Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 5 2021


Hej på er alla

Då har vi klarat av vårt årsmöte, med ny teknik och lite komplikationer tog vi oss igenom dagen. Digitalt möte var en ny upplevelse, men vi har aldrig haft så många delegater som varit närvarande förr, och vi ser positivt på att vi får en mycket större demokratisk delaktighet i vårt förbund!

Att få sända vårt årsmöte från Mediarummet på RF var en upplevelse. Tack till alla er som återkopplat med hejarop över hur bra ni tyckte att det gick!

I dagens Cheerinfo är det minst sagt mycket information. En hel har vi redan släppt på sociala medier, men en del är helt nytt för er alla. Så sprid gärna informationen i er förening, alternativt be alla era styrelseledamöter eller tränare skriva upp sig för Cheerinfo. Det kan de göra här!

Vi har en efterlysning i dagens Cheerinfo. Vi söker någon som vill engagera sig inom området Trygg idrott tillsammans med Kim, så hör av er!

Just nu är det sportlov i södra Sverige och Sthlm-området kommer ha det nästa vecka. Det är en hel del information kring Corona som släpps i dagarna så håll utkik på vår hemsida där vi uppdaterar när ny information kommer.

Framför allt var rädda om er, träna säkert och var rädda om era aktiva.

Var rädda om er alla!

High Five! 

Kia
Er Föreningskonsulent

"Behind the scenes" inför vårt årsmöte. Foto: Ida-Maria Lehto


RM/SM 2021 flyttas till 11–12 september 

 

RM/SM 2021 flyttas från 22-23 maj till 11-12 september. Precis som tidigare kommer mästerskapen att avgöras i Rosvalla, i Nyköping. 

 

Den fortsatta smittspridningen av covid-19 och de begränsade möjligheterna till att kunna genomföra smittsäkra, nationella mästerskap i maj, har gjort att tävlingskommittén valt att skjuta fram RM/SM 2021 till helgen den 11-12 september. Ambitionen är att RM/SM i september ska genomföras likt de nationella mästerskap vi är vana vid. Alla starter som vill tävla – således även level 1, para och masters detta år – ges möjlighet att delta.

- Vi ser fram emot att kunna samla hela cheer-Sverige för ett historiskt RM/SM, säger generalsekreterare Katarina Eriksson

Läs mer på vår hemsida 


Inbjudan och anmälan till digital bedömning våren 2021

SCF:s digitala bedömning är en möjlighet för alla lag att bli digitalt bedömda av våra domare. Detta är något konkret att träna för under våren och ett ypperligt tillfälle att förbereda sig inför RM/SM i september!

Nu finns inbjudan samt anmälan till vårens digitala bedömning på vår hemsida: https://www.cheerleading.se/nyheter/?ID=155145&NID=768829

Anmälan stänger 20 mars!


TR 2021/2022 är publicerat

Nu har Tävlingskommittén publicerat tävlingsreglerna (TR) för säsongen 21/22. En stor förändring i TR 21/22 är åldersreglerna som har flyttats upp i alla divisioner.

Läs mer på vår hemsida: https://www.cheerleading.se/nyheter/?ID=155145&NID=768844

Tävlingsbestämmelserna för 21/22 kommer publiceras inom kort.

Tävlingar 2022

DM Norra 19 februari, Luleå Energi Arena, Luleå
DM Södra 12 mars. Baltiska hallen, Malmö
DM Mellersta/Stockholm, 19-20 mars Rosvalla, Nyköping

RM/SM, 14-15 maj, Rosvalla, Nyköping


Trygg Idrott - Hur kan vi jobba tillsammans för en tryggare idrott?

Hej kära Cheer-Sverige.

Mitt namn är Kim Olsson. Jag började på cheerleading 2004, och är för tillfället tränare i Dynamite cheerleading. Denna sport har alltså funnits i mitt liv i snart 17 år och mycket har hänt sedan jag började. Mycket har hänt under dessa år och vi har ett helt annat klimat.

En fråga som kommit att ligga mig varmt om hjärtat är att ALLA ska vara trygga i vår idrott. Ingen ska behöva känna oro eller obehag över någonting som har med sin träningsmiljö att göra.

Vi har en ökad mängd fall med sexuella trakasserier och ofredanden som nu kommer till ytan, huvudsakligen i USA men detta är nödvändigtvis inte dåligt – det är bra att utsatta vågar berätta! Men vi har ett stort jobb att göra kring detta även i Sverige.

Jag anmälde för ett tag sedan mitt intresse till förbundet att jag ville jobba med detta. Jag fick snabb återkoppling och uppmuntring från Generalsekreterare Katarina Eriksson. Jag har sedan dess redan varit med på en workshop, tillsammans med representanter från andra förbund inom RF, för initiativet “trygg idrott”. Det var väldigt inspirerande och roligt och jag känner mig stärkt i att detta måste vi jobba vidare med. Trygghet för ALLA i idrotten är ett av de viktigaste ämnen som finns!

Vi ska bli BÄST av alla förbund på att jobba med våra aktivas trygghet. Det kan vi väl alla vara överens om? Hur når vi då detta mål?

Det finns idag ett grundläggande arbete som redan är gjort. Vi har ett bestraffningsorgan för eventuella anmälningar, vilket är ett krav från RF. SCF har som policy att man SKA anmäla om man får bevis på att något brottsligt har hänt. Det ska inte bara vara en självklarhet ATT berätta om man har blivit utsatt, utan det måste även vara glasklart HUR man går tillväga, med tydliga rutiner. Vi behöver skapa en kultur inom vårt förbund där detta är normen.

Det är där du kommer in. Vi efterlyser nu DIG, som precis som jag brinner för dem här frågorna och vill jobba vidare med detta. Ju mer input, desto bättre underlag kan vi jobba fram.

Tillsammans ska vi bli det tryggaste förbundet av alla. Intresse anmäls till scf@cheerleading.se

Kim Olsson


Gratis digital föreläsning - Tidig upptäckt av ätstörning inom idrotten

En föreläsning om varför det är så viktigt med tidig upptäckt av ätstörning och hur ätstörning inom idrotten ser ut.

- Skiljer sig ätstörningar hos idrottande barn och ungdomar jämfört med andra?
- Hur kan vi prata med barnet/ungdomen när det finns en misstanke om ätstörning.

Tillsammans diskuterar vi hur det förebyggande arbetet kan gå till.

Målgrupp
Idrottsledare och föräldrar

Föreläsare
Susanna Sjögren, leg. psykolog BUP:s ätstörningsenhet i Dalarna

Kurstillfälle
2021-03-18 18:30 - 20:00

Sista anmälningsdag
2021-03-15

Kostnadsbeskrivning
Föreläsningen är kostnadsfri.

Susanna har lång erfarenhet av att jobba med barn och ungdomar med olika ätstörningar. Hon har erfarenhet av idrott på elitnivå och har specialiserat sig på att försöka förstå mer om ätstörning inom idrotten.

Viktigt att du vid anmälan anger en fungerande e-postadress dit vi kan skicka inloggningsuppgifter.

Om du vid anmälan inte får någon bekräftelse, vänligen meddela kerstin.fryksen@rfsisu.se

 

Här kan ni anmäla er.


Föreningsrapporten

Sista datum för att lämna in Årsrapporten till oss var den 14 februari. Ni är många föreningar som skickat in rapporten men vi saknar fortfarande en del. Nedan är listan på de föreningar som skickat in så ser ni att just din förening saknar får vi be om hjälp att skicka in den snarast.

Årsrapporten skickar ni in till oss via IdrottOnline. 


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.