Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Laboratoriet med lång erfarenhet, stor kunskap och professionell rådgivning

NYHETSBREV SEPTEMBER 2020

Dags för höstens kontroller

Under sommaren plockar hästarna upp den största mängden parasiter. Dom små blodmaskarnas larver blir vuxna på ett par månader och det är därför man kan se sommarens smitta av dom redan nu. Dom stora blodmaskarna och bandmaskarna tar längre tid på sig. Om hästarna inte avmaskades innan sommaren går det bra att göra alla analyserna nu, annars bör du vänta med odlingsanalysen för stor blodmask ca ett halvår, och om du avmaskade med ett preparat som tar bandmask bör du vänta även med den. Tänk på att om du behöver avmaska i höst så behöver du vänta ytterligare ett halvår med kontroller för stor blodmask och bandmask.

Förväxla inte laboratorierna!

Tyvärr finns det små laboratorier som på många sätt liknar oss då de använder sig av samma eller liknande namn på bl.a. analyser. Ett professionellt laboratorium har stor kunskap och lång erfarenhet av analyser och hästars parasiter. Equippo lab startades 2008 och vår erfarenhet sträcker sig ännu längre tillbaka.

Var därför noggrann när du väljer laboratorie så att du vet att inte bara dina prover hanteras med största säkerhet, utan även att den stora kunskapen och erfarenhet finns för att du ska kunna lita på analyssvar och rådgivning.   

Kvalitetskontroll av parasitologiska laboratorier

Varje år utförs en internationell kvalitétskontroll för att säkerställa att analysresultaten vid laboratorierna är godkända. I år deltog 23 laboratorier i denna test som anordnades i Finland. Självklart medverkade vi även i år med godkänt resultat! 


Nya förpackningar

Ser dina beställda maskkontroller lite annorlunda ut när du får hem dom än du är van vid? Vi håller nämligen på att förnya vårt emballage! Var noga med att följa instruktionerna när du skickar in dina prover.


MÅNADENS PRODUKTTIPS

NAF Pro Feet

Var beredd när leran kommer och hovarna blir mjuka!

En högkvalitativ hovförhårdnare som är utvecklad för att skydda spröda hovar, stärka mjuka sulor och desinficera strålar som löper risk att drabbas av svamp- och bakterierattacker. Innehåller naturligt biotillgängligt svavel för maximal hovkvalitet.

ANALYSER

SKICKA DINA PROVER I GOD TID!

Posten kan numera ta 3 dagar innan den når fram så posta dina prover senast på tisdagar för att vi säkert ska få dom innan helgen!


Vilka analyser ska jag välja?

Det finns en mängd olika analyser, hur vet man vilken man ska välja? Här kan du få hjälp och vägledning!


PRODUKTER

Du vet väl att vi även säljer en del hästprodukter?

Framförallt har vi inriktat oss på veterinärvårdsprodukter som inte alltid är så lätta att få tag i. Ladda upp förrådet så att det du behöver finns hemma när olyckan är framme.


FirstVet kan hjälpa dig med råd och recept efter att du fått ditt provsvar

FirstVet kan efter videosamtal med häst och djurägare, förskriva avmaskningsmedel baserat på hästens ålder, tidigare utförda behandlingar, smittryck, betes-rutiner samt individuellt resultat av träckprov som bifogas vid bokning.


Equippo lab

Box 24

745 21 Enköping

Tel. 0171-14 22 00

org.nr 556774-6531

info@maskkontroll.se

Följ oss på facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.