Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 24 2020


Hej på er alla

Veckans Cheerinfo kommer idag lördag då både jag och Katarina jobbar idag. Vi är under dagen med på RF-SISU Västmanlands träff med föreningar kring vår SF-specifika insats. Många distrikt har nu genomfört en inledande träff med sina föreningar och vi ser med spänning på hur fler och fler föreningar får kontakt med sina RF-SISU konsulenter. Har ingen kontaktat er i er förening? Tveka inte att kontakta mig då så kan jag hjälpa er komma i kontakt.

Regeringen har beslutat att idrottsvärlden ska få mer pengar i kompensationsstöd. Mer information från RF och hur ni som föreningar kan söka dessa pengar finns i dagens Cheerinfo.

Active Cheer – ett koncept i sin helhet inte bara en utbildning! Vi har fått lite fler frågor kring Active Cheer, hur kan man använda sig av detta och vem vänder sig Active Cheer till? Mer info hittar ni nedan samt inbjudan till utbildningstillfälle den 7 november i Stockholm.  

Vi presenterar även Emilia Landö i dagens Cheerinfo – projektledare för uppstart av juridisk nämnd.

Jag vill redan nu flagga för att det inte kommer något Cheerinfo i vecka 44 på höstlovet då jag är ledig mot slutet av den veckan.

 

Kia
Er Föreningskonsulent


Hälsningar från Generalsekreteraren

Vilken fart vi hade förra helgen! Vi fick en översyn på var vi ligger till som förbund och god input ifrån alla engagerade till att skapa planen framåt. Sen var det så himla roligt att äntligen träffa alla engagerade igen. Nästa steg i arbetet med att planera framtiden är att även fråga alla våra medlemsföreningar om var vi ska vrida skeppet.

Förutom den insyn vi får via SF-insatsen, så kommer vi även att genomföra digitala träffar med ordförande eller andra ifrån era styrelser.

Idag får jag göra något jätteroligt! Som Kia nämner ovan, får jag träffa föreningarna i Västmanland tillsammans med konsulenter ifrån Västmanland, och jobba i SF-insatsen ihop med dem. Superkul, men också väldigt bra att få den konkreta inblicken i det som vi har pratat om så övergripande. Min reflektion är att det går väldigt bra och jag ser fram emot att få det ihopsamlade resultatet ifrån hela Sverige. Avslutningsvis, tack för de synpunkter vi har fått gällande SCFs agerande under Corona, och vi tar gärna emot fler på scf@cheerleading.se

Katarina


Nu kan ni söka om kompensationsstöd för corona

Regeringen har beslutat om ett stödpaket på 1 miljard kronor för att kompensera idrottsrörelsen till följd av coronapandemin. RF har uppdraget att fördela stödet.

Idrottsföreningar kommer att kunna ansöka om stödet i två omgångar.

Ansökningsomgång 1 är öppen från 15 oktober till 26 oktober kl 12.00. Stödet gäller ekonomiska förluster på grund av corona under årets tredje kvartal: juli, augusti och september.


Mer info om kompensationsstödet


Har ni barngrupper ni saknar ledare för? Vill ni hitta en lösning på hur ni kan få in fler i er verksamhet men saknar ledare? 

Då är Active Cheer det rätta konceptet för er. Active Cheer ger er färdigplanerade träningstillfällen för barn och ungdomar mellan 3 och16 år.

 

Men hur hjälper detta er som verksam Cheerleadingförening?

Jo, genom ACtive Cheer har ni en möjlighet att utbilda ledare som inte själva varit cheerleaders eller varit aktiva inom vår sport på något sätt. Kanske kan ni utbilda tre föräldrar och med deras hjälp starta upp Active Cheer som en del av er verksamhet. Eller har ni kanske någon ledare ni känner till som skulle vara perfekt i er verksamhet men som inte har cheerleadingbakgrund? 

Genom Active Cheer får ni färdigplanerade lektioner med cheerleadingens olika moment utlärda från grunden, steg för steg.

Detta kan även vara en hjälp för era unga ledare som ska skolas in som tränare i er förening. Genom att ta in konceptet Active Cheer till er förening kan ni ge fler ledare ett färdigt koncept att jobba med. Materialet innehåller både instruktioner, lekar, bilder och förklaringar och alla övningar bygger på varandra i rätt progression.

Vi erbjuder nu en utbildning den 7 november 2020 i Stockholm

Anmälan gör ni här!


Får vi presentera

Projektledare för uppstart av Juridiska nämnden är nu klar och det blir Emilia Landö. 

Emilias arbete kommer bla att innebära att ta fram dokument kring hantering av juridiska ärenden, samarbete med TK kring stadgeändringar och processer samt kompetensförstärka SCF inom Idrottsjuridik. Emilia kommer påbörja sitt arbete reda nu i oktober och beräknas vara klart vid årsskiftet.

Har du några ärenden du tror att den juridiska nämnden kan hjälpa dig med går det bra att mejla dem på  juridisknamnd@cheerleading.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.