Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyfiken på Digitalisering?

Anders Källström, grundare av, och orförande på Sustainability Circle,  har fått enorm uppskattning för sin endagarsutbildning om digitalisering. Vilka är verktygen i den digitala verktygslådan? Vad kan de och vad kan vi förvänta oss i den närmaste framtiden? Vilka konsekvenser för våra företag och för oss själva?

Dagen blir nu helt via web och i två delar, fredag den 25 september, 10-11.30 och 13-14.30


Möt Roger Hydén - grundare och ledare för Enerco

Hej Roger, berätta för alla andra vem du är och vad du gör.
Jag är ordförande och huvudägare i Enerco Group och dess dotterbolag, med verksamhet inom teknik och underhåll, en ung företagsgrupp som fyller fem år i år, samt delägare i ett par andra verksamheter. Men jag är framförallt pappa till fem vuxna barn, bor på landet i lilla Torsåker som ligger mellan Gävle och Falun i Hofors kommun.

 

Jag vet att du har en lång historia som entreprenör – vilka är dina största lärdomar?

 

Jag har haft stor nytta av min nyfikenhet och mitt stora intresse av att försöka förstå hur andra människor tänker, hur verksamheter och branscher fungerar och vad som är nästa utmaning eller möjlighet. På så vis har jag och mina kollegor, ofta tidigt, kunnat förstå hur vi skall kunna skapa kundvärde och nya visioner har tagit form. Men för att det inte bara skall bli en massa goda idéer gäller det också att sätta spaden i jorden, att våga ta risk för det man tror är möjligt och brinner för.


Ledarskap är ett ämne som du är expert på. Vad är dina framgångstips?
Expert vill jag nog inte kalla mig själv. Däremot har jag varit ledare i många år och även funderat en hel del över mitt eget ledarskap. I många år hade jag en föreställning om att jag inte alls var en bra ledare, för snäll framförallt. Mitt i livet började jag inse att det ändå gick ganska bra trots allt. Att lära känna sig själv är nog min viktigaste lärdom, både styrkor, svagheter och egenheter. Om man är trygg i och med sig själv är det lättare att hjälpa och stötta andra. Sen att våga anställa de som kompletterar och är bättre än vad jag är själv, det ger en ordentlig skjuts framåt i verksamheten.

 

Enerco  - vad är era största digitaliseringsutmaningar?

 

Jag tror en stor och viktig uppgift är att förbereda vår organisation för vad som komma skall. Även om vi inte vet exakt hur det kommer te sig så är det otroligt viktigt att så många som möjligt förstår att vi står inför stora förändringar. Att alla, ja hela samhället står inför stora förändringar. Man kan se det som hot eller möjlighet, sanningen är väl att det är både ock. Vi försöker att ge en positiv bild över våra och den enskildes möjligheter och inspirera till att anställda själv funderar på vad och hur man vill vara med på resan.
Utmaningen ligger i att nå fram men också att vi som ledare lägger tid på att diskutera dessa frågor, många gånger går tiden åt till vardagens ärenden i stället.


Hur ser produktionen och verksamheten ut numera med Corona?
Det är verkligen en spretig bild, ett slitet uttryck som stämmer väl på oss just nu är att vi har en fot på bromsen och en fot på gasen. Vi har kunder som verkligen lider svårt med svag orderingång och då blir också våra leveranser hos dem så klart kraftigt reducerade. Men vi har också andra kunder som har en bra takt och behoven av våra tjänster är fortsatt på en hög nivå. En tredje kategori är drabbade och aktiva med att tänka nytt. Målet är att sänka sina förädlingskostnader, höja sin produktivitet och konkurrenskraft genom att investera. Det kan vara investeringar både i hård och mjukvara, d.v.s. både produktionsutrustning, organisation och arbetssätt, det är mycket spännande!

 

Den 22 september ska du medverka i ett webbinarium ” En praktikers resa: Roger Hydén, Enerco”. Ska bli kul att få höra. Vad ska vi ha för förväntningar?

