Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 25 2020


Hej på er alla

Igår nya riktlinjer gällande sittande publik, där siffran nu är 300. På vår hemsida hittar ni den samlade informationen och vad som gäller för vår idrott. På tisdag har vi ett nytt tillfälle för frågor och erfarenhetsutbyte gällande detta.

På vår samlingssida på vår hemsida hittar ni den senaste informationen och riktlinjerna från oss som förbund.

Vi vill även säga grattis till Haninge Cheer Elite som igår mottog priset som årets förening i Haninge kommun! Detta är inte försa gången föreningen motar pris. Förra året delgavs Ella Telning från föreningen priset som årets unga ledare.

Malmö Allstar Cheer har också för andra året nu startat en insamling till Cancerfonden. Genom Cheer for life vill föreningen ge sin stöttning till Bröstcancerforskningen. Är där någon annan som också startat någon insamling?

Har ni också något ni vill att vi skall ta med i Cheerinfo? Tveka inte och höra av er och skicka in till oss så lägger vi med det i Cheerinfo.

Det har tagits beslut kring hur DM i framtiden kommer arrangeras, se mer info i dagens Cheerinfo.

Inom idrotten och i rollen som tränare är det viktigt att ha förståelse för vilka moraliska frågor som är kopplade till tränarrollen. RF-SISU böcker har tagit fram ett nytt material och en bok i frågan. Läs gärna medskickat i dagens Cheerinfo.

Möjligheterna att utbilda sig trotts Corona är stora och kanske ännu större nu när många RF-SISU distrikt öppnar upp sina utbildningar som är digitala för föreningar även utanför det egna distriktet. Behöver ni gå en styrelseutbildning eller en tejpningsutbildning men inte kan få till det med de datum som erbjuds i just ditt distrikt öppnar sig nu möjligheten upp att delta i ett annat distrikts utbildning. Spara gärna länken till RF-SISU utbildningar så ni lätt kommer åt den under året.

Jag påminner också om att det inte utkommer något Cheerinfo nästa vecka.

Jag hoppas att ni alla får ett fint lov och att ni alla är rädda om varandra i Halloween tider! 

 

Kia
Er Föreningskonsulent


Årets förening i Haninge kommun

Ännu ett år har Haninge Cheer Elite röstats fram till Årets förening i kommunen. Föreningen har röstats fram av allmänheten och representanter från kultur- och fritidsförvaltningen samt idrotts- och fritidsnämndens presidium.

Nomineringen löd: 

"HCE är en förening som satsar på idrott för ungdomar i alla åldrar. Föreningen lägger stor energi på att sträva efter RFs jämställdhetsmål och har fantastiska tränare som gör allt och lite till för sina aktiva. Vi är stolta över vår breda förening som aktiverar både barn och vuxna med och utan funktionsnedsättningar".

Föreningen har på senare år lagt mycket arbete på att stärka sina tränare i form av utbildning. De har även startat verksamhet för nya målgrupper. Verksamheten har vuxit och föreningen har lyckats etablera en tydlig värdegrund som blir grundläggande för allt arbeta i föreningen.


Cheer for life

För andra året i rad uppmärksammar Malmö Allstar Cheer Rosabandet och Canserfonden. Föreningen vill hjälpa till att bidra med pengar till livsviktig forskning kring en sjukdom som tyvärr drabbar många kvinnor.

Föreningen har tagit fram en rosa tröja för att vara med i arbetet kring att göra oktober till en rosa måndag. Allt överskott från försäljningen av tröjan kommer skänkas till Cheer for life!

 


Digitala kurser och föreläsningar

Våra RF-SISU distrikt erbjuder ett antal kurser och föreläsningar digitalt, som du kan anmäla dig till och ta del av var du än befinner dig. På SISU Idrottsutbildarnas webbplats hittar du alla aktuella arrangemang. Ditt distrikt hjälper dig gärna om du har frågor.

Här hittar ni höstens utbud.


Information om DM

11 oktober tog förbundsstyrelsen beslut om att arrangera distriktsmästerskapen inom SCFs regi från 2022 och framåt. Det betyder att DM från och med 2022 kommer att genomföras på ett liknande sätt som RM/SM.

Syftet är att säkerställa kvalitet och att samtliga SCFs officiella mästerskap ska genomföras på samma sätt för att ytterligare säkra förutsättningar för en tävling på lika villkor.

Information om datum för DM 2022 kommer under vintern.


Nytt från SISU Idrottsböcker: Tränaretik

För att kunna förstå vilka moraliska frågor som följer med tränarrollen, krävs en förståelse för idrottskulturen. Boken Tränaretik ger tips på hur du kan reflektera över tränarskapet och de etiska frågor som uppstår. Oavsett om du är tränare själv, går en tränarutbildning eller har med idrottstränare att göra på något sätt.

Här hittar ni mer information och kan beställa boken.


Information kring Corona och idrotten

Igår uppdaterade vi samlingssidan för vad som nu gäller för vår idrott.

Här hittar ni den senaste informationen.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.