Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 20 2020


Hej på er alla

Dagens Cheerinfo innehåller en massa information! Vi jobbar på många fronter i vårt förbund just nu och mycket händer vilket är jätteroligt.

Den senaste tiden har jag arbetat med en SF- specifik insats tillsammans med alla RF-SISU distrikten. Detta är inledande information till er, men detta är ett arbete som kommer fortsätta under en lång period. Ni kommer höra om detta från mig, men även från era RF-SISU konsulenter.

Vaccinera klubben! Hur har det gått för er? Vi kommer göra en uppföljning under hösten så titta gärna på det inlägget om ni inte redan är klara.

Tränarstaben för våra tre landslag är nu också klar och ni får en kort presentation i dagens Cheerinfo. Mer info finns på vår hemsida.

LU söker också nya medlemmar för nystart av verksamheten. Vi söker också dig som flyttat för att plugga på annan ort och som lämnat din förening/lag men ändå skulle vilja fortsätta med Cheerleading!

Med i dagens Cheerinfo finner ni också två inlägg från två av våra föreningar, jätteroligt att kunna delge lite och jag hoppas det kan inspirera er andra. Skicka gärna in inlägg till mig, det ni gör i er förening som kan kännas självklar kanske kan inspirera någon annan!

Jag hoppas att ni alla får en fin helg och början på nästa vecka.

Kia
Er Förenigskonsulent


Hälsningar från Generalsekreteraren

Denna vecka mellanlandar jag efter höstens första delmål, samling med våra landslagstränare på Bosön, Sveriges elitutvecklingscenter. Vi har ägnat stort fokus åt landslagsdelen sedan i våras. Vi har utvärderat, bearbetat och formulerat om innehåll, organisation, strukturer och processer. 

Resultatet förankrades med landslagsledningen i den gångna helgen, och även om vi inte är helt i mål, så känner jag stor förtröstan om ett enormt uppsving gällande Team Sweden som helhet. Tränare och förbundskapten har ett stort driv och jag har stort förtroende för att deras gemensamma, nya fokus kommer att göra skillnad för landslagens verksamhet.

Det är också nu som vårt medlemskap i RF ger stor utväxling. Vi har inte fått ekonomiskt stöd för verksamheten, men vi har möjlighet till verksamhetsstöd som kommer att möjliggöra idrott på en helt annan nivå. Som exempel får nu 30 av våra landslagsmedlemmar tillgång till idrottsmedicinskt stöd - en fantastisk resurs!

I juni arbetade vi tillsammans med Riksidrottsförbundet, RF, att på uppdrag av Folkhälsomyndigheten ta fram vilka regler som gäller för vår idrott under den pågående pandemin.
Bakgrunden är att vi som närkontaktsidrott har ett "särskilt ansvar". Ett ansvar som vi har tolkat in i våra coronaregler.
Reglerna är till för hur vi ska kunna träna och utöva vår idrott med ansvar, samtidigt som vi bidrar till en minskad smittspridning. Vi valde en linje där vi för tillfället fortfarande begränsar närkontakt, och släpper på de moment inom sporten som vi bedömer har mest påverkan om vi ska kunna bedriva en hållbar träning och verksamhet även under kommande säsong.
Vi har också vägt in hur vi kan ta hänsyn till en stegvis utveckling för att hålla utövarna säkra inom idrotten efter ett långt uppehåll, samtidigt som vi också håller lagens och föreningarnas utveckling säker.

I veckan träffade vi många av er på en digital träff för att prata om nuläget gällande pandemin. Situationen är fortfarande osäker, men jag är stolt över det ansvar ni som föreningar tar gällande era utövare och vår idrott. Vi fortsätter att hålla oss informerade, göra relevanta avväganden under hösten och hålla tät kontakt med er alla i våra föreningar.

Katarina
Generalsekreterare


RF-Sisu distrikten + Cheerleadingföreningar = Sant!

Vi har mycket spännande på gång!!!

En av de mest spännande saker vi arbetar med just nu är vår SF-specifika insats!

 

Vad innebär då detta?

Den specifika insats har som syfte att bidra till er, våra föreningars utveckling av barn och ungdomsidrott i linje med RFs Strategi 2025. Vi vill också med denna satsning öka förståelsen för möjligheter och förväntningar som finns för er föreningen med RF-SISU distrikten. Vad kan de göra för er och vad förväntar dom sig i gengäld?

