Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

29 september 2020

Nyhetsbrev från Dragkampförbundet

Tre månader kvar!

Till vadå? Jo, nu gäller det att vi tillsammans jobbar för fler medlemmar, aktiva och föreningar som redovisar LOK-stöd!

Jag är helt övertygad om att det pågår barn- och ungdomsverksamhet i flera av våra föreningar, men av någon anledning redovisas inte LOK-stöd. Om tre månader behöver vi vara 50 medlemsföreningar och 3000 medlemmar. Tillsammans fixar vi detta!

Från och med 2022 kommer Svensk Dragkamps ekonomi att försämras dramatiskt! Minus 67%! Styrelsen har tittat på olika möjligheter/alternativ för att möta den verkligheten som inte bara berör förbundet utan även föreningarna. Därför är det viktigt att vi jobbar tillsammans för att lösa detta!

 

Vi har bjudit in till en digital ordförande-/föreningskonferens den 30 september där vi kommer att informera om arbetet och ge möjlighet att komma med synpunkter på en del av våra framtida verksamhet.

 

Vår medlem nummer 45 blev en polisidrottsförening från Enköping! Ett STORT välkommen och vi hoppas att flera polisidrottsföreningar blir medlemmar och att vi får se ett polismästerskap ganska snart!

 

I höst är det Riksidrottsforum där vi naturligtvis kommer att delta och diskutera framtidsfrågor. Flera av dessa frågor kommer antagligen tas upp vid Riksidrottsmötet 2021.

 

Internt är det mesta inställt under hösten så att lägga lite tid på att rekrytera nya medlemmar och utbilda sina ledare borde finnas!

Återigen, tillsammans kan vi fixa detta!

 

Hör av er om ni behöver information/hjälp i vårt gemensamma arbete.

Hoppas ni får en bra höst med eller utan älgjakt!

 

Mats Hamberg, ordförande 

Elitkommittén informerar

Landslag

Landslaget är sedan en tid tillbaka uttaget (truppen finner ni på vår hemsida). Dragarna som är uttagna kommer inom kort bli inbjudna till höstens läger. Vi hade i första skedet tänkt att ha två stycken läger under hösten, men med tanke på rådande Covid-19 omständigheter har vi valt att skjuta fram ett läger till nästa år.

Antidoping

De som genomgått e-utbildningen Ren Vinnare för mer än 6 månader sedan kan göra ett Kunskapstest för att säkerställa att man fortfarande har koll på dopingfrågan. Testet består av 21 frågor och man måste ha rätt på 19 av dem för att bli godkänd. Läs mer på renvinnare.se.

 

Henrik Törnblom, sportchef

Tävlingskommittén informerar

Eftersom tävlingssäsongen varit inställd har sommaren inte varit lika intensiv som den brukar vara. Den ursprungliga planen för säsongen 2020 är framflyttad med små justeringar till 2021.

Tinget och Ungdomstinget som vanligtvis hålls i oktober är inställt.

SM i individuell dragkamp kommer att ingå i SM-veckan vinter som anordnas i Borås i början av februari 2021. Detta är förstås beroende av hur situationen med Covid-19 utvecklar sig.

Vid frågor till tävlingskommittén är det bara att höra av sig till peter.dahlman@live.se.


Peter Dahlman, ordförande TK

Utveckling- & Ungdomskommittén informerar

Så här i spåren av Covid-19 har det varit tunnsått med aktiviteter. Vi har ändå lyckats genomföra 2 st domar- och sekretariatsutbildningar.

Första tillfället hölls i Unnaryd 5/9, Stefan Klinthäll höll i domarutbildningen. Liane Persson och Maria Pettersson höll i sekretariatsutbildningen.

I samband med detta arrangerade Unnaryds DK och Hovmantorp DK ett dagsläger för ungdomarna.

Andra tillfället hölls i Enköping 12/9. Anders Andersson och Peter Dahlman höll i domarutbildningen och Jonas Persson höll i sekretariatsutbildningen. Wallby DK arrangerade en enkel tävling där kursdeltagarna fick praktisera sina nyvunna kunskaper.

I och med detta har utbudet av domarekandidater och sekretariatspersonal ökat. Vi kommer fortsätta med utbildningar till våren för att öka bredden och kompetensen inom förbundet. Tack till TK för gott samarbete!

Under helgen 12-13 september anordnades ett ungdomsläger i Enköping som ni kan läsa mer om längre ned. Stort tack till alla som ställde upp antingen som deltagare eller ledare.

Vi jobbar vidare för starkare föreningar och förbund!

 

Jonas Persson, ordförande UUK

Läger med inslag av tävling

Efter det tunga beskedet att alla planerade aktiviteter ställdes in i början av året fick vi äntligen arrangera ett ungdomsläger!

20 ungdomar i åldrarna 14- 22 år deltog på lägret som hölls i Gånstagården, Enköping den 12-13 september. 

 

Träning under ledning av Lina Lindquist Olsson.

Lägret startade med deltagande i en träningstävling som arrangerades av Wallby DK. Längtan efter att tävla detta år har varit stor och det var uppskattat att få göra det även i denna enkla form.

Dag två på lägret åkte ungdomarna tillsammans med ledarna till Wallbys träningsanläggning. Där blev det både fysträning och dragkampsträning. Lina Lindquist Olsson avslutar helgen med att berömma ungdomarna för deras insats:

-Något som var riktigt positivt med lägret var att alla deltog i aktiviteterna och vågade prova saker som man kanske vanligtvis inte gör på träningarna hemma i sin förening.

Övriga ledare under lägret var David Fors, Jesper Andersson och Karolina Ivarsson.

SM-veckan vinter

Den 2-7 februari 2021 går SM-veckan vinter av stapeln i Borås. Vi kan stolt meddela att Individuell dragkamp är en av idrotterna som kommer att vara med i evenemanget.

Grundtränar-utbildning

Under hösten anordnar de olika RF-SISU distrikten grundutbildning för tränare. Är du eller vill bli tränare i en förening? Passa på att anmäla dig till utbildningen i ditt distrikt! Sök utbildning via RF-SISU Idrottsutbildarna.

Ordförande-konferens

Den 30 september är det dags för vår digitala ordförandekonferens. Inbjudna är ordförande samt 1-2 övriga personer per distrikt och förening. På agendan står bland annat ekonomi 2020-2022, eventuell arbetsresa 2021 samt info från de olika kommittéerna. 

Om nyhetsbrevet

Du som får det här nyhetsbrevet har tidigare uppgett din e-postadress till Svenska Dragkampförbundet.

Svenska Dragkampförbundet värnar om din personliga integritet. Ta del av vår integritetspolicy på vår hemsida här.

Du kan när du vill avsluta prenumerationen på nyhetsbrevet. Klicka då på länken nedan.

 Svensk Dragkamp i sociala medier

facebookinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.