Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Armeka AB
Skyddar er verksamhet från problem med statisk elektricitet!

Hej alla ESD-intresserade!

1. Nöjda kursdeltagare från fördjupningskursen.
2. Årets ESDA.
3. TK 101 arbetet framåt.
4. Skyddsprodukter är ett måste.
5. Restaurera ESD-golv.


Nöjda kursdeltagare från fördjupningskursen.

Vi genomförde utbildningen i trevliga lokaler på Nyköpings slott (Nyköpingshus). Från England deltog Jeremy Smallwood (tidigare ord TC 101) via Zoom samt från Finland, Toni Viheriäkoski. Den senare genomförde en mycket uppskattad lektion om mätningar på ett mer avancerat och djupare plan.
Nästa fördjupningsutbildning är planerad till samma plats 2021 i slutet av mars och sen även i september. Det finns ett intresse har vi förstått så passa på att boka i tid så det inte missas.


Årets ESDA.

Av kända skäl kunde vi inte deltaga på plats i 42st Annual EOS/ESD Symposium. Reno, NV USA i år. Naturligtvis är det tråkigt att bara följa via webben men det är alltid viktigt att vara en del av standardiseringsarbetet. Inte minst att vara med på nivåer som denna där det senaste diskuteras av de främsta i världen. En mer omfattande sammanfattning presenterar Patrik Woss i nästa nyhetsbrev då vi hunnit granska allt inspelat material.


TK 101 arbetet framåt.

Standardiseringsarbete: Nystart på detta viktiga instrument sker nu. Nordiska ESD-rådet läggs ned och TK 101-arbetar in det goda med NER i arbetet framåt. Häromdagen genomfördes ett möte på distans. Sammankallande är Joakim Börjesson, Saab och han har inbjudit till nästa möte 9.e november. Om ni vill vara med eller har frågor kring verksamheten kontakta gärna vår Patrik.


Skyddsprodukter är ett måste.

Armeka AB är numera återförsäljare för Malmstolens ESD-modeller. I våra regelbundna mätningar ute hos kunder har vi märkt att Malmstolen fungerar mycket väl jämfört med de flesta andra ESD-stolar som finns där ute. Stolarna levereras med metallhjul vilket vi alltid rekommenderar våra kunder eftersom plasthjulen oftast efter en relativt kort tidsperiod tappar sin ledningsförmåga på grund av att smuts fastnar på kontaktytan av hjulen. Ergonomiskt har Malmstolen flera fördelar, man kan lätt sitta komfortabelt och arbeta under lång tid, det finns många inställningsmöjligheter. Stolarna finns i tre färger; svart, blå och grå. Stolarna tillverkas i Sverige och är Svanen-märkta.


Restaurera ESD-golv.

Vi har tidigare berättat om hur man kan återställa ett ESD-golv till fullgod kondition. Under 2 års tid har vi haft en provyta hos en kund. Armeka mäter dessutom frekvent med mätvagnen sedan många år i just denna anläggning. Förutom att golvet fortfarande i sig självt mäter väldigt väl blir effekten också att rullvagnar mm får goda värden mätt i system. Mer information hittar du här. Har du frågor hör gärna av dig till oss.


ESD-Koordinatorutbildning

09:00 - 16:30
Lunch och kaffe ingår
Göteborg Tisdag 1/12

 

ESD-Grundutbildning

ESD-Repetitionsutbildning

ESD-Fördjupningsutbildning

ESD Audit-utbildning

09:00 - 16:30
Lunch och kaffe ingår

Göteborg Onsdag 2/12 2020
Nyköping Tisdag 30/3 2021


homepage

Box 10076, 121 27 Stockholm-Globen
Telefonväxel: 08-645 10 75
www.armeka.se - info@armeka.se


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.