  • Resurs som kan hjälpa er med utbildningar för era tränare och styrelser
  • Möjlighet till att ge ersättning för utvecklings projekt ni vill göra i er förening
  • Genom att ni registrerar lärtimmar kan de hjälpa till med medel för att täcka andra kostnader
  • Kompetens kring hantering av barn och ungdomsfrågor kring idrott
  • Uppslagsverk kring Idrotten vill och Strategi 2025

Ni som föreningar har nu en möjlighet att få hjälp av ert RF-SISU distrikt och en föreningskonsulent kring specifika utvecklingsinsatser kring hur er förening kan bedriva idrott i linje med Strategi 2025!

Vårt mål med denna insatts är att ni föreningar skall fått kunskap och förståelse för vilka möjligheter och förväntningar som finns för en förening inom RF-SISU.

Vad behöver ni hjälp med?
Genom att göra en nulägesanalys tillsammans med er RF-SISU konsulent kommer ni kunna få fram vad ni som förening behöver arbeta med. Kanske är det att definiera er värdegrund eller er vision. Ni kanske behöver få en ordentlig översyn och utbildning i grundläggande föreningskunskap för er styrelse eller kanske har ni ett behov av att se över utbildningarna för era tränare.

Ett annat mål är att ni som förening har fått kunskap om aktuell forskning kring barn och ungdomsidrott så att ni kan känna er trygga i att ni bedriver er verksamhet helt i linje med de styrdokument som finns för Svensk Idrott från RF/SISU. Bland de viktigaste styrdokumenten hittar ni Idrotten Vill och Strategi 2025.

Ni som förening kanske behöver utbilda alla era tränare kring vad det innebär att Barnkonventionen nu blivit lag och hur ni skall anpassa er verksamhet kring detta.

Vi som förbund vill också genom detta arbeta få medskick från er föreningar och från er RF-SISU konsulenter kring en kartläggning av föreningarnas verksamhet och aktuellt nuläge i föreningar för att vi som förbund lättare skall kunna planera fler SF-specifika insatser för framtiden för att hjälpa er.

Ni kommer alla inledningsvis kontaktas av er RF-SISU konsulent underhösten. Tillsammans vill vi gärna att ni sätter er ner, förening och konsulent och gör Handlingsplan-Nulägesanalys tillsammans.

Efter detta inledande samtal bestämmer ni också datum och tid för något/några föreläsningstillfällen och samtal av Barn och ungdomsansvariga i ert RF-SISU distrikt. Med de tider som råder nu kommer det troligtvis bli digitalt. Det positiva där är att ni kan bjuda in både ledare, tränare, styrelsemedlemmar, lagföräldrar och andra personer som är associerade till er förening.


Vaccinera klubben!

Vi har vid flera tillfällen förra året informerat er om RFs e-utbildning Vaccinera klubben.

Vi är intesserade av hur många som gjort detta och vi kommer under hösten att följa upp vem av er alla som genomfört denna utbildning.

Med hjälp av ”Vaccinera klubben mot doping” kan föreningen se till att ledare och idrottsutövare får grundläggande kunskaper om dopingreglerna. På så sätt undviks dopingfall eller andra brott mot dopingreglerna orsakade av okunskap. När ni har genomfört vaccinationen har ni en handlingsplan med förebyggande åtgärder och en beredskap för att kunna möta akuta situationer som dopingfall eller misstankar om doping. 

Här hittar ni mer information om Vaccinera klubben.


Är du den vi söker?

Landslagsutskottet söker nya medlemmar

Landslagsutskottet (LU) ska stimulera tävlingsverksamhet internationellt genom landslagsverksamhet, skapa förebilder för andra cheerleaders och sprida kunskap i god träning inför tävling.

Vi söker dig som har insyn inom elitverksamhet i cheerleading eller inom annan idrott.

Årets arbete kommer fokusera på att stabilisera verksamheten, ta in input från RF samt se över möjligheter att integrera RF:s elitstöd med SCFs verksamhet. Vi ser helst inte att du är aktiv i något utav landslagen just nu.

LU kommer ha fyra möten under 20/21:
11/10: Fysiskt möte i samband med förbundshelgen
Januari: Fysiskt möte/telefonmöte
Mars/april: Telefonmöte
Juni: Telefonmöte

För anmälan fyll i detta formulär

Vi söka aktiva som nu börjat studera på annan ort

Är du på väg till studier på högskola eller universitet och tycker det är en svår övergång att lämna ditt gamla lag och föreningen bakom dig?

Genom vårt samarbete med Sveriges Akademiska Idrottsförbundet, SAIF, vill vi ge förutsättningar för dig att ta initiativ till cheerleading på din studieort. Kontakta oss om du är en eldsjäl på väg till studier på annan ort, och vill fortsätta med världens bästa sport!


Får vi presentera våra landslagtränare!