 

Ja det kan man ju fråga sig, ”skratt”. Jag tänker att jag berättar öppenhjärtigt och transparent axplock från mina upplevelser som leverantör, entreprenör och ledare. Förhoppningsvis är det någon som lyssnar och som både vill fråga och diskutera intressanta frågeställningar. Jag är alltid inställd på intressanta diskussioner och att få lära mig nytt samtidigt som jag kanske kan ge någon lyssnare något denne kan ha nytta av.

Det ska bli kul och inspirerande att vara med i detta forum, ser som sagt fram emot att både ge och få.

TACK Roger!


18 september kl.13-14

Vilka är erfarenheterna av Industri 4.0, Smart Industri, Industrial Internet of Things och Industrial AI? 

Professor Ramin Karim från Luleå Tekniska Universitet (LTU) berättar karismatiskt och mycket intressant om dessa högaktuella ämnen. 

22 september kl.10-11

En praktikers resa: Roger Hydén, Enerco 

Superentrepreneuren och grundaren av Enerco, Roger Hydén, berättar en högst personlig livsresa. Han har varit med om det mesta och delar hjärtligt med sig av sina erfarenheter. 


Kasta aldrig bort en kris!

Kriser är hemska. Men, det erbjuder nästan alltid också möjligheter. Låt oss fokusera på möjligheterna. 

Det finns en framtid, bortom Corona. Den måste vi alla komma ihåg. När epidemin inte längre sprider sig - det kommer kanske att ta några månader till - och när ekonomin skall återhämta sig - det kommer kanske att ta något år - fortsätter utvecklingen.

Många av oss har just nu mer tid över än vanligt. Det beror kanske på att vi är permitterade från jobbet. Eller, på att vi jobbar hemifrån. När fysiska möten ersätts av webb- och telefonmöten sparar man tid. Och, den tiden kan användas väl. 

Till vardags hinner vi inte förkovra oss så mycket som vi skulle vilja. Nu har vi en unik chans att minska gapet mellan vår egen utveckling och omvärldens.
Inom Sustainability Circle har vi sedan länge 

arrangerat webbinarium. Webbinarium som är enkla och tidseffektiva att vara med på. 

Vi träffas, medarbetare från ett stort antal olika  verksamheter för att diskutera digitaliseringsstrategier, artificiell intelligens, digitaliseringens ekonomi, hur internet påverkar det sätt som vi organiserar oss på... etcetera. 

Mötena är nästan aldrig längre än en timme. Några deltar fortfarande från sitt skrivbord på jobbet, men de flesta deltar hemifrån. 

Den nya tekniken skapar möjligheter som vi inte har när vi träffas. Allt spelas, exempelvis, in och kan spelas upp i efterhand från webben. Den som vill höra något en gång till eller spela upp det för kollega som missade mötet kan göra det.

 

Och, det är det viktigaste, utvecklingen går vidare i ännu högre tempo än före krisen. Det är att ta ansvar för en värld i kris.

Långt före Corona-krisen var många oroliga. Just nu skapas ett kompetensgap, inte minst i vår del av världen: 37% av arbetskraften inom EU saknar grundläggande digital kompetens. (EU-kommissionen, 2019). EU saknar 750 000 experter inom digitalisering. (EU-kommissionen, 2019). 54% av alla européer behöver vidareutbildas eller omskolas de kommande två åren, i första hand beroende på digitaliseringen. (World Economic Forum, 2019). 

Världen polariseras. Allt fler varnar för att några regioner i USA (väst- och östkusterna) och i Kina (Shanghai, Shenzhen, Hangzhou och Chengdu) drar ifrån resten av världen. Där finns de mest tongivande företagen, dit söker sig de hungrigaste medarbetarna och där hamnar både makten och pengarna. Europa tenderar att hamna i digitaliseringens bakvatten.

 

Vi behöver hjälpas åt att vända på den världsbilden. Och, det börjar med kunskap.

 

Anders Källström

Ordförande Sustainability Circle


Anders Källströms bok - Digitalisering

Nu finns rabattkoden SMARTVÄRLD10 

Om du anger den vid utcheckning i kassan får du 10 % rabatt.

