Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 23 2020


Hej på er alla

Jag befinner mig i Stockholm då hela förbundsstyrelsen och våra utskott, kommittéer och kansli ska ha en gemensam förbundshelg.

Det innebär att delar av kansliet kommer vara lediga några dagar nästa vecka, så får ni inte svar på telefon prova gärna en annan dag eller skicka oss ett mejl så återkommer vi till er så snart vi är tillbaka.

Idag finns en blänkare om vårt årsmöte 2021. Boka gärna upp datumet redan nu.

Snart är året slut och en del föreningar har skyldighet att lämna in inkomstdeklaration och kontrolluppgifter. Med i dagens Cheerinfo finner ni webbinars från Skatteverket kring just dessa frågor.

Vi presenterar även en möjlighet för er som bedriver idrott för äldre (65+) att söka verksamhetsstöd och dela på 24 miljoner! Låter det lockande, läs mer i dagens Cheerinfo.

Vi påminner igen om att Vaccinera klubben! Ett oroligt viktigt arbete som ni alla föreningar behöver göra.

Jag avslutar och påminner igen om en bild jag såg på ett Cheer Gym i USA! Enormt viktigt och något vi alla måste hjälpa och stötta våra unga som befinner sig på sociala medier kring. 

High five på er alla!

Kia
Er Föreningskonsulent


Hälsningar från Generalsekreteraren

Så himla roligt att jag fick återkoppling på det jag skrev i förra veckan! Min fråga var ”Har du tänkt på var just du kan utöva ledarskap mer än i hallen? Låt mig veta vad du kommer fram till, kanske kan jag stötta dig i den riktning du vill gå.” Det dröjde ju inte länge innan jag fick drömmar och förslag

Jag är så glad och stolt över det engagemang och det driv som finns i vår idrott. Cheerleading skapar ledare som är tydliga, som även kan arbeta med samarbete och tillit, och se till både individens och gruppens bästa. Det är goda och värdefulla egenskaper. Jag tänker att vi ska synliggöra hur detta ledarskap och dessa egenskaper kommer till sin fördel, och ska fundera på hur vi kan göra det på ett bra sätt!

I helgen har vi förbundshelg. Alla som jobbar i någon av våra instanser är inbjudna för att diskutera allt ifrån förbundsutveckling till årshjulet för vår verksamhet inom RF. Söndagen är vikt åt utveckling inom våra kommittéer. Vi räknar med en del utvärderande, en massa lärande, och en hel del input till fortsatt verksamhet. Apropå utvärderande förresten, glömt inte att mejla oss med ris och ros för hur vi agerande när corona slog till under våren.

Katarina


Utbildningsmöjlighet - Skapa trygga idrottsmiljöer!

Genom denna digitala utbildning Skapa trygga idrottsmiljöer får föreningen tips på material och arbetssätt, coachning i rätt förhållningssätt samt utökad förståelse för de faktorer som påverkar tryggheten i föreningsmiljön. Utbildningen genomförs i tre delar som var och en behandlar olika områden. Det följer ett uppföljningsdokument en tid efter som stöd i att påminna i arbetet med trygga idrottsmiljöer.

Här kan ni läsa mer och utbildningstillfällena och anmäla er.


Årmöte 2021

Årsmötet 2021 kommer hållas lördagen den 20 februari.

Boka gärna upp datumet redan nu så ni kan närvara.

Mer detaljer kommer skickas ut i början av 2021.


Webbinar från Skatteverket

Skatteverkets webbinarier för föreningar.


RF-SISU Utbildningar

Hitta utbildningar hos RF-SISU!

RF-SISU erbjuder många bra utbildningar och i dessa tider erbjuds många av utbildningarna digitalt.

Det innebär en möjlighet att vara med på en utbildning som erbjuds i ett annat RF-SISU distrikt än just det ni tillhör!

 På RF-SISUs hemsida hittar ni alla de utbildningar de erbjuder.

Här hittar ni till deras hemsida.


Förlängt projekt

Här hittar ni mer information!

Vi förlänger uppdraget för Johanna Karlsson, som tidigare presenteras roll som projektledare för digitaliseringen av SCF:s utbildningar.

Digitaliseringen är en viktig utvecklingsresa för oss som förbundet och Johanna kommer därmed att vara med oss även under våren. Johanna kommer även att lägga lite extra fokus på målgrupperna Para och Vuxen, samt stötta i konceptutvecklingen av Active Cheer.


Idrott för äldre, har ni verksamhet för 65+?

Nu finns det möjlighet att söka Verksamhetsstöd för Idrott för äldre! 

Idrottsföreningar som bedriver verksamhet för äldre (65+) har under oktober och november 2020 möjlighet att söka ett verksamhetsstöd för den målgruppen. På den här sidan får du reda på mer om stödet och ansökan.

RF har beviljats särskilda medel under två år för att ge förutsättningar för föreningar och förbund att utveckla verksamheten så att fler äldre kan leva ett aktivt liv, och minska ensamhet hos målgruppen 65 år och äldre (65+). Idrottsföreningar som bedriver verksamhet för personer 65+ bidrar redan till dessa mål och kommer därför kunna ansöka om ett verksamhetsstöd på totalt 24 miljoner kronor. 

Här hittar ni mer information!


Har ni vaccinerat klubben?

Vi har tidigare tagit upp Vaccinera klubben.

Vi påminner igen om detta viktiga arbete som alla våra föreningar skall genomgå.

Här hittar ni till hemsidan med all information kring hur just ni vaccinerar klubben!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.