om Burundi-Hjälpen:s arbete. Låter det intressant? Kontakta oss på burundihjalpen@hotmail.com eller ring 070-233 79 41

 

Swish 123 582 01 05     eller     Bankgiro 473-1584