-------------------------------------------------------------------

Många av er har hört mina föreläsningar om digitaliseringen. Nu har jag skrivit ner vår tids tankar i en bok: Du i en smartare värld – så påverkas vi av digitaliseringen.

Boken som lanseras just nu sammanfattar hur vi i västvärlden just ser på digitaliseringen de kommande fem till tio åren. 

Min förhoppning är att ni skall läsa och diskutera och att vi tillsammans därmed gör Sverige smartare. Du beställer den enklast hos förlaget.

Väl mött,

ordförande Anders Källström


17 september kl.15-16

Webbinarium - 
Hur lockar vi nästa generation till underhåll? 


18 september kl.13-14

Webbinarium - Vilka är erfarenheterna av Industri 4.0, Smart Industri, Industrial Internet of Things och Industrial AI?  


22 september kl.10-11

Webbinarium - En praktikers resa: Roger Hydén, Enerco 


23 september kl.13-14

Webbinarium - 
Ett framgångs case från Astra Zeneca - One failure principle 


23 september kl.15-16

Webbinarium - 
Hur använder vi Artificiell Intelligens inom Smart Maintenance? 


24 september kl.9-10

Webbinarium - 
Hur använder vi Artificiell Intelligens inom Smart Maintenance?


24 september kl.15-16

Webbinarium - 
Att göra rätt från början – Early Equipment Management 


25 september kl.9-16

Utbildningsdag: Digitalisering


29 september kl.15-16

Webbinarium - 
Sustainability Circles manifest för Industriell hållbarhet 


30 september kl.15-16

Ny teknik: Laseruppriktning för optimerad livslängd


1 oktober kl.15-16

Webbinarium -
 
Vad behöver Smart Maintenance kunna om Cybersäkerhet?


2 oktober kl.9-10

Webbinarium -
 
Vad behöver Smart Maintenance kunna om Cybersäkerhet?


2 oktober kl.13-14

Webbinarium -
 
Hur använder vi artificiell intelligens inom Smart Maintenance?  8 oktober kl.15-16

Webbinarium -
 
Hur drönare förändrar Smart Maintenance? 


9 oktober kl.9-10

Webbinarium -
 
Hur drönare förändrar Smart Maintenance? 


9 oktober kl.13-14

Webbinarium -
 
Tema ekonomi: 2. LCC, LCP och Risk Management 16 oktober kl.13-14

Webbinarium:
Hur GKN Aerospace tjänar pengar på upcycling. 


19 oktober kl.15-16

Webbinarium:
Vägen till framgång i underhållssystemet 


20 oktober kl.13-14

Webbinarium:
Smart Maintenance i praktiken


Utbildning: Digitaliseing

22 oktober, kl.9-16, Sundsvall


23 oktober kl.9-10

Webbinarium:
Maintenance management, från att bevara till att utveckla – med Charlotta Backman, Ovako 


23 oktober kl.13-14

Webbinarium:
Tema ekonomi: 3. Performance measurement 


30 oktober kl.13-15

Webbinarium:
Tema ekonomi: 5 Hållbarhetsräkningen 


2 november kl.13-14

Praktiskt: Job rotation


2 november kl.15-16

Webbinarium: Digitaliseringsprojekt - Kund till DynaMate


Seminarium/workshop 4 november kl.8-12

Digitalisering & Smart Maintenance


5 november kl.15-16

Webbinarium: Vad krävs av det traditionella underhållet för att möjliggöra Smart Maintenance?


6 november kl.9-10

Webbinarium: Vad krävs av det traditionella underhållet för att möjliggöra Smart Maintenance?

 


9 november kl.15-15

Webbinarium: Hållbar Utveckling - är tekniken vän eller fiende?

Följ oss via våra sociala mediekanaler, LinkedIn och Facebook, så kan du lätt få tillgång till den senaste informationen och även bygga ditt nätverk. Klicka på bilderna för att komma till våra sidor. linkedinfacebookhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.