Juniorlandslaget dam 20/21 kommer tränas av Emma Sporrong, Ebba Axebäck, Helena Green och Elin Svensson Wallin. Dessa fyra tränare besitter olika erfarenheter och styrkor och kombinationen av de fyra ger förutsättningarna för ett väldigt starkt tränarteam med goda möjligheter att följa upp den fina prestationen från säsongen 2019.

Här finner ni en längre presentation.

Damlandslaget 20/21  kommer tränas av  Johanna Karlsson, Yasemin Beyazit, Ida Holmström och Sofie Lewerentz. Tränarteamet är ett väldigt sammansvetsat team med mångårig erfarenhet tillsammans. Tränarna besitter olika styrkor vilket ger goda förutsättningar för att kunna fortsätta utveckla damlandslaget och ge dem möjlighet till en bra prestation säsongen 2020/2021.

Här finner ni en längre presentation.

Mixlandslaget 20/21 kommer att tränas av Marni Lambeck, Mikaela Forsius och Cecilia Jennstig. Våra tre tränare besitter olika styrkor, och sammansättningen ger förutsättningar för ett starkt tränarteam. Rollerna mejslades ut i detalj under tränarlandslagssamlingen förra helgen, och resultatet är en optimering av respektive individs styrkor.

Här finner ni en längre presentation.


Lite från våra föreningar

Ultimate Cheer Xtreme

Ultimate Cheer Xtreme är en helt ny cheerleadingförening som gör sin första säsong 20/21. Redan innan säsongstart var vi åtta lag i föreningen. Nu introducerar vi det nionde. För UCX är värderingar grundläggande och en nyckel till framgång.

Vi arbetar för att vara en inkluderande förening där alla är välkomna, oavsett bakgrund och behov. Vi respekterar varandra för våra olikheter, eftersom det är med olikheter vi skapar magi, tillsammans!

Därför är det självklart för oss att vi startar ett lag för personer med en intellektuell funktionsnedsättning redan från start. Vi välkomnar nu BLISS till vår cheerfamilj med barn och ungdomar födda 2010 eller tidigare!

Här kan ni läsa mer om Bliss

Julle United har fått projektmedel beviljat från RF

Emelie H berättar: Jag sökte för flera olika saker men fick beviljat stöd till en skiljevägg som vi ska bygga mellan en av våra salar och ett studierum. Ja det är bra att tänka utanför boxen när man söker bidrag. Och i det här fallet så har vi inte bara gjort det för att kunna söka pengar utan också för att skapa bättre trivsel och sammanhållning i föreningen. Tanken med skiljeväggen är att få bättre arbetsro både i studierummet men också i salen där undervisning pågår. 

Har man någonstans att ”hänga” och kunna sköta sina studier skapar det större trygghet och vi-känsla. Bifogat ser ni två bilder av utrymmet under uppbyggnad, det har kommit upp lite mer tavlor på väggarna bla.

Detta utrymme är en gammal lastkaj som vi byggt om. Det var från början en betongplatta med plåtskal till väggar. På vintern blev det därför extremt kallt. Inte ett bra utrymme för barn att sitta och vänta på sin träning med andra ord. Men efter att ha sökt lite bidrag i kombination med muskelkraft från aktiva och föräldrar så lyckades vi bygga om detta till ett mysigt studierum.

Det återstår lite mer byggnation innan vi är helt klara men vi har kommit långt i vårt projekt. Vi har märkt stor skillnad vad det gäller stämningen och sammanhållningen i föreningen efter detta. I och med att de aktiva själva har varit med och byggt och målat känner de också själva att de varit med och påverkat och gjort skillnad


Information kring avbokningar i Coronatider

Då vi nu befinner oss i en väldigt speciell situation med Corona har vi beslutat att göra en ändring i våra boknings- och avbokningsregler för utbildningar. Vi kommer nu godkänna avbokning av utbildningsplats fram till 14 dagar innan utbildningstillfället.

Därefter gäller som innan att läkarintyg ska skickas in för godkännande av senare avbokning.Samma regler gäller kring att byta ut personer på utbildningarna eller att sälja plats till person i kö. Köplaceringen hanteras fortfarande av oss på kansliet.


Digital sänding av Cheerforum den 19-20 september

Vi hoppas att ingen missat att vi nu släppt schema för alla föreläsningarna på Cheerforum, ni hittar det på vår hemsida.

Det kommer bli två fullspäckade dagar med massor av olika ämnen och föreläsningar.
Det kommer också finnas möjlighet för er som inte kan vara med på plats att se viss av dessa förleäsningar via länk till en lång kostnad då de kommer sändas digitalt!


Här finner ni mer inforamtion kring digitala sändningarna och anmälan.

Schema för alla digitala föreläsningar på Cheerforum
Schema för alla digitala föreläsningar på Cheerforum

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.